divendres, 17 d’agost del 2012

Champions League femenina 2012-13

Ana Baró, primera participació a la Champions. 3 partits i 2 gols.

Ja ha començat la competició màxima per equips a Europa de Futbol Femení, la Champions League, i aquesta passada setmana s'han jugat les fases prèvies, amb 8 grups de 4 equips amb els campions de totes les lligues no tant conegudes d'Europa, com son les de Eslovènia, Polònia, Ucraïna, Albània i un llarg etcètera de països.

Entraran a 1/16 de final els següents equips:
-Olympique Lyonnais, campió de les dues últimes edicions, 2010-11 i 2011-12, amb un equip que és la base de la selecció francesa que ha acabat en quarta plaça a les últimes olimpiades.
-1. FFC Turbine Potsdam, amb 2 Champions en la seva conta, la última a la temporada 2009-10.
-Arsenal Ladies FC, un gran equip, amb una Champions a les seves vitrines (2006-07), 6 Premier League i 1 FA Cup.
-FC Rossiyanka, l'equip rus, es presenta sense títols internacionals, però amb 2 Lligues aconseguides a pesar de la seva joventut com a equip, ja que va ser fundat el 2003.
-Brøndby IF, les campiones daneses, amb 1 Lliga i 2 Copes sempre donen guerra a Europa.
-Sassari Torres Calcio. L'equip sard, amb 3 Lligues, 1 Co-ppa i 1 Supercopa, es presenta amb el repte d'arribar a semi-finals com a màxima aspiració.
-FCF Juvisy Essonne, campiones de França la temporada 2005-06, com a únic mèrit però amb un potent equip que ha donat problemes a la lliga domèstica a les campiones d'Europa.
-NÖSV Neulengbach, equip austríac amb 4 brasileires de nivell que permeten a l'equip fer un joc força de toc, ja que les 4 estan en posicions de construcció.
-Göteborg FC, un històric renascut el 2004 i que la temporada passada va quedar en una excel·lent segona plaça a la seva lliga. Amb l'americana Press a la davantera poden donar molta guerra.
-AC Sparta Praha, 3 Lligues i 1 Copa a les seves vitrines, i la obligació de deixar molt enlaire el nom d'un país que evoluciona força ràpid en el futbol femení.
-Malmö WFC, les campiones sueques, tenen un equip molt compensat que pot donar que parlar. Combinació de veterania i joventut a la seva plantilla.
-FC Barcelona, que debuta a la competició, desprès de guanyar la seva primera Lliga.
-Stjarnan, equip islandès, amb la davantera americana Ashley Bares com a atractiu de la formació.
-Standard Fémina de Liège de Bèlgica, amb 2 Lligues, 1 Copa, 1 Supercopa Belga i 2 Supercopa BeNe, la última aconseguida aquesta setmana, competició que enfronta als campions de Bèlgica i Països Baixos.
-ADO Den Haag, campiones de Lliga i Copa dels Països Baixos la passada temporada.
-Fortuna Hjørring de Dinamarca.
-ASD CF Verona d'Itàlia
-Røa Fotball Elite i també el Stabæk Fotball de Noruega.
-VfL Wolfsburg d'Alemanya.
-ZORKY de Rússia.
-Birmingham City Ladies FC d'Anglaterra.

I els següents 10 equips de la Fase Prèvia:

-Del grup A: FC Zürich, que s'ha classificat sense encaixar cap gol, però patint amb el segon de grup, ZNP Pomurje d'Eslovènia, en el seu partit directe, també queden eliminades les campiones turques i lituanes.
-Del grup B: BIIK Kazygurt del Kazakhstan, equip en alça que compta amb la equatoguineana nascuda a Brasil i mundialista Bruna Amarante da Silva, que ha ajudat a l'equip a no encaixar cap gol en 3 els partits que ha guanyat i on l'equip ha marcat 9 gols. En aquest grup, Spartak Subotica també s'ha classificat, al ser un dels millors segons de grup de la competició, patint fins al minut 79 que han marcat el 0-1 contra les campiones estonianes, eliminades juntament amb les campines de Bulgària.
-Del grup C: L'Olimpia Cluj romanès, amb una plantilla 100% local, ha batut als seus rivals còmodament, on el 1ºDezembro, i les campiones d'Irlanda del Nord i de Malta han quedat eliminades.
-Del grup D: L'Unia Racibórz de Polònia, doble campió de Lliga del seu país, ha batut a les seves tres rivals, eslovaques, bielorusses i montenegrines, guanyant els 3 partits, la mundialista equatoguineana Glória Chinasa porta el motor d'aquest equip.
-Del grup E: Les bosnianes del SFK 2000 han patit per passar ronda com a primeres de grup. Guanyar 2 partits i empatar 1, les ha fet patir això, per eliminar a les campiones de Gales, Israel i EIRE. 
-Del grup F: Les organitzadores del grup, Apollon Limassol, han fet un torneig perfecte. Bon hotel, bons instal·lacions, bon menjar, gran tracte a les rivals i 3 partits guanyats de 3 jugats, amb 31 gols a favor i 0 en contra, amb un equip que pot donar més d'una sorpresa a poc que el sorteig de setzens li sigui favorable en un grup on queden eliminats els campions de les Illes Feröe, Ucraïna i d'Albània, un ADA Velipoje que aquest estiu ha fitxat a Ana Baro, la millor jugadora del país i que ha marcat els 2 gols del seu equip al torneig.
-Del grup G: Les noies del MTK hongarès han guanyat el grup, eliminant al PAOK Salònica grec, vencent-les per 2-0 a l'últim partit. També queden eliminades les campiones de Macedònia i Letònia.
-Del grup H: Queden eliminades les campiones de Moldàvia i Croàcia, i passen ronda les campiones de grup, les escoceses del Glasgow City, i les segones de grup, les fineses del PK-35, en un partit on els 2 gols han arribat abans dels 10 minuts i on en la resta de partit, no ha passat absolutament res de destacable, i on els nervis per no encaixar s'ha notat en excés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada