dimecres, 25 de gener del 2012

Pre-olímpic i polèmica

S'acaba el somni per Cuba.

En el pre-olímpic americà, un partit marcava el camí de la selecció cubana, el que l'enfrontava a Haití en el tercer partit de la fase de grups, i que els donava la possibilitat d'aconseguir una honorífica tercera plaça de grup desprès de les previsibles derrotes contra Costa Rica primer i Canadà desprès, les dues per el mateix resultat de 0-2.

En el partit contra Haití, es va fer una bona primera part, on es va acabar amb un just 0-0 al marcador, ja que els dos equips, ja eliminats, buscaven almenys donar bona imatge, però a la segona part, l'equip cubà va anar a per la victòria amb més insistència i en els vint últims minuts, les haitianes els varen marcar els tres gols per a derrotar-les per 0-3.

El pitjor, és la pobre imatge que com a país va donar l'equip. Segueix la sangria de desercions i aquest cop varen ser Yesenia Gallardo, davantera de 20 anys, que contra Canadà va rebre una groga i que a la fase prèvia havia marcat 5 gols (4 contra Aruba i 1 contra Haití)  i Yisel Rodríguez, migcampista de 22 anys i que va jugar també tots els partits d'aquesta fase prèvia. Eren considerades les dues millors jugadores del combinat, i no varen aparèixer ja a l'últim partit, i de les quals no se sap cap notícia encara.

Així i tot, Canadà i Costa Rica s'enfrontaran a semi-finals contra Estats Units i Mèxic, i a part del títol en joc, les dues seleccions que arribin a la final obtindran el passi garantit per els jocs olímpics de London 2012, cosa que ja han aconseguit Gran Bretanya, Brasil, Colòmbia, França, Suècia, Camerun, Sud-Àfrica, Japó i Corea del Nord.