divendres, 2 de març del 2012

Oriol Alzúria, entrenador del CE Sabadell (i II)

Alzuria i l'equip preparats per a un partit (Foto: Pedro Salado).

4- Comptes sovint amb jugadores del Juvenil-Cadet per al primer equip. Simple necessitat o hi ha tanta qualitat com sembla en el Juvenil?

Podríem parlar d’una barreja d’ambdós factors. La posició a la classificació i el joc desenvolupat demostren la qualitat que tenen les jugadores del Cadet-Juvenil, és inqüestionable, així com l’excel·lent treball dels seus entrenadors, però no deixen de ser jugadores molt joves que encara han de seguir un procés formatiu i de creixement abans de jugar en categoria Sènior. Al futbol femení, segurament per necessitat, sempre s’ha pogut veure debutar jugadores amb gran projecció en equips amateurs amb només 14 o 15 anys. Tot i que nosaltres no en som partidaris, perquè comporta un alt nivell d’exigència per a elles i pot causar que abandonin el futbol o deixin aquests nivells alts per a jugar a categories més baixes, aquesta temporada ens hem trobat amb el handicap que moltes jugadores s’han lesionat i hem hagut de recórrer al Cadet-Juvenil. Però intentant sempre que siguin casos puntuals i molt necessaris.

5- Com creus que afecta a l'equip aquesta joventut de la plantilla?

Indubtablement l’experiència és un grau en qualsevol faceta de la vida, i no serà menys en el futbol. Aquesta és la meva segona temporada com a entrenador d’aquest equip i la maduresa de les jugadores respecte l’any passat ha evolucionat. La temporada passada ens vam trobar amb molts partits, que tot i dominar el joc, l’acabàvem perdent per falta de concreció o picardia. A més a més d’aquesta experiència guanyada, en la temporada actual s’han incorporat jugadores més “veteranes” (25-27 anys), i s’han solucionat alguns partits en els últims minuts, com en el partit contra el Soses a casa o el Llerona. Un clar exemple de la importància de la joventut és el partit que vam perdre contra el Sant Quirze , que tot i estar molt igualat fins el primer gol, la veterania i experiència d’algunes jugadores locals, va acabar decantant el partit cap el seu costat. Sembla que la joventut sigui un factor negatiu per un equip, però personalment crec que la joventut et permet un marge més gran de progressió i aprenentatge, que fa que el potencial d’un equip sigui major. Com els dic sovint a les jugadores i no em cansaré de dir-ho perquè hi crec completament, el gran avantatge que tenim respecte d’altres equips, gràcies a la nostra joventut, és que ens queden molts més anys per aprendre i evolucionar.

6- Ets un dels millors coneixedors de la cantera del femení del CE Sabadell, que creus que pot aportar de més aquest club a una jugadora en el seu aprenentatge?

Fa poc que estic a l’entitat, i per tant no sé com es treballava anteriorment, però un dels incentius per a formar part del C.E. Sabadell és el treball que es desenvolupa des de la base. Tot i portar poc temps al club, la meva experiència en el món del futbol m’ha permès veure alguns clubs que venen com a producte la formació, però realment el que els interessa és aconseguir categories altes i resultats el cap de setmana per a captar les jugadores més bones, deixant a un segon terme la seva progressió i evolució. Evidentment, a partir d’unes certes categories, com la de Juvenil s’ha de buscar el rendiment de les jugadores preparant-les per la seva propera etapa com a amateur, però estem parlant a partir dels 18 o 19 anys. Al C.E. Sabadell s’està treballant per la formació de les futbolistes, amb un objectiu clar que és aprendre jugant a futbol. És necessari que els clubs treballin així i s’oblidin exclusivament de les categories. Per tal d’aconseguir treballar d’aquesta manera s’ha de disposar d’entrenadors que creguin també en aquesta filosofia i, per sort, al C.E. Sabadell hi són i estan fent un molt bon treball.

7- Com veus en general la resta del futbol femení de Sabadell?

La veritat és que sap greu que actualment només hi hagi tres equips femenins a la ciutat, tenint en compte la tradició que ha tingut durant molts anys, amb el C.E. Sabadell a Superlliga i la gran quantitat de jugadores de la ciutat que estan repartides o han jugat en categories com la Nacional o la Superlliga. Tot i que molt a prop tenim el Barberà-Andalucia i el Sant Quirze, i després de la desaparició del Can Deu aquest estiu, a la ciutat només queda la Planada i el C.E. Sabadell amb equip Sènior, i amb futbol base la nostra entitat i el Mercantil. És important que es promocioni més aquesta secció del futbol, perquè sempre s’ha tingut la idea que és un futbol lent i poc atractiu visualment, però personalment no hi estic gens d’acord, perquè al llarg d’aquests dos anys he viscut partits intensos i trepidants dignes de qualsevol encontre de 1a Catalana masculina, sense res a envejar-los, i si la gent en té dubtes, que s’animi a veure’ls, que no se’n penedirà. Considero important que es promocioni més, però sobretot que es treballi bé per evitar que les jugadores formades a casa nostra marxin a competir a d’altres equips fora de Sabadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada