dilluns, 12 de desembre del 2011

Copa d'Àfrica de Nacions 2012

Juvenal Edjogo, del CE Sabadell segurament estarà a la CAN'2012 (Foto: Pedro Salado).

Aquest 2012 comença amb una competició de futbol molt més important del que mediàticament sembla, la Copa d'Àfrica de Nacions, que es disputarà del 21 de Gener al 12 de Febrer d'aquest entrant 2012. Molts equips tenen jugadors convocats per aquesta competició, a la qual aquí hi arriba poca informació, i tota basada en les semi-finals i la final o dels equips mediàtics que tenen jugadors convocats en alguna selecció. En un continent desgraciadament tant convuls com és Àfrica, serà la 28ena vegada que es disputa la competició i aquest cop ho farà organitzada per Gabon i Guinea Equatorial, les quals serà la primera vegada que organitzen aquesta competició, ja que ni conjuntament cap cop anterior, ni per separat cap vegada, ho havien fet. Les seus on es disputarà la competició, seran Libreville i Franceville, ciutats gaboneses i Bata i Malabo, com a ciutats equatoguineanes. 

Esportivament, sorprèn molt l'absència de tres dels quatre primers classificats en l'anterior Copa d'Àfrica disputada a Angola, i ni els campions, Egipte, ni els semi-finalistes, Nigèria i Argèlia, estaran presents a la contesta, però l'explicació és clara. Els primers, Egipte, van fer directament el ridícul a la fase de classificació, quedant quarts del seu grup, amb només una victòria (a casa contra Níger), en sis partits. Amb sols 5 punts no va tenir cap opció i del seu grup, es va classificar Níger, amb patiments, empatats amb Sud-Àfrica i Serra Lleona amb 9 punts. La potent Sud-Àfrica, sent els cinquens millors segons, no va tenir opció d'accedir tampoc a la fase final. Nigèria per la seva part, va quedar segon del seu grup, desprès de Guinea i al ser el millor quart segon, també va quedar fora de la contesta. Argèlia, va caure en un grup molt difícil, amb Marroc, que va quedar en primera plaça i no va tenir opció a entrar com a un dels millors segons de grup, ja que va perdre fins i tot la segona plaça del grup amb la República Centreafricana, amb el que va empatar a punts però que en el general de gols va sortir perdent.

Els equips participants, definitius, seran:
Grup A: Guinea Equatorial, Líbia, Senegal i Zàmbia.
Grup B: Costa d'Ibori, Sudan, Angola i Burkina Faso.
Grup C: Gabon, Níger, Marroc i Tunísia. 
Grup D: Ghana, Mali, Botswana i Guinea.

Com a guanyadors en anteriors campionats tindrem a Marroc (1 campionat el 1976), Costa d'Ivori (Guanyador el 1992), Ghana (4 títols, 1963, 1965, 1978 i 1982), Sudan (guanyador el 1970) i Tunísia (el campió més proper, 1 el 2004). En queden fora els màxims guardonats, Egipte, amb 7 títols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada