divendres, 20 de gener del 2012

El somni s'allunya.

-
Costa Rica - Cuba     2-0

Les olimpíades de Londres 2012 s'acosten i en totes les federacions es comencen a fer els torneigs preolímpics de les diverses modalitats que seran presents en elles. Com és un blog de futbol, sobretot que parla del futbol femení i també de base, vull comentar aquesta competició, o almenys l'accés que pot tenir alguna selecció que respecta al peu de la lletra els ideals olímpics com eren en el seu orígen, i per això vull parlar sobretot de la selecció del que és una part dels meus orígens, Cuba.

Al principi de Juliol, a la primera ronda prèvia, la selecció de Cuba va passar com a segona de grup el tall, quedant empatada a punts amb Haití, i eliminant a Suriname i Aruba, en una primera fase absolutament caribenya i disputada a la arubesa ciutat d'Oranjestaad. Ara, en segona fase, es jugaran dues places d'accés a la Fase Final del pre-olímpic amb Costa Rica, Canadà i altre cop Haití, a Vancouver, Canadà.

En el primer partit, desgraciadament, es va perdre contra una de les favorites, Costa Rica, per 2-0. L'Arbitre mexicà Quetzali Albarado va permetre força duresa per part de les costarriquenyes, i les cubanes, per inexperiència en el que és al mig camp i a la davantera, no van estar centrades i es van mostrar molt nervioses, i encara que la defensa va fer una errada de pes que va permetre al minut 12 el 1-0 per part de Saudy Rosales, va aguantar molt el típus fins al minut 55, on Wendy Acosta va marcar el 2-0.

Les cubanes tindran oportunitat de seguir amb opcions aquest diumenge, davant Canadà, les organitzadores del torneig i que varen debutar amb un contundent 6-0 a Haití, davant 7.627 espectadors, en el BC Place Stadium, una obra d'art de gespa artificial i amb coberta retràctil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada