dilluns, 13 d’agost del 2012

Primera Catalana Femenina Grup II

El Femení ja coneix a les seves rivals (Foto: Pedro Salado).

Ja ha sortit el calendari de la Primera Catalana de futbol femení, al Grup II, que és on hi actua el CE Sabadell FC, i per tant ja es coneixen els rivals que tindrà l'equip arlequinat en la seva lliga, on es marquen l'objectiu d'estar a la part mitja-alta de la taula classificatòria.

Els equips que es mantenen de la passada temporada al grup son: EF Montcada, que varen quedar terceres la passada campanya, i que son un dels equips favorits per aconseguir el títol i l'ascens, amb un bloc que es manté en la majoria i amb incorporacions de gran qualitat. CECF Les Garrigues, que amb la cinquena plaça aconseguida la passada temporada, es permeten somniar amb donar aquesta la campanada i acabar en les primeres places també, basant la seva fortalesa en el seu camp, inexpugnable. FC Sant Quirze del Vallès, que perd alguna de les seves jugadores de nivell, però que manté a la majoria del bloc de la passada campanya i des de la banqueta es faran de nou miracles, per mantenir el nivell de l'equip. UD La Planada, desenes la passada temporada, però un equip que a la segona volta va fer números per estar a la part alta de la taula, a més, com a local, va tenir el sisè millor registre de la categoria, amb 8 victòries, 3 empats i 4 derrotes, aconseguint vèncer a equips com el CF Pardinyes, ara a Preferent. El Soses Femení, en la onzena plaça la passada temporada, també es manté en el grup, sent un altre dels equips que sap treure rendiment del seu camp i d'un estil de joc força ordenat, amb un treball institucional envejable. Per últim, el Cerdanyola del Vallès B, equip de toc de bola, de formació i un gust veure com remenen la pilota, i que en les jornades que el primer equip no tingui lliga segurament el veurem reforçat amb alguna jugadora del primer equip per a assegurar una permanència més còmode.

D'equips nous, que mantenen la categoria, però que venen d'altres grups, trobarem els que procedeixen del Grup I la temporada 2011-12, com son: CE Júpiter, subcampió la passada campanya al seu grup i sens dubte el favorit per aconseguir el títol i l'ascens aquesta temporada, ja que son un equip molt compacte. El FC Martinenc, terceres la passada campanya, son un altre equip cridat a lluitar per el títol, sent les segones més golejadores al Grup I amb 100 gols en 30 partits. CF Barceloneta, que es presenta amb una excel·lent cinquena plaça la passada campanya, però sent el tercer millor equip del seu grup com a visitant. UE Sant Andreu B, que la passada temporada va acabar en onzena plaça, un filial amb jugadores amb molta qualitat i que intenta jugar la pilota amb criteri. Per últim, la UE Rubí, tretzenes la passada 2012-13 però que tampoc va passar excessius patiments per salvar la categoria.

Del Grup III de la passada temporada tindrem al grup al FC Pradenc. L'equip de Prats de Lluçanès, format gairebé exclusivament per jugadores de la casa, tindrà com a clar objectiu la permanència, que va aconseguir la temporada passada amb una tretzena plaça força patida però aconseguida gràcies a un joc que té en la serietat defensiva la seva base. A final de la campanya 2011-12, el CE Sabadell FC va anar a disputar-hi un amistós, guanyant-hi còmodament per 0-5. Amb els 3 punts en joc, no serà tant fàcil.

Equips nous desprès d'aconseguir l'ascens, gaudiran de la Primera Catalana equips com el FC Artés, un equip campió del Grup IV de Segona Catalana, guanyant tots els partits que va disputar com a local, màxim golejador i mínim golejat de la categoria, amb una proposta de base molt treballada. També el CE Manresa, que desprès d'una sola temporada a Segona Catalana desprès d'un descens, ha tornat a pujar, com a campió del Grup III sense cap derrota en tota la lliga, guanyant absolutament tots els partits al Nou Congost i només empatant 2 partits a domicili . I per últim, el CE EF Tàrrega, subcampiones del grup VIII de Segona Catalana, i un equip que només va deixar de guanyar en tota la temporada un sols partit com a local, fent del seu camp un autèntic fortí.

Son baixes al grup, Bellavista Milan i CF Pardinyes, campió i subcampió la passada temporada i que aquesta 2012-13 actuaran a la Preferent Catalana, i ENFAF, UD Lourdes i CP San Cristóbal, que varen perdre la categoria la passada temporada amb dolorosos descensos a Segona Catalana. També son baixes, per motiu més trist, ja que renuncien a la categoria (i no està clar si continuaran a Segona Catalana), el CF Santa Eulàlia de Ronçana, setè classificat la passada campanya, i U.At. d'Horta, amb una meritòria novena plaça aconseguida.

També trobarem a faltar al Sant Ignasi Esportiu, enquadrat al Grup I de Primera Catalana amb Can Buixeres, CE Xaica, Riudoms, FC Escola Valls, Pallejà, Santfeliuenc, Suburense, Base Olèrdola, Fontsanta-Fatjó, CF Vilanova i la Geltrú, Femení Tortosa-Ebre, AEAEF Catalunya, Molins de Rei, Llevant Les Planes B i FC Gladiador.

Del grup, també marxa, en aquest cas al Grup III un equip força difícil, el CE Llerona, que tindrà com a rivals a la UE Breda, CF Lloret B, UE Gurb, Les Preses, UE L'Estartit B, UE Porqueres, CE Portbou, Sant Pere Pescador, FC Girona B, CF Peralada, Sant Julià de Vilatorta, Plà d'en Boet, Bàscara, AEC Manlleu i UE Cabanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada