diumenge, 16 de desembre del 2012

FC Barcelona - RCD Espanyol 1-0

La ex-arlequinada Marta Corredera ha marcat el gol que ha decidit el derbi (Foto: Pedro Salado).

Partit amb molt en joc el d'aquest diumenge a la ciutat esportiva Joan Gamper, on un gol de Marta Corredera, al minut 89 donava els tres punts a les blau-granes, que així conserven la seva tercera plaça a la Primera divisió nacional, a 5 punts del liderat ocupat per l'Athletic, i a sols 2 punts de les segones classificades, el Atlético de Madrid. Per la seva part, les periquites queden en setena plaça, amb 24 punts i conserva l'avantatge de 2 punts sobre la última plaça de Copa.

La primera part ha sigut de domini de la pilota per part del RCD Espanyol, però en cap moment ha donat la sensació de ser excessivament superior al FC Barcelona, i només una rematada que ha acabat al travesser de Maripaz, ha plasmat aquesta superioritat sobre la gespa. Poc més han ofert les visitants, encara que almenys han donat una mica més de consistència que les locals, que no acabaven d'arrancar.

En canvi, a la segona part, els papers s'han invertit, i cada cop les blau-granes demostraven més que volien seguir en la lluita per la lliga, aconseguint Olga enviar un bon xut al pal esquerra contrari que mitja grada cantava gol, i a pesar d'algunes mostres de reacció visitant, l'últim quart d'hora ha aparegut un Barça més ambiciós e incisiu, fins que en el minut 89,  la blanc-i-blava Maripaz ha caigut en una jugada del partit i el seu equip ha decidit continuar amb el joc, amb tanta mala sort, que el FC Barcelona ha recuperat la pilota, aquesta ha arribat a l'extrem esquerra i Marta Corredera ha fet un bon retall, ha agafat la posició i amb la dreta, amb xut fort i col·locat ha fet el definitiu 1-0.

Els minuts d'afegit, i el final del partit, han sigut una mala mostra del que ha de ser el futbol, la blaugrana Melanie ha fet una entrada dura sobre Sandra Vilanova i ha rebut la vermella directe, i en el xiulet final algunes jugadores visitants han anat a insultar a l'entrenador local, que possiblement a la jugada del gol havia celebrat excessivament efusiu el gol. També una jugadora del RCD Espanyol ha passat per el costat del públic faltant al respecte a persones del públic i afortunadament, al futbol femení hi ha gent amb força cap i no ha arribat la cosa a majors.

Vicky Losada, ex-arlequinada també, ha pogut celebrar els 3 punts (Foto: Pedro Salado).