dijous, 29 de desembre del 2011

Responsables del gol

Estefania, lluitadora del gol (Foto: Pedro Salado).

Jugar a la davantera d'un equip sembla molt més fàcil del que ho és. Et poden arribar moltes boles i llavors es presenten dos escenaris molt diferenciats, el primer, és que en marquis algun i tothom alabi la teva feina, d'haver transformat en gol una jugada d'equip i que al acabar el partit, si guanyes, la gent et felicita per el partit, i si perds, t'acaben felicitant per el gol o gols, però sempre quedes molt bé de cara a la galeria i estadísticament al cap d'un temps, per que no ens enganyem, la gent s'acaba oblidant de la bola que vas rematar a l'àrea petita i amb el bot anterior al xut la vas enviar a un colom que donava una volta per sobre la porteria si en la jugada d'abans o de desprès has anotat un gol. El segon escenari, és que t'arribin moltes boles i aquell dia entre el peu d'una defensa, la mà de la portera o aquell bony de davant de porta no te n'entri cap. Si l'equip perd, llavors seràs demonitzat, estàs en crisi golejadora i aniràs a casa amb mala llet, e igualment, encara que es guanyi, al cap d'un temps, mirant les estadístiques pensaràs que que carai va passar aquell partit i aquell dia per no haver 'sucat'.

La segona opció, és que t'arribin poques boles. Si és aquest cas, i tens també la fortuna de cara i marques, tots et faran la rosca, seràs un heroi, independent de la victòria o de la derrota. En canvi, si en els noranta minuts del partit t'arriba una sola bola i no la fiques, com es perdi d'un sol golet, o sigui un empat a res, tornaràs a tenir la sensació de mal viatge, de partit nul per a tu, de poca feina feta per a l'equip...

Son sensacions que un davanter coneix amb el pas del temps, de les temporades, per això és una posició força delicada, i on la resta de companys han de recolzar la feina del seu davanter, marqui cinc gols en un partit o faci noranta minuts horribles. Sempre compensarà i donarà confiança d'equip, la que cal per que les extrems, les migcampistes o les defenses marquin també i facin en definitiva del que es tracta el futbol: Passar-ho bé sobre la gespa i anotar un gol més que el rival.

Al CE Sabadell Femení, per ara, aquesta faceta està molt ben repartida:


Estefania     10 gols
Ana Aranda     6 gols
Tania     4 gols
Marisol     3 gols
Amanda     3 gols
Gisela     3 gols
Arantxa     2 gols
Carla López     2 gols
Carla Ucero     2 gols
En pròpia porta     2 gols

A més es dona la curiosa circumstància que els dos gols a favor en pròpia porta, van ser dues jugades idèntiques, en dos serveis de córner botats per Gisela, en dos rebots de les defenses rivals i en el mateix partit, contra La Planada. Casualitat? Jugada assajada?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada