dimecres, 30 de novembre del 2011

Entrevista: Sergio Soto


Sergio Soto, segon entrenador del CE Sabadell femení (Foto: Pedro Salado).

1- Com vas començar en el món de la banqueta? Fins a on t'agradaria arribar?

Vaig començar fa uns 3 anys fent-li un cop de mà a l’entrenador que hi havia llavors al juvenil-cadet, i des de llavors sempre he continuat a la banqueta i al femení. I encara que tinc estudis d’altres àmbits no relacionats amb l’esport, aquest any també estic cursant el primer nivell d’entrenador a Sant Cugat, perquè cada cop més demanen titulació per exercir i m’agradaria tenir-la, per continuar a aquest mundet i arribar el més lluny possible, és clar.

2- Quin creus que és l'objectiu d'aquesta temporada vist el potencial que teniu a l'equip?

Volem estar el més a dalt possible, perquè tenim equip per aconseguir-ho, i així serà, estem convençuts. Si que és cert que potser hem deixat escapar algun puntet i que els líders segueixen sumant i molt forts, però vam demostrar davant d’un líder intractable que no som equip per estar per baix. Així que continuarem treballant tots en la mateixa direcció, i crec, personalment, que podem estar entre els 5 o 6 primers sense problemes.

3- La joventut de l'equip, com creus que afecta al rendiment de l'equip?

Doncs és una qüestió interessant ja que és un primer equip. A favor tenim que són joves, tenen molta projecció i que poden continuar aprenent durant anys, que sempre tenen ganes de treballar i això, és d’agraïr. Però en contra, la falta d’experiència i de picardia en molts moments pot passar factura. Però en un parell d’anys, mantenint el bon bloc que hi ha i treballant com s’està treballant, aquest equip pot donar molta guerra allà on vagi!

4- Aquesta temporada ja han debutat diverses canteranes amb el primer equip. És més per necessitat o hi ha tant bona cantera com sembla?

Doncs un parell de vegades si que hem necessitat aquesta ajuda, però també hi ha hagut que han jugat perquè s’ho mereixien. I així continuarà sent. Aquesta cantera que puja de mica en mica es impressionant. Es nota que des de ben petites les entrenen bé, i això a la llarga té la seva recompensa. Ja quan arriben a l’infantil-aleví tenen molt bona base, i en aquesta categoria se’ls segueix entrenant com cal i ja comencen a despuntar i a obtenir bons resultats. Després quan arriben al cadet-juvenil ja tenen un molt bon bloc i es comencen a consolidar com a jugadores, com és el cas d’aquest any, que tenen un senyor equip amb el que poden intentar aconseguir un premi a final de temporada molt important, i en el que tots confiem.

5- Com veus el futur del futfem al CE Sabadell? I a la ciutat?

Bé doncs, com deia abans, crec que s'està treballant molt bé des de la base i s’està treballant poc a poc perquè el futbol femení pugui arribar a un lloc més important dins del futbol en general, perquè les noies també s’ho mereixen. I a la ciutat doncs seguim tenint un parell de clubs amb equips femenins, i poc a poc més clubs dels voltants incorporen aquests equips a les seves files. L'inconvenient potser és que cada cop que una jugadora despunta una mica al seu equip venen clubs de fora (“més importants”) que s’interessen. Però contra això poc podem fer, només podem mirar-ho per la part positiva, alegrar-nos per aquesta jugadora i que pugui seguir créixer com a tal. L’important és que cada cop més noies volen jugar a futbol, i aquesta demanda potser comença a tirar, de mica en mica, del futbol femení cap endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada