dimecres, 30 de novembre del 2011

Entrevista: Sergio Soto


Sergio Soto, segon entrenador del CE Sabadell femení (Foto: Pedro Salado).

1- Com vas començar en el món de la banqueta? Fins a on t'agradaria arribar?

Vaig començar fa uns 3 anys fent-li un cop de mà a l’entrenador que hi havia llavors al juvenil-cadet, i des de llavors sempre he continuat a la banqueta i al femení. I encara que tinc estudis d’altres àmbits no relacionats amb l’esport, aquest any també estic cursant el primer nivell d’entrenador a Sant Cugat, perquè cada cop més demanen titulació per exercir i m’agradaria tenir-la, per continuar a aquest mundet i arribar el més lluny possible, és clar.

2- Quin creus que és l'objectiu d'aquesta temporada vist el potencial que teniu a l'equip?

Volem estar el més a dalt possible, perquè tenim equip per aconseguir-ho, i així serà, estem convençuts. Si que és cert que potser hem deixat escapar algun puntet i que els líders segueixen sumant i molt forts, però vam demostrar davant d’un líder intractable que no som equip per estar per baix. Així que continuarem treballant tots en la mateixa direcció, i crec, personalment, que podem estar entre els 5 o 6 primers sense problemes.

3- La joventut de l'equip, com creus que afecta al rendiment de l'equip?

Doncs és una qüestió interessant ja que és un primer equip. A favor tenim que són joves, tenen molta projecció i que poden continuar aprenent durant anys, que sempre tenen ganes de treballar i això, és d’agraïr. Però en contra, la falta d’experiència i de picardia en molts moments pot passar factura. Però en un parell d’anys, mantenint el bon bloc que hi ha i treballant com s’està treballant, aquest equip pot donar molta guerra allà on vagi!

4- Aquesta temporada ja han debutat diverses canteranes amb el primer equip. És més per necessitat o hi ha tant bona cantera com sembla?

Doncs un parell de vegades si que hem necessitat aquesta ajuda, però també hi ha hagut que han jugat perquè s’ho mereixien. I així continuarà sent. Aquesta cantera que puja de mica en mica es impressionant. Es nota que des de ben petites les entrenen bé, i això a la llarga té la seva recompensa. Ja quan arriben a l’infantil-aleví tenen molt bona base, i en aquesta categoria se’ls segueix entrenant com cal i ja comencen a despuntar i a obtenir bons resultats. Després quan arriben al cadet-juvenil ja tenen un molt bon bloc i es comencen a consolidar com a jugadores, com és el cas d’aquest any, que tenen un senyor equip amb el que poden intentar aconseguir un premi a final de temporada molt important, i en el que tots confiem.

5- Com veus el futur del futfem al CE Sabadell? I a la ciutat?

Bé doncs, com deia abans, crec que s'està treballant molt bé des de la base i s’està treballant poc a poc perquè el futbol femení pugui arribar a un lloc més important dins del futbol en general, perquè les noies també s’ho mereixen. I a la ciutat doncs seguim tenint un parell de clubs amb equips femenins, i poc a poc més clubs dels voltants incorporen aquests equips a les seves files. L'inconvenient potser és que cada cop que una jugadora despunta una mica al seu equip venen clubs de fora (“més importants”) que s’interessen. Però contra això poc podem fer, només podem mirar-ho per la part positiva, alegrar-nos per aquesta jugadora i que pugui seguir créixer com a tal. L’important és que cada cop més noies volen jugar a futbol, i aquesta demanda potser comença a tirar, de mica en mica, del futbol femení cap endavant.

dimarts, 29 de novembre del 2011

Futbol del Vallès


Miquel Olmo, entrenador del Terrassa Olímpica 2010 (Foto: Jordi Romagosa).

Fa unes setmanes analitzàvem l'estat actual dels equips vallesans masculins i precíssament era en un moment d'auge esportiu. Passats els dies buscarem els clubs vallesans i valorarem la seva situació actual.


Segona A:

CE Sabadell FC. Actualment en una còmode novena plaça, a 2 punts del play-off d'ascens a Primera i a 11 punts de la zona de descens, però amb una preocupant ratxa de resultats que no acaben de convèncer, degut a una plaga de lesions que ha fet que en algun encontre no pogués disposar de 11 dels seus jugadors, i ara porta set partits consecutius sense guanyar amb quatre derrotes i tres empats, això si, en els dos últims partits no ha perdut i com tot son ratxes, porten dos jornades sense perdre.

Tercera Divisió: 

Terrassa Olímpica 2010. Quarta plaça, però a sols un punt del líder i amb quatre punts d'avantatge sobre el seu més immediat perseguidor. Ha afectat a la plantilla una altre plaga de lesions que han fet que perdi el liderat ostentat durant algunes setmanes. És un grup molt igualat i qualsevol entrebanc et pot fer perdre més d'una posició a la taula.

UE Rubí. Segueix en una línia més que acceptable per un equip que acaba d'ascendir de categoria, i es situa en setena posició, a set punts del play-off d'ascens i amb 11 punts per sobre de la zona de descens. S'haurà de veure com respon a la més que segura baixa per la Copa d'Àfrica de Nacions per part de Rubén Epitié, un dels jugadors amb més qualitat a la plantilla.


Primera Catalana:


UE Mollet: Líder del Grup I de la categoria i que ara pujaria a Tercera sense necessitat de play-off. Va caure per la mínima la setmana passada en la seva visita a Cerdanyola però actualment ser el màxim golejador de la categoria i el segon equip menys golejat li permet gaudir del liderat.

Cerdanyola: Cinquè classificat del grup a escassos tres punts del play-off d'ascens i del liderat. A l'última jornada va vèncer al líder actual i encadena quatre jornades consecutives sense conèixer la derrota. A fora del seu estadi està tenint el seu millor rendiment, amb 3 victòries, 3 empats i cap partit perdut.


UD Sant Llorenç: Setens i molt irregulars. Estan actualment a cinc punts dels dos llocs amb premi del grup, però a pesar d'això estan fent una temporada molt complerta desprès de pujar amb molta tranquil·litat la temporada passada. També pesa les dues derrotes consecutives en les dues últimes jornades, encara que van ser a casa contra el Figueres i en la seva visita a Avià, sisè classificat.


CP San Cristóbal. Vuitens. Desprès de començar com un coet amb la inèrcia victoriosa de la temporada passada, aquesta última jornada han perdut per 1-5 contra els novens, Farners i han de començar a pensar en assegurar la salvació, fet que passarà per endurir la defensa, puix que son el segon equip més golejat del grup, amb 26 gols en 12 partits.


En el grup es troben també Montcada (10è), Ripollet (16è) i Júnior (17è i penúltim).

dilluns, 28 de novembre del 2011

Primera Catalana femenina, Grup 2

Desena jornada:

No hi va haver derbi sabadellenc, però si bon futbol (Foto: Jordi Romagosa).


Sant Ignasi Esportiu - U. At Horta     4-1
Es disputava el derbi de Barcelona entre dos equips que tenen com a meta aquesta temporada intentar la permanència i on arribava favorit el conjunt d'Horta, però dues circumstàncies, la baixa de la portera de les visitants, Natàlia Pinto per la expulsió rebuda la setmana anterior contra el CE Sabadell i el debut per les locals del seu nou fitxatge, Andrea Nijssen Comalrena, van ser factors que van decidir el partit, i més quan Nijssen va  demostrar la seva sobrada qualitat, inaugurant el marcador, tornant a desnivellar el marcador a l'inici de la segona part i marcant els dos altres gols del seu equip, fent un pòker i donant els tres punts al seu equip, que això si, amb 6 punts i catorzenes, els queda molt camí per fer, a 2 del lloc de salvació teòrica i a 4 del mateix Horta.

Soses Femení - CP San Cristóbal     3-0
En un partit on els dos equips aspiren a la permanència, les locals van sortir a fer el seu joc i perfectament a les dues jugadores egarenques amb més perill. A la mitja part van arribar amb un ajustat 1-0 al marcador, però a la segona part, a base de contraatacs, van posar distància al marcador i es posen novenes, amb 12 punts en 10 partits i amb 4 punts sobre les seves rivals d'ahir, tretzenes.

UD Lourdes - CE Llerona     2-6
Les molletenques van sortir sense complexes contra un equip àmpliament superior però els va durar l'alegria un quart d'hora, fins que les visitants van començar a encarrilar el partit. Com sempre, Anna Molet va demostrar que és una jugadora d'una categoria superior i va firmar tres gols més en el seu compte, per portar ja 33 gols en 9 partits disputats. Amb aquest resultat, les locals segueixen penúltimes amb 3 punts i les de Les Franqueses es posen quartes, amb 24 punts en 10 partits i a 4 punts de les líders.

Pardinyes - EF Montcada     8-1
Sorpresa majúscula, sobretot per l'amplitud del resultat. Les lleidatanes varen disparar a porta 10 cops i van marcar 8 dels xuts que varen fer. Rosi Sabaté en la primera mitja hora va posar el 4-0 al marcador i desprès l'àrbitre va anul·lar un gol de Nerea per les visitants per un dubtós fora de joc. A partir d'allà, el partit va seguir amb màxima efectivitat local, que fa que es posin segones a un punt de les líders i amb horrible definició visitant, que va errar fins i tot un penal i que les deixa terceres, a tres punts de les líders.

CECF Garrigues - Cerdanyola B     2-1
Les locals amb aquests tres punts es col·loquen cinquenes, amb 20 punts i amb 4 per sobre de les sisenes, Cerdanyola. En el partit, domini altern dels dos equips i es va acabar decidint l'equip guanyador al tram final del partit, on les locals varen estar més vives en les oportunitats que varen tenir els dos equips. 

Santa Eulàlia de Ronçana - ENFAF     5-0
Les locals segueixen sumant per a consolidar la categoria, i es posen desenes, amb 11 punts i amb tres punts de diferència amb la tretzena plaça, en un partit on Laia Margenat es va donar un homenatge, marcant quatre gols davant unes desdibuixades visitants, que segueixen sense sumar i que es van presentar en quadre al camp de les blanc-i verdes.

Bellavista Milan - FC Sant Quirze     4-3
El líder imbatut, i que fins ahir només havia cedit un empat en els nou partits que havia disputat fins ahir, va suar i va patir una barbaritat per a poder guanyar el partit, i on va arribar perdent a la mitja part per 1-3, amb els gols de Gema Pacheco per les visitants. A la segona part, les de verd no van poder aguantar físicament i la fortuna es va posar de cara per a les locals, que varen remontar el partit patint una barbaritat i amb una gran dosis de sort en un parell dels seus gols. Les visitants, queden en vuitena plaça, amb 13 punts en 10 partits i molt per sobre de la zona de descens, que és la zona que volen evitar.

diumenge, 27 de novembre del 2011

Diumenge de futbol

La UD Marina ha aconseguit una victòria que l'acosta al liderat (Foto: UD Marina).

Tercera Divisió:
- UE Rubí - UDA Gramenet Milan    2-1
A pesar de marcar primer els visitants a la primera part, a la segona ha seguit el martiri gramenetista i els locals, amb gols de Carles Montoro al minut 71 i de l'internacional equatoguineà Rubén Epitié al minut 83. 

Primera Catalana:
- CP San Cristóbal - CE Farners     1-5
Incontestable passeig el que s'han donat els visitants i derrota contundent d'uns egarencs que varen començar molt bé però que al passar de les jornades han perdut tota la màgia del principi.

- Ripollet - Júnior     1-2
Victòria visitant en el derbi vallesà amb un equip santcugatenc que s'ha posat 0-2 al marcador al principi de la segona part i ha sabut dosificar el marcador.

- Cerdanyola - Mollet     1-0
El líder visitava un difícil camp i ha caigut gràcies a un solitari gol de Sergio Morales quan faltava un sols minut per al descans.

Segona Catalana:
- Sabadellenca - Granollers     1-0
Un solitari gol de Jonathan al minut 79 en el derbi entre equips vallesans, dona el liderat als sabadellencs, que estan fent una temporada molt complerta.

Tercera Catalana:
- At. Can Déu - Maurina Egara     1-4
Els visitants en dos contracops s'han posat 0-2 al marcador al minut 20 i als locals, encara que han arribat 1-2 a la mitja part, se'ls ha fet impossible remontar contra un equip que aconsegueix així els primers punts de la temporada.

Quarta Catalana:
- UD Marina - Sabadellenca B     1-0
Un solitari gol de Pol Galceran al minut 10 ha donat la victòria al partit més important del grup a efectes classificatoris aquest matí. Els locals es posen en segona posició a un punt del líder Badia, però amb un partit menys que ells.

Primera Catalana Femení:
- Sant Ignasi Esportiu - U. At. Horta     4-1
Sorpresa relativa al camp del Sant Ignasi. El resultat es pot explicar amb el fitxatge d'Andrea Nijssen Comalrena de Sobregrau, una jugadora espectacular, que a més ens informen que ha marcat els quatre gols locals i també influeix la baixa de Natàlia Pinto, la portera visitant. 

- Pardinyes - EF Montcada     8-1
Esperem rebre aquest vespre els comentaris de la nostre informadora, per que el resultat, a part de ser escandalós, és molt estrany, ja que les terceres han apallissat a les actuals co-líders.

- Bellavista Milan - FC Sant Quirze     4-3
Partit molt lluitat entre unes líders que només han cedit un sols punt en tota la lliga, contra un Sant Quirze que ha donat molta guerra en tot moment i ha estat a punt de donar la sorpresa.

dissabte, 26 de novembre del 2011

Sense femení del CE Sabadell, però amb futbol.

Serie A femenina:
Como 2000 - Firenze     0-0
Tavagnacco - Brescia     1-1
Milan - Bardolino     0-3
Mozzanica - Chiasiellis     2-0
Riviera di Romagna - Lazio     1-0
Torino - Venezia     2-1
Sassari Torres - Roma     3-1

Primera Catalana femení:
Soses Femení - CP San Cristóbal     3-0
CECF Les Garrigues - Cerdanyola B     2-1
Santa Eulàlia Ronçana - ENFAF     5-0

Segona Catalana, grup 4:
Sant Vicenç Torelló - CE Sabadell B    0-0

Tercera Catalana, grup 6: 
Santa Maria de Montcada - CE Llorençà     2-1
CE Sant Celoni - UE Castellar B     4-1

Juvenil, Primera divisió:
CE Sabadell C - Sabadell Nord CF     1-4
UE Sabadellenca - CE Mercantil C     3-1

divendres, 25 de novembre del 2011

Derbi... suspès i bones notícies.


CE Sabadell FC - UD La Planada

El derbi que s'havia de disputar aquest dissabte entre el CE Sabadell FC i la UD La Planada, a Olímpia i a les 17.30 hores, ha estat suspès. Es jugava a aquesta hora per que els demés horaris estaven coberts i al CE Sabadell, tenim un problema de camps insuficients per a poder disputar tot el futbol base quan coincideixen més de la meitat d'equips amb partits a casa. S'havia suspès per aquest motiu el partit del Juvenil-Cadet contra el Badia, i al cedir a la petició de la UD La Planada d'aplaçar el partit per que elles tenien moltes baixes i segurament no haguessin ni pogut presentar 11 jugadores al derbi, el CE Sabadell gentilment ha accedit a l'aplaçament del partit. De moment, tot apunta, a falta d'acord també entre els dos clubs, que la FCF posarà el partit el dia 22 de desembre. Seguirem informant.



Les noves equipacions, amb el patrocinador estampat (Foto: UD Marina).

UD Marina aconsegueix patrocinador

La UD Marina desprès de començar la temporada, amb molts dubtes econòmics, com tots els clubs, degut als patiments que estem tots passant en aquests temps, ha acabat aconseguint el patrocini del Bar Com a casa, i ja aquest diumenge a les 12.30, contra la Sabadellenca B i xiulat per en Miquel Torres, lluïran les samarretes amb el nom del nou patrocinador. Ens congratulem que en aquests temps que ningú s'atreveix a llençar-se al patrocini esportiu, el bar que està situat al Poliesportiu Arrahona-Merinals s'hagi llençat a la piscina i hagi donat el pas endavant.

Per altre banda, el partit que disputarà l'equip local, enfronta al segon classificat, Sabadellenca B, amb 13 punts en 5 partits, fruït de 4 victòries i 1 empat (contra el líder Badia B), sent el segon màxim golejador de la categoria i el tercer menys golejat, contra la UD Marina, tercers, amb 12 punts en 5 partits, però amb la particularitat que és l'equip menys golejat del grup, amb només 6 gols en contra en els partits disputats.

dijous, 24 de novembre del 2011

Cantera!

Melània, Tania, Ana Aranda, Gisela i Carla Ucero (Foto: Pedro Salado)
Totes elles han passat poc o molt temps a la cantera arlequinada.

Ja fa uns dies varem comentar que és molt important per als equips femenins la cantera. Aquesta setmana repassarem els resultats de la cantera arlequinada i també comentarem i felicitarem a les últimes debutants al CE Sabadell Femení procedents de la cantera. Varem destacar a les jugadores del Juvenil Cadet que ja han debutat amb el primer equip en alguns partits aquesta temporada, com son Inés PalmieroSilvia PiñolClàudia Poch i Marta Gimeno, i aquesta setmana també volem recordar als lectors els últims debuts que s'han realitzat a l'equip amb jugadores provinents de la cantera. 

Fa dues setmanes, contra les líders, un Bellavista Milan fins aquell dia intractable amb uns números perfectes, el debut va ser doblement arriscat. A part de jugar contra un equip que fins aquell dia ho havia guanyat tot, Oriol Alzuria i Sergio Soto van posar d'inici sobre el camp a Yaiza Muñoz, però també van fer jugar a Laura Segura durant uns minuts, aconseguint arrancar un puntet del seu camp i donant a més una molt bona impressió. Contra la Unió Atlètica D'Horta, l'equip tècnic va fer debutar a una altre jugadora amb molta projecció, com és Laura Heis i encara que el partit es va saldar amb derrota, la jove jugadora provinent del Juvenil va fer un partit destacable.

El Juvenil-Cadet va desplaçar-se a Terrassa per jugar el seu derbi contra el CP San Cristóbal, saldant el partit amb un còmode 0-3, amb dos gols de Patricia Ballesteros i un altre de Sara Zauner, en un partit on enlloc es va veure d'inici la diferència de dotze punts entre els dos equips, i que va ser un autèntic derbi, amb una miqueta de tot, però on les arlequinades es van saber posar el mono de treball i van acabar noquejant a les egarenques. El nostre club, porta 15 punts en cinc partits disputats, 28 gols a favor (segones màximes golejadores), 2 en contra (millor defensa del grup), i està en tercera plaça, amb 3 punts menys que les líders, però també amb 2 partits menys que elles.

L'Infantil-Aleví A per la seva banda, va desplaçar-se al Camp del Centenari de la UE Sant Andreu i va acabar emportant-se el partit per un espectacular 3-7. L'equip de les de Jordi Guillem ràpidament es van posar 1-4 al marcador, les andreuenques es van acostar al minut 49 amb un 3-4, però al final del partit les arlequinades van tornar a agafar distàncies al marcador. L'equip va ara quart, amb 15 punts en 7 partits, i té el mèrit de ser el segon equip menys golejat del grup desprès del líder FC Barcelona.

L'Infantil-Aleví B no va tenir partit oficial aquesta setmana.

L'Aleví-Benjamí-Prebenjamí, va caure derrotat per 1-8 contra la Fundació del CE Júpiter en un partit sense història, però on es va notar molt la diferència d'edats dels dos equips. El CE Sabadell forma a jugadores tinguin la edat que tinguin i això es nota quan es presenta un equip amb gairebé tota la plantilla en edat Aleví. També se'ls inculca que mai han de baixar els braços, i la mostra va estar amb 0-7, on Elena Alcelay va marcar el gol de l'honor i les ganes de les nenes per recollir la bola i posar-se ràpid a jugar-la. Les arlequinades segueixen en vuitena plaça (de 12), amb 6 punts en set partits.

dimecres, 23 de novembre del 2011

Derrota en un partit duríssim


Gisela va marcar, però l'equip va perdre en un dur partit (Foto: Pedro Salado).

U. At. Horta 3-2 C.E. Sabadell

U. At. Horta: Natàlia Pinto, Astrid, Mamen, Georgina, Ainoa, Mireia, Gemma, Aurora, Susana, Maria i Silvia.


C.E. Sabadell: Tamara, Laura Heis, Marisol, Tania, Esther, Carla López, Yaiza Molina, Arantxa, Aranda, Gisela i Mélody. També van jugar: Estefania, Amanda, Vericat i Cèlia.


Gols: 1-0 Susana (min. 9), 1-1 Gisela (min. 66), 2-1 Mireia (min. 67), 2-2 Aranda (min. 69), 3-2 Susana (min. 71).

Estadi: Municipal d'Horta, Feliu i Codina (uns 100 espectadors).

Partit excessivament dur el que es va veure aquest diumenge al Feliu i Codina d'Horta, entre un equip, el local, que vol assegurar-se la permanència el més abans possible i un equip arlequinat que intenta estar per la zona alta per intentar més endavant donar un pas de qualitat. Ja el partit va començar amb unes locals que varen sortir en tromba, i amb Susana marcant el 1-0 al minut 9 i defensant amb ungles i dents el seu avantatge al marcador, amb continues faltes e interrupcions del joc que varen provocar que Mireia veies al minut 15 la seva primera groga. Es va arribar a la mitja part amb les visitants dominant però les locals sortint a la contra.

A la segona part, el partit seguia la mateixa tònica fins que va començar la bogeria al minut 66, amb un gol de falta llençada estratosfèricament per Gisela i que va significar el 1-1. Llastimosament, al minut següent les locals marcaven per mediació de Mireia el 2-1 i seguiria la bogeria amb el penal fet per Natalia Pinto, i l'agressió a Arantxa, amb el que es guanyaria l'expulsió. Ana Aranda no fallaria i posaria el 2-2 al marcador, però que es trencaria en una contra i Susana al minut 71 posaria el 3-2 definitiu al marcador. A partir d'allà, el futbol va desaparèixer, les provocacions i les faltes, van anar succeint-se sense que l'àrbitre sabés tallar-ho provocant lesions com la de Cosi, que va haver d'abandonar el terreny de joc en braços de les companyes, i només expulsant per segona groga a Mireia, i les locals es varen tancar quasi a la seva àrea, aconseguint que els tres punts es quedessin a casa.

dimarts, 22 de novembre del 2011

Primera Catalana femenina, Grup 2

Els partits de les rivals del CE Sabadell  (Foto: Pedro Salado).

CP San Cristóbal - E. Sant Ignasi     6-4
Partit on les locals van sortir al camp pensant que es foterien un festí a costa de les rivals i que es van complicar molt durant la primera part, fins al minut 42, que no va ser on, amb 2 gols es van posar ja 4-1 i no van respirar amb més tranquil·litat. A la segona part, i amb 5-1, varen les egarenques baixar el pistó i de cop es van trobar amb un perillós 5-4 al minut 85, però Marjorie va acabar rematant a les de Sarrià al minut 90. Les terrassenques sumen tres punts més per a la permanència. Les visitants, desaprofiten la empanada local per sumar quelcom.

CE Llerona - Soses Femení     4-1
Nou festival d'Anna Molet, que porta ja 30 gols en els 8 partits que ha disputat, i que va fer els 4 de les locals, que s'instal·len a la zona noble de la taula, a sols quatre punts de les líders, però patint, ja que les primeres en donar el cop al camp van ser les lleidatanes, marcant al minut 2, i resistint certerament durant més de mitja hora a les habilitats de Molet. Les blaugranes, hauran de seguir sumant, i no treure conclusions d'un partit on hi ha una davantera que et remata tant una bola com una nevera i saps que marcarà tard o d'hora.

EF Montcada - UD Lourdes     8-2
Les locals, col·líders, varen sortir enrabiades i a la mitja part anaven als vestuaris amb un 3-0 a favor. Nerea, estel·lar, va marcar ella soleta quatre gols i no va ser fins cap al final, amb la relaxació del marcador, que les de Mollet, no varen maquillar el marcador. Espectacular les visitants, que al minut 90 van tancar el marcador, per que mai varen deixar de intentar-ho i excel·lent, l'àrbitre, Luis Carlos Prieto, que ens informen que va estar impecable. A la banqueta local, l'ex-arlequinat Alan Mori, fent funcions d'entrenador.

Cerdanyola B - Pardinyes     1-5
En un partit on les locals volien seguir sumant per estar a la zona alta de la taula, les terceres classificades es van emportar el gat a l'aigua, en un bon partit. Les lleidatanes sempre van estar més encertades davant de porta i en cap moment varen donar opció a les locals, que al final del partit van mostrar-se un pel dures, encara que un àrbitre amb molt bon criteri, Joan Fàbregas, va sol·lucionar perfectament la papereta i no va permetre que anés a més.

ENFAF - CECF Les Garrigues     0-9
Partit sense història. Les locals, que van sortir a intentar sumar el seu primer punt de la temporada i varen aguantar defensivament 23 minuts. Desprès les visitants varen començar a obrir la llauna i ja al minut 43 s'arribava amb un clar 0-5 al descans. Al minut 29 les locals es van quedar, això si amb un de menys. La segona part, quan les andorranes es varen cansar de rebre gols van treure una duresa inusitada però varen acabar amb 10 jugadores sobre el camp.

FC Sant Quirze del Vallès - CF Santa Eulàlia de Ronçana     3-2
Dos equips que volien sumar per allunyar-se de la zona de descens varen oferir un partit realment emocionant, intens i on els espectadors varen sortir molt contents per el que es va veure sobre la gespa. En cap moment cap dels dos equips es va rendir i el joc va ser ràpid, vistós i tant noble que l'àrbitre no va haver d'ensenyar cap tarja en els 92 minuts de partit. Els tres punts es varen quedar a casa, però els dos equips mereixien quelcom més.

UD La Planada - Bellavista Milan     2-4
Les líders visitaven Sabadell i al minut 1 perdien per 1-0, ja que Maria Michi marcava la primera oportunitat del partit. Les roig-i-negres es varen posar les piles i al minut 16 dos gols de la pitxitxi visitant Maria Farreras ja havia posat el 1-2 al marcador i ja no es va complicar el partit. Les locals, en cap moment es van donar per vençudes i a pesar del camp pesat, van donar molt bona impressió a la parròquia de La Planada.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Juvenils C: CE Mercantil - CE Sabadell 0-3

El Juvenil C va guanyar al camp del Mercantil (Foto: Crispulo Díaz).

Cap de setmana passat per aigua i on per sort, i ara, amb els camps de gespa artificial no se suspenen tants partits com farà un parell d'anys. Molt abans, quan la gespa artificial era una desconeguda per tots nosaltres, es jugava en fang, a vegades amb un pam de fang en algunes zones del camp i els partits eren el més similar al futbol-platja amb reminiscències de Rugbi.

Però avui parlarem d'un equip de la base del CE Sabadell, primerament. El Juvenil C, que es disputava un derbi contra el Juvenil C del CE Mercantil, a domicili, i pertanyent a la jornada 7 del campionat de Lliga de Primera divisió, grup 6, i que va ser xiulat per un vell conegut de la casa, com Jonathan Ávalos, àrbitre polèmic i amb un gran historial de festivals del xiulet, que si bé aquest cop no va interferir gaire en el resultat, va assignar a l'acta targetes grogues a jugadors que segons ell estaven al camp i que realment estaven a la banqueta, veient plàcidament la victòria arlequinada.

El partit va començar amb un CE Sabadell sortint en tromba, i al minut 1, un encertat Jonay Moreno va posar ja el 0-1 al marcador. L'equip local, estabornit, de seguida va rebre el 0-2, obra d'Adrian Calvo al minut 9. A partir d'aquí, control dels visitants del tempo del partit e intents dels locals per aconseguir retallar distàncies.

A la segona part, la tònica del partit va ser la mateixa, fins que al minut 85, l'àrbitre que ho estava fent prou dignament, va decidir xiular un penal bastant correcte als arlequinats blanc-i-blaus, però que va començar a ensenyar targes a jugadors que ni tant sols havien parlat, o que ni tant sols eren al camp, encara que segons ell si... El CE Mercantil va desaprofitar la ocasió, enviant el penal molt alt, i per evitar sorpreses, Miquel Arroyos va rematar el partit amb el 0-3 al minut 89.


3-2

U.At. Horta - CE Sabadell Femení     3-2

Fa anys ser de la Unió Atlètica d'Horta, era un orgull, era ser de l'equip d'un barri-poble original com ho era Horta, era defensar els colors de l'equip de tot el barri, d'un equip històric i d'un club honrat.

Avui el CE Sabadell Femení, ha sigut derrotat allà, però ha sortit guanyant en educació i en honor, que és el que compte en el futbol amateur. La derrota, per 3-2 d'un equip molt jove, però amb moltes ganes i que estima aquest esport, passa a segon terme desprès de com s'ha produït. L'equip local podia haver acabat amb 8 o 7, i ha acabat amb 9 jugadores sobre el camp, jugadores que han repartit tot el que han volgut i a base de bé.

FC Sant Quirze - CF Santa Eulàlia de Ronçana     3-2

Injust és que els dos equips no puguin emportar-se la victòria d'un partit de futbol tant ben plantejat per els dos equips i que s'ha disputat amb molta intensitat aquesta tarda a Sant Quirze. 

Les locals amb moltes jugadores recuperades han cregut en elles fins al final i el físic les ha permès aconseguir els tres punts amb un gol de Gema Pacheco a falta de 10 minuts per al final. A pesar de patir desprès una forta pressió de les visitants, han tingut el cap fred i han aconseguit mantenir els punts a casa i sumar una nova victòria que els acosta cada cop més a la permanència.

La veritat és que el local, és un equip que hi posa molta intensitat, moltes ganes i que creu en el conjunt, en la feina ben feta i que es complementa amb els tocs de qualitat individual de Gema Pacheco, Cristina Pacheco, i Desireé Moya.

dissabte, 19 de novembre del 2011

Partit complicat per les nostres

 
Unió Atlètica d'Horta - CE Sabadell FC

Aquest Diumenge 20 de Novembe, a les 18 hores, es visita a l'Horta en el seu estadi, el Municipal d'Horta, més conegut com Feliu i Codina, a un equip acabat d'ascendre aquesta temporada, però que ho va fer substituint al Corró d'Amunt, que va deixar la competició, però en el seu cas és un equip molt ben format i que fa temps que tenen una base molt sòlida en el que son jugadores i estil de joc. És el típic equip que a principi de temporada buscava la permanència però que la seva única victòria en el campionat ha sigut a Llerona, contra un equip de la zona alta de la taula, el demés, son només tres derrotes i quatre empats. Es troben situades en dotzena plaça, i en els vuit partits disputats han aconseguit 7 punts.


La seva fortalesa està basada a la defensa, sent un equip que ha rebut 18 gols en 8 partits, que el col·loca com el desè equip menys golejat de la categoria, i sempre en posicions defensives, son un equip molt ordenat i també els ajuda a tenir sota pals, a una gran Natàlia Pinto, una de les millors porteres de la categoria, que acostuma a llençar els penals de les barcelonines i alguna falta. Per contra, el taló d'aquil·les d'aquest equip està a la davantera, que li costa molt marcar, i destacaríem a Mireia Encina com a rematadora i a Maria Gatell com a mitja punta amb molta projecció ofensiva. L'equip ha marcat sols 12 gols en els vuit partit disputats.


El CE Sabadell es troba en sisena plaça amb catorze punts, amb 26 gols a favor i 16 en contra en els vuit partits disputats, i el seu objectiu ha de ser seguir sumant punts per instal·lar-se en la zona mitja-alta de manera que tinguin opcions per a gaudir aquesta temporada de les zones privilegiades de la taula classificatòria.



divendres, 18 de novembre del 2011

Preferent catalana.

Les líders, Sant Cugat Esport (Foto: www.santcu.cat ).

Aquest any amb la reestructuració de categories a la FCF es va crear la categoria de Preferent Catalana, esglaó just per sota de Primera i Segona Divisió i per sobre de Primera Catalana i Segona Catalana. Es varen agafar els clubs capdavanters dels quatre grups de Primera catalana i el descens de l'antiga categoria Nacional de la temporada passada i es va crear aquesta categoria amb 16 equips. Només pujarà l'equip campió de Grup, a no ser que la RFEF sorprengui i li calgui un segon equip per a quadrar Segona divisió.

De bon principi la PBB La Roca tenia com a objectiu tornar a la categoria d'on va baixar i està patint força la readaptació a la nova categoria i els canvis que va patir la plantilla en el mercat d'estiu, i la resta d'aspirants a aconseguir estar a les places capdavanteres estan començant a marcar distàncies amb elles:

EquipsPartitsGolsSanció
PuntsJ.G.E.P.F.C.Punts
1SANT CUGAT ESPORT, F.C. "A"2187012812
2ESPANYOL, R.C.D. "C"208620246
3SANTPEDOR, C.F. "A"2086202310
4IGUALADA, C.F. "A"198611184
5ESCUELA F. BONAIRE "A"1986112212
6AEM, S.E. "A"1484222513
7Pª BLANC BLAVA LA ROCA "A"1284041918
8LLORET, C.F. "A"1284041416
9LA SALLE PREMIA, A.E. "A"1083141419
10SANT QUIRZE BESORA, U.D. "A"982331917
11PARROQUIAL SANTA EUGENIA, C.F. "A"682061621
12UNIFICACION PRAT, C.F. "A"682061724
13RIUDEPERES C.F. AT. "A"581251323
14SUBURENSE, C.F. "A"58125818
15XAICA C.E. "A"170161133
16LES PRESES, C.F. "A"170164290



Sorprenentment, el Sant Cugat encapçala la categoria, amb set victòries i una sola derrota, amb Lorena Arnalot e Irena Marta Baón com a jugadores destacades i sorprèn la seva adaptació a la categoria, desprès de quedar la passada temporada cinquenes a Primera Catalana i actualment tenen 21 punts en 8 partits.

Amb un punt menys, l'Espanyol C ocupa la segona plaça, però no podran pujar de categoria al trobar-se a Segona L'Espanyol B, i empatades amb el Santpedor, club que cuida molt la cantera i que es pren seriosament el futbol femení. Els dos equips van perdre el co-liderat aquesta passada jornada al empatar amb Xaica i La Salle Premià, respectivament.

Per l'ascens, Igualada i Bonaire, amb dos punts menys que les líders, i AEM Lleida, a set punts, son els tres conjunts que estan treballant per seguir sumant i esperar les errades dels seus predecessors per acosta-se a l'ascens.

En canvi, a la part baixa, res és predictible. Sorprèn negativament Xaica, que va aconseguir empatar al camp de l'Espanyol C la última jornada però que no ha aconseguit cap més punt en la temporada i lluitarà amb els equips que semblaven més fluixos a l'inici de campanya, com son Les Preses, Suburense, Riudeperes, U. Prat, Santa Eugènia, Sant Quirze de Besora i La Salle Premià per evitar les tres últimes  places, que comporten el descens i alguna plaça més que comporti per compensar un descens de Segona Divisió d'algun equip català.