dimecres, 10 d’octubre del 2012

Segona Catalana Femenina

la UD Lourdes intentarà tornar a Primera Catalana aquesta temporada.

Aquest passat cap de setmana va començar la Lliga de Segona Catalana Femenina, i ens fixem en el grup on hi han la majoria d'equips vallesans, el Grup III, on trobarem a un equip sabadellenc, el CE Mercantil, que debuta aquesta temporada amb equip sènior femení, i on és l'equip favorit per aconseguir l'ascens, amb una gran inversió, portant jugadores d'altres equips, però també amb jugadores sortides de la cantera. Com a rivals, tindran equips com la UD Lourdes, equip que va baixar de Primera Catalana, en el seu Grup II i que ha ajuntat a les jugadores que es varen quedar del primer equip la passada temporada amb el millor que hi havia en el filial que va disputar la lliga de Segona Catalana, intentant fer un equip potent que buscarà també l'ascens, a pesar de les fugues de jugadores com Alba Rescalvo o Jenifer Herrero, fixes a l'11 inicial que han marxat a la UDA Gramenet del Grup 5 de la categoria.

Altres equips a tenir en compte, que es mantenen en el grup, seran el Badia del Vallès, que la passada campanya varen acabar en una excel·lent cinquena plaça, i que a pesar de liquidar la seva bona base de futbol femení, sembla ser que continuaran amb un primer equip, encara que no està garantit. El FC Palau Solità i Plegamans, que l'anterior temporada va acabar en sisena plaça o el CF Ripollet, que ho va fer en vuitena, i els acompanyaran vells coneguts del grup, com el CE Lliçà d'Amunt, que varen acabar en desena plaça la temporada passada i les dotzenes, la EFB Ripollet, que intentaran millorar la seva actuació anterior. 

Provinents del Grup V, trobem al CF Ametlla del Vallès, un equip amb forces novetats, que varen quedar desenes la passada campanya, i que aquesta intentaran donar un salt de qualitat, ja que han incorporat jugadores de qualitat a la plantilla, encara que tenen pendent tenir un futbol base femení que els permeti tenir tranquil·litat en el tema d'assortiment de jugadores al primer equip, i al CE Sant Celoni, catorzenes en l'última lliga, i que intentaran també donar una millor imatge en aquesta nova temporada.

La majoria dels clubs de la categoria, seran nous en el Futbol femení, començant per el CF Palautordera, que s'ha llançat a aquesta nova aventura en un equip plé de jugadores provinents del Juvenil, però coneixent perfectament una estructura de joc i recursos tàctics que els poden fer molt servei durant la Lliga. També hi jugarà al grup un equip que anteriorment tenia futbol femení a la seva estructura, el CF Caldes de Montbui. També s'han llançat a la piscina en el CF Vilamajor, amb un projecte que esperem que els funcioni a pesar de que encara no tenen suficients jugadores per a fer una lliga sense problemes i les arlequinades del CF Martorelles, aquestes últimes, però amb experiència a la base en el futbol femení i amb alguna jugadora amb experiència en el futbol. 

Cas apart i al qual li prestarem una atenció especial, és el CS Juan XXIII de Terrassa també tindrà de nou equip femení, i per els noms que es barallen a la plantilla, sembla ser que intentaran donar guerra des del primer moment, ja que es tracta d'un equip amb jugadores experimentades totes, incloent a Ivette Aluja que va passar per la cantera del CE Sabadell com podeu veure de fons de la nostre web, on està acompanyada de Vicky Losada, actual jugadora del FC Barcelona de Primera Divisió.

A la primera jornada, els resultats ja varen marcar que pot ser aquesta temporada a la categoria, i ja CE Mercantil, CF Ametlla del Vallès, CS Juan XXIII i UD Lourdes varen golejar en els seus respectius partits.

1 comentari:

  1. Només aclarir que el CE Mercantil no ha fet una gran inversió econòmica. De fet no ha fet cap inversió econòmica. Les jugadores no cobren res i paguen una quota establerta pel club.
    La gran inversió que s'ha fet és en il.lusió i ganes.

    Visca el Mercantil.

    ResponElimina