dimecres, 25 de juliol del 2012

Primera Catalana masculina 2012/13

Hi ha un altre futbol, on es pateix més i es cobra menys.

Els equips vallesans ja coneixen als seus rivals en el Grup 1 a la nova temporada de Primera Catalana, on aquesta temporada hi competiran, el CF Ripollet, que va salvar la categoria la passada temporada amb una mica de patiment, però sense excés, i que sens dubte aquesta temporada intentarà patir encara menys, com els seus veïns del CD Montcada, amb els que varen empatar a punts i amb els que tornaran a gaudir del derbi habitual, junt amb el Cerdanyola FC, que va acabar en una còmode cinquena posició, desprès de tenir forces opcions per acabar a dalt, i que no descartem que per la política esportiva que du a terme l'entitat verd i blanca, intenti un salt a curt termini a Tercera divisió, Sant Cugat Esport, que desprès d'un suat ascens aconseguit en el play-off contra el Turó de la Peira, voldrà tornar a consolidar-se a la categoria on a anys havia sigut un referent. Un altre equip amb l'ascens a la mà, el FC Sant Quirze del Vallès, també serà a la categoria, on amb una directiva que està treballant amb molta cara i ulls, està tornant al club escalivat a una categoria molt més a cord amb les seves possibilitats, i on lluitarà per consolidar-se, com ha fet l'altre equip del Vallès Occidental de la categoria, el CP San Cristóbal, que va quedar quart la passada campanya i que evidentment aquesta serà un dels clubs favorits per intentar assaltar la Tercera divisió.

El grup el completen UE La Jonquera i CE Vilassar de Dalt que seran nous a la categoria desprès del seu ascens, CF Peralada, repescat del descens de categoria, CF Lloret, que repeteix en el grup, a l'igual que l'AD Guíxols, i el CE Farners. En el grup, també hi ha un equip que la temporada passada militava a Tercera Divisió, amb ganes de tornar-hi, el CD Masnou, i els CF Mollet, UE Avià i Gramenet B, que també repeteixen al grup, encara que si l'objectiu dels dos primers equips és estar a la zona alta de la classificació, el del filial de la Grama, sens dubte serà no patir gaire ni per ells mateixos ni per el primer equip, i mostra d'això és que han fitxat a Adrià Mir (Ex-CE Sabadell), per cobrir la seva porteria. El grup el completen dos històrics, per una banda l'EC Granollers, fundat el 1913 i que aquesta temporada gaudirà del seu centenari, que va pujar de categoria i que intentarà la estabilitat abans de tornar a una Tercera divisió que no gaudeix des de la temporada 2005-06 i on ha militat 41 temporades, encara que el seu sostre és la temporada on va militar a Segona divisió. L'altre històric, serà la U. At. d'Horta, que també va aconseguir l'ascens, i que fundat el 1922 i acabat de pujar també de categoria, té molta feina per fer per que l'entitat del Feliu i Codina torni també a una categoria més acord amb el seu historial, on està marcat a foc les 24 temporades que ha gaudit a Tercera divisió, encara que a aquest els queda molt lluny, ja que va ser a la 1999-2000.

18 equips, amb 1 ascens, 1 plaça de promoció, 4 descens directes i 1 descens compensat.

Abandonen la categoria la UD San Lorenzo, equip de Terrassa, que havia pujat desprès d'una excel·lent campanya, i que amb la reforma va pujar 2 categories de cop, però que ha notat molt el canvi de nivell dels equips i el CF Júnior de Sant Cugat, que va acabar col·lista, i que segurament tornarà a donar guerra a Segona Catalana. També un històric, el CE Manresa, abandona la categoria, en un dolorós descens. Per dalt, dos històrics, la UE Figueres i el CF Palamós, també la deixen, però amb motiu d'una alegria, com és l'ascens a Tercera Divisió, on els acompanyarà la UE Vilassar de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada