dimarts, 31 de juliol del 2012

Tercera divisió, Grup V

El Palamós torna a Tercera Divisió, amb l'objectiu de mantenir-se (Foto: Jordi Romagosa).

La temporada de Tercera Divisió ja comença a plantejar-se, i de nou com un grup força difícil, a pesar de l'ascens d'equips potents com l'AE Prat, que va aconseguir brillantment l'ascens i del filial del RCD Espanyol, que no va saber aconseguir l'ascens en els terrenys de joc i en canvi l'ha aconseguit amb una compra de plaça a Segona B, una llastimosa pràctica que permet la RFEF.

Del grup III de Segona B, no va baixar cap equip, per tant, equips que varen donar la cara la passada temporada, com els tercers classificats, AEC Manlleu, tornaran a intentar l'assalt a l'ascens. Sens dubte, La Pobla de Mafumet i la UD Cornellà, seran dos dels seus principals rivals per la primera plaça, acompanyats amb un equip amb urgències com és el Terrassa Olímpica i equips que acostumen a estar a la zona alta de la categoria, com el FC Santboià i el CF Gavà

Altres equips que no acostumen a estar per la zona alta, però que estan fent un salt de qualitat en les seves incorporacions, seran sens dubte equips com la UE Olot, un equip amb força creixement social, la UE Vic, que la temporada passada va donar en algunes jornades importants sobresalts a equips punters, o el CE Europa, equip que cada any està cridat a estar per dalt i que sempre acaba decebent als seus seguidors.

Altres equips que la temporada passada eren a la categoria i que aquesta temporada aspiren a la zona tranquil·la, sense passar patiments, i a donar alguna sorpresa, son el FC Vilafranca, vuitè i amb molt bona imatge la passada temporada, i la UE Rubí, que varen quedar onzens. Altres equips que els pot costar més estar per aquesta zona, son el CF Muntanyesa, que ha canviat d'entrenador i que s'haurà de veure l'adaptació a les seves novetats, CF Balaguer, que una temporada més intentarà tornar a aconseguir la permanència a pesar de les limitacions econòmiques de la entitat, la UE Castelldefels, amb el seu treball cada any i la històrica UDA Gramenet Milan, que encara immersa en convulsions econòmiques i socials, intentarà no patir tant com la passada campanya.

Dels nouvinguts, la UE Figueres, un projecte sòlid que ha sabut recuperar categories des de l'actual Quarta Catalana fins a aquesta categoria, desprès de la barbaritat que els va perpetrar en el passat un dirigent amb ganes de guanyar diners i pocs miraments als sentiments dels aficionats al futbol. Del seu grup de Primera Catalana, com a segon classificat, els acompanya la UE Vilassar de Mar, subcampions i on David Torrejón 'Finidi', l'ex-arlequinat, va tenir un paper important en l'ascens. També el Palamós CF, protagonista de la foto d'avui, i aconseguint un ascens compensat, intentarà la permanència.

Del grup II de Primera Catalana, varen pujar la UE Rapitenca, com a campions de grup, i que amb el descens de l'Amposta serà l'equip amb més categoria de les Terres de l'Ebre, i l'històric CE Júpiter, que  fundat el 1909, torna a una categoria on ha estat 44 temporades, però que havia perdut des de la infausta 2001-02. A més, els gris-grana, han estat 2 temporades a Segona A (1934-35 i 1935-36)) i 1 a Segona B (1987-88).

Tota la competició la podreu seguir al dia a través de www.golcat.comhttp://viureelfutbolcat.blogspot.comhttp://tercera.cat i als twitters de   i evidentment al de @Gol_Cat.

dilluns, 30 de juliol del 2012

Post-partit Palamós CF - CE Sabadell

Fotografia cedida per @ForumCES.

Desprès del partit amistós d'aquest dissabte a la Vila de Palamós, on el CE Sabadell va emportar-se el torneig guanyant amb un clar 0-3, l'equip arlequinat tancava el seu stage a Mas Solà, i vàrem estar presents a la roda de premsa on en Lluís Carreras va atendre als mitjans allà presents, i on va contestar a les preguntes que se li varen formular.

Segons pròpies paraules del míster, per ell, el balanç de la setmana de preparació, ha sigut molt positiu, tant a nivell de treball esportiu, i de posada en forma, com a personal dels jugadors, ja que així tant els antics components de la plantilla com els nous han tingut una presa de contacte i han començat a fer pinya com a equip. També va destacar que els resultats dels partits de preparació no son gaire importants, i que ell veu que la pretemporada està sobretot per conjuntar l´equip, agafar físic i també ritme de competició. També va apuntar que els jugadors estan fent treball específic per a poder prevenir diversos tipus de lesions.

Carreras també va comentar que amb les noves incorporacions, s'ha augmentat el nivell del grup en general i per tant la competitivitat del equip, destacant que el CE Sabadell té actualment un equip molt compensat però s'està obert a una cessió d'algun jugador per acabar de tancar la plantilla. Per tant, tot indica que aquest jugador podria ser Cristian Alfonso (provinent del RCD Espanyol), que no compta gaire per l'entrenador del primer equip periquito, Mauricio Pochettino, i aquesta setmana serà clau per saber el final d'aquest culebrot d´estiu.

Cristin Alfonso és un jugador sortit de la cantera de La Florida (de l'Hospitalet de Llobregat), i que va ingressar desprès a la cantera del CE l'Hospitalet, per passar dues temporades a la del RCD Espanyol (2002-04), i tornar al club riberenc fins al 2011, fitxat de nou per els periquitos. La temporada passada va estar a cavall entre el B, a Tercera Divisió i el primer equip.

Xavier J.H.


dissabte, 28 de juliol del 2012

Palamós CF - CE Sabadell FC 0-3

Onze inicial del CE Sabadell FC que ha aconseguit el Trofeu Vila de Palamós (Foto: Jordi Romagosa).

En una calorosa tarda, però atenuada per la ombra de la tribuna de Palamós, s'ha disputat el Trofeu Vila de Palamós, en un partit que ha enfrontat al Palamós CF i al CE Sabadell FC, on els visitants s'han emportat la victòria amb un 0-3 que sembla molt més còmode del que ha sigut.

Els locals, han començat amb Martí, Romero, Chicho, Nierga, Ritxi, Javi Revert, Gálvez, Sergio García, Chema, Dani Fernández i Subi, mentre que els arlequinats han sortit a la gespa amb el 11 de la fotografia de la notícia, amb Nauzet, Espasandín, Ramírez, Abraham Paz, Tortolero, Hèctor Simón, Llorente, Fito, Eneko, Gato i Baha, i en una part amb un joc atractiu i mogut, s'ha presentat Gato amb una assistència molt precisa per que Llorente marquès el 0-1, en el minut 33 i el seu primer gol de la temporada. Amb aquest guarisme s'ha arribat a la mitja part.

A la segona part, els vallesans han sortit amb De Navas, Toni Lao i Pablo Ruiz en lloc de Nauzet, Tortolero i Abraham, i amb un joc que seguia amb el toc de pilota com a bandera i amb la serietat en el joc com a criteri, i al quart d'hora del segon temps, Hidalgo, Aníbal, Juvenal, Ulises, Arnau, Collantes i Moha han entrat al rectangle de joc enlloc d'Hèctor Simón, Ramírez, Eneko, Gato, Llorente, Fito i Baha, i el CE Sabadell s'ha fet llavors definitivament amb el partit, i passat el minut 80, Pablo Ruiz sentenciava l'encontre, per que el rematés Aníbal amb el 0-3 al minut 91 en un clar fora de joc.

Carreras i Sergi Garcés (Foto: @ForumCES).
L'equip segueix treballant, i Lluís Carreras ha destacat la feina que s'està fent en el grup, i la forma física que està agafant l'equip, desprès de l'estança a terres gironines en aquest stage de pretemporada, on els nous components de l'equip s'han anat coneixent entre ells i amb els veterans i on el propi entrenador ha volgut destacar la convivència de la plantilla.

divendres, 27 de juliol del 2012

Futbol femení, categoria Preferent

El Bellavista Milan és un dels 3 equips que varen aconseguir l'ascens a Preferent  (Foto: Bellavista-Milan).

Ja es coneixen els equips que lluitaran a la lliga de Preferent femenina del futbol català, i també el calendari. Us comencem a detallar algunes de les que poden ser les claus de la categoria:

Com la temporada passada, l'equip favorit per el títol, serà l'Espanyol C, que ja la temporada passada va aconseguir el campionat, a pesar de no poder gaudir de l'ascens, ja que a Segona divisió es troba un dels seus equips vinculats, i seguides per els dos equips que varen aconseguir l'ascens, CF Lloret i EF Bonaire. En el lloc d'aquests dos equips, hi hauran els equips que varen patir el descens des de nacional, el potent CE Europa, que intentarà recuperar-se del cop dur rebut a final de temporada i de l'Atlètic Vilafranca, un equip que teòricament no és tant fort. Els equips que varen quedar la temporada passada a la zona alta i que intentaran també assaltar la categoria nacional, seran les lleidatanes de l'AEM Lleida, que ja varen demostrar el seu nivell a la Copa Catalunya eliminant al Lleida Esportiu, i el CF Igualada, un altre equip que ha anat millorant any darrera any.

Al grup, també hi trobarem a les participants de la passada temporada, com la Parroquial Santa Eugènia,  les blaugranes del CF Santpedor, les vallesanes del FC Sant Cugat Esport, les blanc-blaves PBB La Roca, i un equip que treballa força bé tàcticament, com és el Riudeperes At.. També van aconseguir la permanència, lluitant fins a les últimes jornades, l'AE La Salle Premià i un històric al futbol femení, la UD Sant Quirze de Besora.

En canvi, trobem noms nous a la categoria, amb la UE Atlètic Prat, que resultant de la fusió entre la CF U. Prat i la AE Traus, agafa la plaça de la permanència assolida per la U. Prat, on intentarà aconseguir de nou la permanència, i ho farà acompanyades de la EE Guineueta, campiones del Grup 1 de Primera Catalana, sent també les màximes golejadores i menys golejades del seu grup, el Bellavista Milan, campiones del Grup 2 de Primera Catalana, a pesar de perdre algunes de les seves millors jugadores, com Ana Carralero o el seu equip tècnic (que han recalat al CE Sabadell FC), però amb la resta de la base de l'equip gairebé intacta, i completa el grup el CF Pardinyes, sub-campiones d'aquest Grup 2 de Primera Catalana, i que varen ser en el seu grup també les màximes golejadores i les menys golejades, i puja per la renúncia de la UE Porqueres, al ser el millor segon dels tres grups.

La UE Porqueres, equip campió del Grup 3, malgrat aconseguir l'ascens desprès de guanyar la seva lliga, renuncia a l'ascens, degut al gran increment de pressupost, sobretot en desplaçaments que suposava l'ascens de categoria.

dijous, 26 de juliol del 2012

Tercera Catalana Masculina 2012-13, Grup 6

CE Llorençà, on des de fa anys, la unió fa la força (Foto cedida per Pere Camprubí).

Desprès del meritori ascens a Tercera Catalana, l'equip de Sant Llorenç Savall, amb la permanència assolida al finalitzar la temporada 2011-12, el CE Llorençà ja coneix els seus rivals per aquest proper campionat de lliga on intentaran de nou aconseguir mantenir la categoria davant de disset rivals amb els que compartirà grup.

Començarem amb els equips de la capital de la comarca, com son la UD La Planada, equip que va salvar la categoria amb tranquil·litat i que intentarà de nou mantenir-se sense passar patiments, a l'igual que els seus vens, l'At Can Deu, amb els que comparteixen camp i els quals desprès d'estar a punt de no poder començar la temporada, al final varen aconseguir els diners necessaris per a afrontar-la i a pesar de començar amb dubtes, va acabar en novena plaça. També estarà al grup el CD Llano, que la passada temporada va salvar el descens tot i acabar en zona de descens compensats, la UE Sabadellenca B, que va pujar des de Quarta Catalana com a campió del seu grup, i amb el Tibidabo Torre Romeu, que va acabar la lliga en sisena posició i que aquest any intentarà l'ascens, amb José Quereda 'Pirri' ocupant la seva banqueta.

De Terrassa, trobem al grup alguns equips, provinents del grup 7 de Tercera Catalana, com el CF Can Boada, que va estar patint però aconseguint la permanència, objectiu que voldrà repetir aquesta temporada,  el CFP San Pedro, quart la passada campanya en aquell grup, i que tornarà a intentar l'assalt al títol, el CF Sant Pere Nord, un altre equip que treballarà per no acabar en zona de descens, i amb el mateix objectiu, també hi serà el Maurina Egara, únic dels egarencs que estava al grup 6 la passada temporada i que va començar de forma nefasta i que a mitja temporada va trobar el camí de la permanència, fent un final de lliga espectacular.

Del grup 7 trobem també al FC Matadepera, setè del seu grup la temporada passada i que tornarà a intentar donar la cara durant la lliga amb l'esperança d'oferir als seus seguidors un bon campionat. Un altre equip que va estar l'any passat a la categoria, però en el seu cas en el grup 9, quedant tretzè, és el Júnior B, de Sant Cugat, que se suposa que intentarà de nou seguir a la categoria, i que tindrà el seu particular derbi amb la Penya Blaugrana Sant Cugat, que va pujar des de Quarta Catalana, i des d'on també va pujar el CD Sentmenat, que a l'igual que els dos equips santcugatencs, lluitarà per la permanència aquesta campanya 2012-13.

Ja coneguts del grup, son el CD Badia del Vallès, clar aspirant a l'ascens desprès de quedar tercer la passada lliga i el CF La Romànica, vuitè la temporada passada, on va complir perfectament els seus objectius, i la UE Castellar B, equip que va salvar la categoria en les últimes jornades i derbi per als llacerencs. Completa el grup els rubinencs de la Juventud 25 de Septiembre, que van perdre la categoria de Segona Catalana en els descens compensats i de la forma més cruel, en la última jornada, a pesar de guanyar el seu partit, ja que els seus rivals també van aconseguir els 3 punts i varen baixar al grup 6 que avui us presentem.

Per la seva part, l'equip sabadellenc que falta, el CFU Can Rull Rómulo Tronchoni estarà ubicat al grup 7 de la categoria, amb tots els equips del Bages i Berguedà, i on podria estar el CE Llorençà si les coses a la FCF es fessin amb una mica més de lògica.

dimecres, 25 de juliol del 2012

Primera Catalana masculina 2012/13

Hi ha un altre futbol, on es pateix més i es cobra menys.

Els equips vallesans ja coneixen als seus rivals en el Grup 1 a la nova temporada de Primera Catalana, on aquesta temporada hi competiran, el CF Ripollet, que va salvar la categoria la passada temporada amb una mica de patiment, però sense excés, i que sens dubte aquesta temporada intentarà patir encara menys, com els seus veïns del CD Montcada, amb els que varen empatar a punts i amb els que tornaran a gaudir del derbi habitual, junt amb el Cerdanyola FC, que va acabar en una còmode cinquena posició, desprès de tenir forces opcions per acabar a dalt, i que no descartem que per la política esportiva que du a terme l'entitat verd i blanca, intenti un salt a curt termini a Tercera divisió, Sant Cugat Esport, que desprès d'un suat ascens aconseguit en el play-off contra el Turó de la Peira, voldrà tornar a consolidar-se a la categoria on a anys havia sigut un referent. Un altre equip amb l'ascens a la mà, el FC Sant Quirze del Vallès, també serà a la categoria, on amb una directiva que està treballant amb molta cara i ulls, està tornant al club escalivat a una categoria molt més a cord amb les seves possibilitats, i on lluitarà per consolidar-se, com ha fet l'altre equip del Vallès Occidental de la categoria, el CP San Cristóbal, que va quedar quart la passada campanya i que evidentment aquesta serà un dels clubs favorits per intentar assaltar la Tercera divisió.

El grup el completen UE La Jonquera i CE Vilassar de Dalt que seran nous a la categoria desprès del seu ascens, CF Peralada, repescat del descens de categoria, CF Lloret, que repeteix en el grup, a l'igual que l'AD Guíxols, i el CE Farners. En el grup, també hi ha un equip que la temporada passada militava a Tercera Divisió, amb ganes de tornar-hi, el CD Masnou, i els CF Mollet, UE Avià i Gramenet B, que també repeteixen al grup, encara que si l'objectiu dels dos primers equips és estar a la zona alta de la classificació, el del filial de la Grama, sens dubte serà no patir gaire ni per ells mateixos ni per el primer equip, i mostra d'això és que han fitxat a Adrià Mir (Ex-CE Sabadell), per cobrir la seva porteria. El grup el completen dos històrics, per una banda l'EC Granollers, fundat el 1913 i que aquesta temporada gaudirà del seu centenari, que va pujar de categoria i que intentarà la estabilitat abans de tornar a una Tercera divisió que no gaudeix des de la temporada 2005-06 i on ha militat 41 temporades, encara que el seu sostre és la temporada on va militar a Segona divisió. L'altre històric, serà la U. At. d'Horta, que també va aconseguir l'ascens, i que fundat el 1922 i acabat de pujar també de categoria, té molta feina per fer per que l'entitat del Feliu i Codina torni també a una categoria més acord amb el seu historial, on està marcat a foc les 24 temporades que ha gaudit a Tercera divisió, encara que a aquest els queda molt lluny, ja que va ser a la 1999-2000.

18 equips, amb 1 ascens, 1 plaça de promoció, 4 descens directes i 1 descens compensat.

Abandonen la categoria la UD San Lorenzo, equip de Terrassa, que havia pujat desprès d'una excel·lent campanya, i que amb la reforma va pujar 2 categories de cop, però que ha notat molt el canvi de nivell dels equips i el CF Júnior de Sant Cugat, que va acabar col·lista, i que segurament tornarà a donar guerra a Segona Catalana. També un històric, el CE Manresa, abandona la categoria, en un dolorós descens. Per dalt, dos històrics, la UE Figueres i el CF Palamós, també la deixen, però amb motiu d'una alegria, com és l'ascens a Tercera Divisió, on els acompanyarà la UE Vilassar de Mar.

dimarts, 24 de juliol del 2012

UD Marina


Avui dedicarem l'article del dia a un club que intenta sobreviure a les instal·lacions de l'adjudicatari del municipal Arrahona-Merinals, el CE Mercantil, però que té un caràcter i una història pròpia, encara que actualment, el club presidit per en José Negrillo, només compti amb 1 Amateur que ha jugat la Lliga de Quarta Catalana i la seva base sigui solament 4 equips federats pre-benjamí, que quan acaben la edat d'estar en aquesta categoria acostumen a ingressar al CE Mercantil.

L'actual UD Marina, torna a tenir equip Amateur des de 2006 desprès de molts anys en una via morta que feia suposar la seva desaparició. El 1954 tenim un primer embrió que va ser nomenat Marina FC i va desaparèixer el 1957, re-fundat com a Merinales CD del 1957 al 1959. Mentrestant, el 1958 es va fundar la UD Marina, que acabaria aglutinant a part dels integrants dels dos equips anteriors, i que va mantenir-se com a club en competició fins el 2004, per tenir dos anys desprès l'actual i esperem que durable revifalla.

Aquesta temporada, es varen marcar com a objectiu treure l'Amateur de la complicada Quarta Catalana, una categoria desagraïda, dura, amb molts més inconvenients que satisfaccions, i a pesar de tenir un excel·lent grup d'esportistes, l'equip va fallar en alguns dels moments més claus de la competició i va acabar en la quarta plaça, dels 12 participants finals de la categoria, on només pujaven el campió i promocionava el segon, que finalment va pujar també en el play-off d'ascens, cosa que encara dona més esperances a pujar per a la propera temporada a l'entitat.

L'equip Amateur al complert on va rebre la visita de futbolistes de superior categoria esportiva (Foto: Pedro Salado).

En la seva base, en canvi, el Pre-benjamí A va quedar en tercera plaça del seu grup, a un sol punt del sub-Campió, CE Sabadell, el Pre-benjamí B, Campió, cedint sols 1 empat en els 26 partits que va disputar, el Pre-benjamí C va ser tercer del seu grup, i el Pre-Benjamí D va aconseguir també el campionat, cedint sols 1 empat i 1 derrota en els 24 partits que va disputar.

Ara caldrà veure si la propera temporada, tots aquests bons números es confirmen, i a part d'aconseguir títols amb els més petits, s'aconsegueix un ascens merescut a Tercera Catalana amb l'Amateur, ja que podria ser la taula de salvació d'un equip que canviarà d'equip tècnic a la banqueta per aquesta propera 2012/13.

dilluns, 23 de juliol del 2012

Segona Catalana masculina 2012/13


Sabadellenca i Sabadell Nord, rivals del filial del CE Sabadell FC.


Avui parlarem de la Segona Catalana masculina, Grup 4, on actuarà el filial arlequinat blanc i blau i on trobarem també als altres representants sabadellencs i vallesans de la categorial. A part del CE Sabadell FC, que està composant un equip per estar a la zona alta de la categoria, a pesar de la fuga d'alguns jugadors com Collado que ha anat a un equip de categoria superior per consolidar-se en el món del futbol.

Els altres dos equips sabadellencs, son la UE Sabadell Nord, que va quedar en una còmode cinquena plaça la temporada passada i que s'ha reforçat per seguir una nova temporada sense passar penúries, però també buscant futur, amb Santi Fernández, sortit de la cantera del CE Sabadell FC com a fitxatge de futur sota pals, o amb la UE Sabadellenca, que també va estar a la zona mitja de la taula, i que també està fent un equip per no passar nervis cap a final de temporada. Els acompanyaran també els egarencs UD San Lorenzo, que acaba de baixar de Primera Catalana i que intentaran tornar a la categoria perduda i el CD Can Parellada, que va aconseguir per la seva part l'ascens com a campió de grup de Tercera Catalana. Veïns d'ells, i participants en aquest campionat, trobem el UE Castellar del Vallès, que va patir per aconseguir la permanència i que està fent actualment un equip per a no passar els mals moments de la temporada passada, i el Palau Solità i Plegamans, que també les va passar magres a la part baixa de la taula, però que es va acabar salvant a les últimes jornades.

Els altres equips que composen el grup, son FC Cardedeu, que va aconseguir desprès de quedar sub-campió del seu grup de Tercera Catalana i que intentarà la permanència a la categoria, el CF Parets, que la passada temporada estava per la zona tranquil·la de la taula, com els seus companys de la UE Canovelles. També hi trobarem a la UD Taradell, equip que va salvar la categoria a la última jornada, amb molts patiments, i a la UE Tona, que al contrari, va acabar a la zona alta, com l'At. Gironella, que va estar fins a les últimes jornades amb opcions de play-off i fins i tot d'ascens directe, i un dels favorits per estar en la pomada per pujar, i també hi haurà el CE Lliçà d'Amunt, campió del Grup 9 de Tercera Catalana, i que per tant serà nouvingut al grup.

L'OAR Vic, un vell conegut de la categoria, també estarà en el grup, intentant millorar el seu lloc a la zona mitja de la taula, com l'Olímpic la Garriga, va aconseguir l'ascens com a campió de grup de Tercera Catalana, per lluitar per la permanència. El CE Sallent, també competirà en la categoria, on la temporada passada no va passar patiments, i gaudirà del derbi contra el CE Manresa, un històric en hores baixes, fundat el 1906 i amb 38 temporades a Tercera divisió (la última a la 2007-08), i que ha baixat de Primera Catalana, amb tota la pressió per aconseguir un ràpid ascens.

diumenge, 22 de juliol del 2012

CE Sabadell - UE Sant Andreu 1-2 Pretemporada

CE Sabadell - UE Sant Andreu 1-2

Dos dels herois de l'ascens, Xapi Arnau i Mikel Azparren, al debut de pretemporada del CE Sabadell (Foto: Pedro Salado)

Típic partit de pretemporada el disputat aquest dissabte entre el CE Sabadell i la UE Sant Andreu a l'estadi municipal Josep Molins, al complex de Sant Oleguer de Sabadell.

Per als arlequinats, era el primer partit i han inicial l'encontre amb De Navas, Abraham Paz, Toni Lao, Òscar Ramírez, Espasandín, Hèctor Simón, Arteaga, Eneko, Arnau, Hidalgo i Baha. Els quatribarrats han sortit amb Èric, Cárdenas, Jilmar, Azparren, Jarque, Muñoz, Victor, Adri, Edgar, Prats i Rubèn, i si bé el domini de la pilota ha sigut arlequinat, amb un bon criteri per moure-la i amb un pal com a la màxima expressió de perill, però ha sigut Prats, marcant un penal comés sobre ell mateix, el que ha posat el 0-1 al marcador amb el que els dos equips han marxat al descans.

A la segona part, els vallesans han sortit amb Nauzet, Òscar Ramírez, Abraham Paz, Pablo Ruiz, Espasandín, Llorente, Juve, Fito, Ulíses, Collantes i Aníbal, mentre que els del poble de Sant Andreu han posat sobre la gespa a Aliaga, Xapi Arnau, Melo, Cristian, Canelada, Xavi Jiménez, Quim Araujo, Aitor, Josu, Javi i Sergio, un equip que ha tingut més bola que els seus companys que a la primera part i on ha destacat Xapi, que ha fet una escapada per la banda dreta espectacular per posar la bola a Xavi Jiménez per que poses un 0-2 còmode al marcador. Aliaga ha aturat un gran xut de falta de Juve però no ha pogut fer el mateix amb un altre de Fito que ha sigut el 1-2 definitiu.

Partit de presa de contacte amb els companys i amb els aficionats, on cal destacar a Manuel Lanzarote saludant amablement als seus coneguts andreuencs, i als ex-arlequinats Piti, Manel, Azparren i Xapi amb els sabadellencs, mostra de fair-play.


dijous, 19 de juliol del 2012

Entrevista a Aroha Medina, UD La Planada 2011-12



Aroha Medina, tot un caràcter i tota una amant del futbol.

Avui us presentem a Aroha Medina en una entrevista que vàrem fer a l'acabar la temporada 2011-12 i que per les vacances fins avui no l'hem pogut editar bé i penjar com es mereix. Aquesta espigada jugadora, actua normalment de central i demostra a cada partit que té les dues coses que fan que pugui ser una peça molt important al seu equip, qualitat innata per al futbol i voluntat de ferro sobre el terreny de joc. Aquesta temporada passada, va començar a la EF Bonaire de Preferent, i va acabar-la a la UD La Planada, on va arribar a l'hivern, acceptant el repte d'un equip que estava flirtejant amb el descens, i que ha acabat finalment a mitja taula, en gran part per la solidesa defensiva que ha ajudat a aportar la nostre protagonista d'avui.

-Que és per tu el futbol?

Per mi el mes important és gaudir i sentir el futbol. Cada assistència, cada gol, cada victòria i que es formi una pinya desprès de cada derrota. Un altre aspecte que valoro molt, és un bon ambient dins d'un equip.  

-Com vas descobrir el futbol i on vas començar a practicar-lo?

Vaig descobrir el futbol des de ben petita, amb els amics, i vaig començar jugant amb nois al equip de Can Boada C.F., per passar posteriorment al Terrassa F.C., fins que finalment vaig acabar al meu primer equip totalment femení, La Maurina F.C.. Més tard vaig disfutar a la E.F. Bonaire durant alguns anys, i finalment aquest passat mercat d'hivern, vaig acabar a la U.D La Planada on he acabat la temporada 2012/13. Tot i així no tanco mai les portes a nous reptes. 

-Com valores personalment la temporada que ha acabat?

Molt satisfactòria, ja que he viscut molt bons moments i a més he disfrutat un cop més de l'essència que m'aporta el futbol.

-I com valores la temporada del teu equip?

Doncs molt lluitada, i amb un canvi de ritme notable de forma positiva a mitjans de temporada. Això ens a ajudat a seguir endavant sense perdre mai l'objectiu de mantenir la categoria, aconseguint la permanència final. 

-Contra quins equips tens una motivació especial? En aquests partits normalment surts amb més confiança o més nervis a la gespa?

Sincerament, jo tinc la mateixa motivació contra qualsevol equip contra el que surti a jugar al terreny de joc, ja que disfruto sempre del futbol. 

-Quin partit en tota la temporada creus que ha sigut més difícil per al teu equip?

Soc de les que crec que cada equip te les seves dificultats, i en alguns partits les hem pogut superar i en d'altres no, encara que sempre s'ha d'intentar. 

-Com veus el futur del futbol femení?

Personalment, el veig amb una satisfactòria progressió a créixer amb el pas del temps. 

-I del partit que vas jugar contra el CE Sabadell, que en penses del seu joc?

Penso que el Sabadell té molt bons aspectes amb els quals fixar-s'hi per poder aprendre més del futbol.


Moltes gràcies Aroha per contestar l'entrevista, i espero que ens perdonis el retard en publicar-la.

dimecres, 18 de juliol del 2012

Campionat Territorial femení sub-16, fase final.

La selecció de Girona, campiona del torneig (Foto: www.fcf.cat).

Com us comentàvem abans i durant les vacances, aquest estiu la FCF ha tornat a introduir els campionats comarcals, encara que aquest cop amb el nom de Campionat Territorial, puix que algunes comarques s'han dividit (per exemple Vallès, amb Occidental-Sabadell i Occidental-Terrassa), o s'han ajuntat, com en el cas de Penedès-Garraf (per motius històrico-culturals).

En la fase prèvia, es varen disputar 4 tornejos, a El Prat, Figueres, Salou e Igualada, d'on van sortir els 4 finalistes, Barcelonès (que va eliminar a Baix Llobregat, Vallès Occidental-Sabadell i Vallès Occidental-Terrassa), Girona (que va eliminar a Vallès Oriental, Osona i Maresme), Penedès-Garraf (que va eliminar a Terres de l'Ebre i Tarragona) i Lleida (que va eliminar a Bages i a l'amfitrió, Anoia), que van lluitar aquest cap de setmana per el torneig guanyat per les gironines. Els resultats varen ser:

Semi-finals:
Barcelonès - Girona     0-2
Lleida - Penedès-Garraf     3-2

3era i 4arta Places:
Barcelonès - Penedès-Garraf     6-1

Final:
Girona - Lleida     5-0

Així, Girona va demostrar el seu potencial, com a territorial, i demostra que el futbol femení gironí gaudeix de molt bona salut, ja que és una de les demarcacions amb més equips femenins per habitant i on habitualment hi ha més ambient en aquest esport.

dimarts, 17 de juliol del 2012

CD Llano de Sabadell


Mala temporada per al club del Llano de Can Puiggener, on ha hagut de veure com l'equip insígnia del club, l'Amateur ha patit per acabar quedant en 15ena plaça del grup 6 de Tercera Catalana, la que correspon als descens no compensats i que li podia haver donat un bon disgust al club presidit per en Jose Luís Lobo.

El club, va començar a caminar per el 1960 en la part de baix del barri, anomenada 'El Llano', i va anar sobrevivint a tots els clubs de la resta del barri, com l'At. Can Puiggener C.D., que va estar actiu entre els anys 1971 i 1983, Chiquis C.D.F, entre el 1986 i el 1991 i l'At. Can Puiggener, entre els anys 1996 i 1998. El seu competidor amb més longevitat, va ser el FC Cartago, que va estar competint amb força continuïtat des del 1970 al 1989.

Actualment, és l'únic equip del barri i juga els seus partits al Municipal de Can Puiggener, de terra i on a part del seu Amateur, també hi disputen els seus partits set equips més de futbol-base. No disposa però de cap equip en categoria femenina, encara que en la seva base hi han algunes nenes en els equips que poden permetre's encara els equips mixtes.

El seus equips de base, com son Juvenil, Cadet e Infantil, han fet unes acceptables campanyes a les seves categories, quedant per exemple el Juvenil a Segona divisió en cinquena posició, encara que el que més ha destacat ha sigut el seu Aleví A, que a Quarta divisió ha quedat subcampions de grup a només 5 punts del VDF Roureda. 

També a destacar als més petits del club, el Prebenjamí, que a la seva lliga de Futbol-7, al grup 22, també han aconseguit un sub-campionat i també han quedat a sols 5 punts del Campió CFU Can Rull RT, i solament empatant 1 partit i perdent 2 en els 24 partits que han disputat de competició.

El club haurà d'intentar de nou salvar la categoria actual, però amb menys sobresalts i a poder ser, fer créixer més la seva cantera, a pesar de que el camp de terra situat al carrer Puig de la Creu, no ajuda a atraure a nous valors futbolístics per intentar fer un salt de qualitat en la seva base.

dilluns, 16 de juliol del 2012

Copa Catalunya masculina 2012-13

El CE Sabadell entrarà en joc a la Tercera Fase.

Ja s'ha fet el sorteig de la Primera eliminatòria de la Segona Fase de la Copa Catalunya 2012-13 masculina, amb els següents emparellaments:

A     Rapitenca - Amposta
B     Cervera - Balaguer
C     Base Roses - Figueres
D     Terrassa Olímpica - UE Rubí
E     Equipo Ja - Muntanyesa
F     Roda de Barà - Vilanova
G     Vilafranca - Castelldefels
H     Vila-roja B - EC Granollers
I     Manlleu - UE Olot
K    La Guàrdia - Cornellà
J     FC Santboià - AE Prat
L    Vilassar de Dalt - CE Europa      Dimecres, 8 d'Agost
Exempt: UE Vic

Els partits es disputaran majoritàriament entre el dissabte i diumenge 11 i 12 d'Agost. Els guanyadors accediran a la següent eliminatòria, on entraran els equips que varen jugar la passada temporada a Segona B, jugant com segueix:

Guanyador A - Reus
Guanyador B - Lleida Esportiu
Guanyador C - UE Llagostera
UE Vic - Guanyador D
Guanyador E - UE Sant Andreu
Guanyador F - Guanyador G
Guanyador H - Guanyador I
Guanyador J - Guanyador K
Guanyador L - CE L'Hospitalet

Aquests partits es disputarien el cap de setmana del 18 i 19 d'Agost.

diumenge, 1 de juliol del 2012

Selecció Sub-16 Vallès Occidental

Un equip que va donar sempre la cara. (Foto: FCF).

La Selecció del Vallès Occidental sub-delegació de Sabadell, va disputar a el Municipal Sagnier, a El Prat de Llobregat els seus partits de fase del Campionat de Catalunya de seleccions comarcals, en un grup conformat per elles, Vallès Occidental-Terrassa, Baix Llobregat i Barcelonès, en una competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol on en un curiós sistema de competició, varen jugar dos partits, contra les de la sub-delegació egarenca i contra el Barcelonès, deixant de jugar contra les locals, potser l'esquadra més fluixa del grup.

Contra les egarenques i agregades, les de blau, conduïdes per en Gerard Taulé, varen plantejar un partit amb molta serietat i molta construcció, amb un mig camp on Laura Segura i Melania García varen donar una lliçó de sobrietat en el joc i de treball en equip, fent algunes combinacions on semblava que portessin tota la temporada jugant juntes. Les de verd, en canvi, intentaven un joc mé directe, però una defensa amb jugadores de la talla de Laura Benítez, Laia Pozo, María Urpina o Alba Castro varen tallar tot el perill rival, i si no, primer Clàudia Poch i desprès Nerea Delgado sota els pals aturaven tot el que els arribava. En la única que no varen poder aturar, el pal va col-laborar amb les nostres. Poc abans d'acabar el partit, els canvis fets per en Gerard Taulé i José Reina, força ofensius, varen donar fruït al minut 44, Marta Póveda lluitava una bola a l'extrem esquerra i la seva passada era aprofitada per na Clàudia Lázaro fent el 1-0 definitiu. D'allà fins al final, Un equip sòlid no va deixar perdre els tres punts per a l'equip. La nota negativa, va ser la lesió del dit gros de la mà dreta de Nerea Delgado, que en principi semblava amb el dit trencat, però que va aguantar fins al final del partit amb el dit perjudicat.

En el partit definitiu, contra el Barcelonès, les de blau varen sortir endolladíssimes, i al minut 2 ni l'àrbitre ni el línier varen tenir el valor de xiular penal i fins i tot treure alguna tarja a una jugadora barcelonesa en un clar penal sobre Andrea Aceituno, que podia haver donat una altre dimensió al partit. Però amb el 0-0, les de groc es varen començar a estirar, sobretot a partir del quart d'hora d'encontre, i a apoderar-se del joc, amb una defensa en línia que sols va poder trencar sense fortuna als metres finals per part de Patrícia Ballesteros o cap el final del partit amb alguna bona jugada d'Alba Maya. Les rivals van demostrar que podien guanyar el partit, i en el tram final, al minut 41, en una bona jugada d'equip culminada amb una mica de sort, van marcar el 1-0, i en els quatre minuts restants, les vallesanes es varen llançar a l'atac, però sense aconseguir empatar. L'equip, en general, va demostrar molt bon ambient en el vestuari, molt bona actitud en general, i sols un equip lleugerament superior i un pèl de sort els va impedir aconseguir la victòria final.

L'equip el va composar: Laia Pozo, Nerea Peinado, Gemma Zea i María Minguell (CE Mercantil), Clàudia Poch, Laura Segura, Patrícia Ballesteros i Marta Pòveda (CE Sabadell), Alba Castro, Melania García, i Nerea Delgado (CD Badia), Laura Benítez i Andrea Aceituno (EF Barberà), María Urpina i Clàudia Lázaro (Cerdanyola FC), Desirée Rubio (FC Sant Quirze) i Alba Maya (CF Ripollet), dirigides des de la banqueta per en Gerard Taulé i José Reina, amb Judith Viola fent una excel·lent feina com a fisioterapeuta, Jordi Romagosa com a delegat i amb l'assistència de Pedro Salado.