divendres, 31 d’agost del 2012

FC Martinenc


Nom club: Futbol Club Martinenc
Ciutat: Barcelona
Web: www.fcmartinenc.cat
Twitter: @martinenc
Facebook: http://www.facebook.com/martinenc
Camp: Municipal del Guinardó
Superfície: Gespa artificial
Dia i horari habitual: Diumenges, 19 hores.


Sobre el paper estem parlant d'un dels equips favorits per guanyar el campionat de Lliga de Primera Catalana Grup II, un equip que la temporada passada va quedar tercer del Grup III de la categoria, sols darrera de la EE Guineueta, que va aconseguir l'ascens i a un sols punt del CE Júpiter, sots-campió i que també es trobarà en aquest grup. Els del Guinardó, però, varen ser el segon equip més golejador d'aquell grup, amb 100 gols en 30 partits, i el tercer menys golejat, amb 41 en tota la lliga. Varen aconseguir 61 punts, 32 dels quals al seu estadi, cosa que demostra que és un equip força regular.

Està treballant encara en perfilar l'equip, però sens dubte les vermelles estan fent un equip per a aconseguir l'ascens. Derrotar en el derbi que tenen a la primera jornada al camp del CE Júpiter seria un gran inici de campanya, però ser guanyades en aquest partit les pot posar en una certa tensió per a afrontar la competició en bones garanties. El CE Sabadell FC les visitarà a la sisena jornada, en plé rodatge dels equips a la categoria.

El millor: Un gran mig camp de construcció, amb molt muscle per aconseguir robar pilotes i molt cervell per a iniciar jugades d'atac.

El pitjor: En moments importants, la seva defensa no és tant consistent com caldria esperar d'unes jugadores amb una qualitat extraordinària.

dijous, 30 d’agost del 2012

Copa del Rei, Primera Ronda


El CE Sabadell entrarà en Segona Ronda (Foto: Jordi Romagosa).

Comença la competició, i ho fa amb els equips que es prenen seriosament la Copa, o sigui, els modestos que intenten arribar lluny e intenten per tots mitjans per anar avançant rondes amb l'objectiu d'enfrontar-se a algun gran per omplir les arques i salvar la economia de la temporada. Ahir dimecres es van disputar 16 de les 18 eliminatòries de la Primera Ronda, i destacarem els següent partits i resultats:

CE L'Hospitalet - Oriola CF     1-0
Segons @somdelhospi, una eminència en el club riberenc, si al camp hi havia un centenar de persones, es podien donar amb una pedra als ous, en un partit en que en els locals, Pau, ex-UE Sant Andreu ha ocupat la porteria i un sentmenatenc amb passat també quatribarrat, Aday, ha fet el 1-0 definitiu als voltants del minut 60, per acabar vencent a uns escorpins que han anat al partit amb només 10 jugadors semi-professionals i 6 juvenils, segons ens ha confirmat també, a posteriori del partit Samuel Rodríguez, de l'equip tècnic oriolà. Ara, els hospitalencs, es retran a la segona ronda contra el SD Noja.

AE Prat - Nàstic de Tarragona     2-1
Els tarragonins necessitaven la victòria per donar sensació d'aspirant a Segona A de nou i han sortit del Sagnier derrotats i plens de dubtes, a pesar de que al minut 80 Lucas Viale feia el 0-1 que posava les coses planeres als tarragonins, però Kanté primer i Matamala al minut 92, han donat als pota-blava la classificació per a la propera ronda per a l'equip de l'ex-arlequinat Oscar Sierra, contra el guanyador del partit que s'està disputant avui el vespre, Real Oviedo - CF Fuenlabrada.

UE Llagostera - CF Badalona     1-0
Els llagosterencs passen ronda i demostren que seran un dels equips a tenir en compte aquesta temporada a la categoria, i n'ha tingut prou amb un gol de Nico al minut 70 per guanyar la eliminatòria. Els visitants no han donat fins aquell moment sensació de perill, i seran els d'Oriol Alzina els que s'enfrontin a segona ronda amb el SD Ejea aragonès.

CD Alcoià - At. Balears     2-0
CE Constància - Yeclano Deportivo     3-0
Catarroja CF - Deportivo Alavés     0-2

dimecres, 29 d’agost del 2012

FC Artés



Nom club:  Futbol Club Artés
Ciutat: Artés
Web: http://www.fcartes.com/
Twitter: No en té
Facebook: http://www.facebook.com/fc.artes.5
Camp: Municipal d'Artés
Superfície: Gespa artificial
Dia i horari habitual: Dissabte, 18 hores.

Enquadrat la temporada passada en el Grup IV de Segona catalana, el FC Artés va fer una campanya excepcional aconseguint el campionat i el conseqüent ascens, amb 70 punts en els 26 partits jugats, sent l'equip màxim golejador i el menys golejat del seu grup. A més, va ser l'únic equip d'aquest que va aconseguir guanyar els 13 partits que va disputar com a local, i on les seves jugadores varen donar la millor versió de l'equip.

Aquest any debuten però a Primera Catalana, Grup II i hauran de trencar amb el vaticini de que serà un dels equips que haurà de lluitar per evitar el descens de categoria, ja que per joc i plantilla, l'equip sembla capacitat per a donar força guerra i col·locar-se a la zona mitja de la categoria.

El millor: Un equip que any darrera any té pocs canvis en la seva plantilla. Estabilitat i uns mecanismes del joc molt definits que fan que totes les jugadores coneguin perfectament les seves habilitats i limitacions.

El pitjor: Pujar de categoria comporta també passar forces nervis quan els resultats no acompanyen i desprès és quan cal que l'equip mantingui el cap fred per redreçar la situació. Fins ara, mai s'hauran trobat en aquesta tesitura.

dimarts, 28 d’agost del 2012

EF Montcada



Nom club: Escola de Futbol Montcada
Ciutat: Montcada i Reixac
Web: No en té
Twitter: No en té.
Facebook: http://www.facebook.com/groups/205913607847/
Camp: Municipal Can Sant Joan
Superfície: Gespa artificial
Dia i horari habitual: Diumenge, 12 hores.

Excel·lent classificació la passada temporada, on les vermelles varen acabar en tercera plaça del Grup II de Primera catalana, en una campanya on varen demostrar ser un conjunt molt equilibrat i amb molta solvència, donant a més un excel·lent rendiment al seu estadi, deixant de guanyar sols 1 (i va ser un empat) dels 15 partits que hi va disputar. A més, va ser el quart equip més golejador de la categoria, però el cinquè menys golejat.

Aquesta temporada ha perdut alguna jugadora força important en el seu esquema, però mantenen a les jugadores que aporten algunes qualitats força importants per a l'equilibri de l'equip, i Antonio Moya seguirà comptant amb Jessica León, Pilar Pérez o una jugadora que aporta la màgia enmig del camp, i que enamora amb el seu joc als amants del futbol: Adriana Domínguez.

El millor de l'equip: Un joc en conjunt que fa que les ajudes defensives en tot el camp siguin constants. També cal tenir en compte que en el seu camp, aprofiten les jugades a pilota parada i les mesures del terreny de joc a la perfecció.

El pitjor de l'equip: Fora del seu camp els costa treure's els nervis de sobre i fer valer el seu excel·lent posicionament tàctic en jugades d'estratègia.


dilluns, 27 d’agost del 2012

El FC Barcelona femení, guanya la Copa Catalunya.

FC Barcelona - RCD Espanyol     1-1 (8-7 als penals)

Partit amb emoció per determinar el campió (Foto: Sílvia Ginés).

Un partit tens, molta emoció, duresa en el joc e intensitat a la gespa, culminada per una tanda de penals llarga que ha acabat amb moltes ungles a les grades del Nou Congost de Manresa. El FC Barcelona s'ha coronat campió de la Copa Catalunya 2012 en els penals, però ha començat el partit encaixant el 0-1 obra de Mari Paz, al minut 5, que posava per davant a les blanc-i-blaves, i que ha valgut fins a la mitja part, amb una igualtat total en el joc.

La segona part, i abans del minut 1, la vallesana Olga feia una genialitat de les seves, conduint una bola fins  la frontal de l'àrea i enviant a la creueta un xut impressionant que s'ha escolat a la porteria d'una altre sabadellenca, Mariajo, que només ha pogut veure com la bola entrava a la seva porteria. Amb el 1-1, des del minut 46, el partit s'ha tornat molt més tàctic, amb força intensitat però més duresa, sense que cap dels dos equips pogués trencar l'empat, arribant al minut 92 amb aquest empat 1-1.

Els penals han dictat desprès sentència. 3-3 als primers 5 penals i desprès s'ha passat a la mort sobtada, on ningú fallava, fins que el Barça ha marcat el seu cinquè penal obra d'una sabadellenca, Olga, i una altre vallesana, Alba Pomares, no ha encertat en col·locar-la ni tant sols entre els tres pals i ha llançat el títol a mans de les blau-granes.


FC Barcelona: Ràfols, Lau, Marta Unzue, Meli, Melani, Miriam Dieguez, Torrecilla, Vicky, Corredera, Alexia Putellas, Sonia.També han jugat: Carol Férez, Olga García, Ani Escribano, Laura Gutiérrez i Gemma Gili.
RCD Espanyol: Mariajo, Gimbert, Sonia Matías, Marta Torrejón, Mendoza, Meseguer, Vilanova, Brenda, Débora, Mari Paz. També han jugat: Alba Pomares, Andrea Pereira i Clàudia Montagut.
Gols: 0-1 Mari Paz (min.5), 1-1 Olga García (min.46).
Penals:
  1. Falla 0-0 Sonia
  2. Falla 0-0 Gimbert
  3. 1-0 Lau
  4. 1-1 Vilanova
  5. 2-1 Unzue
  6. 2-2 Monforte
  7. Falla 2-2 Laura Gutiérrez
  8. Falla 2-2 Marta Torrejón
  9. 3-2 Olga
  10. 3-3 Núria Mendoza
  11. 4-3 Míriam
  12. 4-4 Meseguer
  13. 5-4 Ani Escribano
  14. 5-5 Mari Paz
  15. 6-5 Torrecilla
  16. 6-6 Andrea Pereira
  17. 7-6 Meli Nicolau
  18. 7-7 Clàudia Montagut
  19. 8-7 Carol Férez
  20. Falla 8-7 Alba Pomares

Títols i finals:
RCD Espanyol, 4 títols en 7 finals.
FC Barcelona, 4 títols en 8 finals.
UE L'Estartit, 0 títols en 1 final.

diumenge, 26 d’agost del 2012

Adéu Pradenc, benvingut Seagull.

 
CE Seagull, nouvingut al grup.

La crisi arrasa i com a conseqüència els equips han de prendre consciència de les seves capacitats i limitacions. Exemple és el Peralada, que havia de començar a disputar la Lliga del Grup III de Primera Catalana i al no veure clar el seu pressupost, ha renunciat a la plaça. De la mateixa manera, també es retira L'Estartit B, deixant el grup amb sols 14 participants.

El FC Pradenc, que la passada temporada va salvar la categoria jugant el Grup III de Primera Catalana, va demanar un canvi de grup, ja que consideren que el grup de les comarques gironines li pot permetre un estalvi en desplaçaments i la FCF li ha concedit.

El Grup II, al quedar amb 15 equips, permetia doncs que pugés un altre equip de Segona Catalana, i tirant dels millors tercers, aquesta plaça ha acabat corresponent al CE Seagull de Badalona, que va acabar el seu campionat de lliga darrera del CE Manresa, amb el que es tornarà a veure les cares aquesta temporada i el FC Gladiador de Barcelona, que va quedar ubicat al Grup I d'aquesta categoria.

Per tant, el CE Sabadell femení, tindrà un doble enfrontament amb l'equip que és la base del CF Badalona femení, amb el que precisament aquest dissabte al matí han jugat un amistós de pre-temporada finiquitat amb un 0-1 favorable a les arlequinades, amb gol de Mati.

El xut de Mati que va acabar amb gol dissabte al matí.

dissabte, 25 d’agost del 2012

La final esperada


Ahir divendres es va disputar les semi-finals de la Copa Catalunya de Futbol femení, i s'han complert els pronòstics, ja que el RCD Espanyol va vencer al CD Sant Gabriel a la primera semi-final, encara que amb més problemes dels esperats, per 2-0, i a la segona semi-final, el FC Barcelona va apallissar a la UE L'Estartit, únic equip a la fase final que jugarà el campionat de Segona Divisió per un contundent 8-0.

RCD Espanyol - CD Sant Gabriel     2-0
Gols de Débora García (min.27) i Vanesa Gimbert, de penal (min.60).

FC Barcelona - UE L'Estartit     8-0
Gols de Carol Férez (min.21), Sònia Bermúdez (min.44), Meli Nicolau (min.49), Alba Aznar (min.61), Carol Férez (min.70), Sònia Bermúdez (min.76), Olga García (min.79) i Sònia Bermúdez (min.83).

La final, doncs, la disputaran el FC Barcelona, contra el RCD Espanyol aquest proper dilluns, 27 d'Agost de 2012 a les 18.45 hores al municipal Nou Congost de Manresa, i es podrà veure en directe per el canal de televisió Esport-3.

divendres, 24 d’agost del 2012

CEEF UE Tàrrega




Nom club: Centre d'Esports Escola Futbol Unió Esportiva Tàrrega
Ciutat: Tàrrega
Web: http://www.ceefuetarrega.net/
Twitter: Algunes piulades a @UETarrega
Facebook: http://www.facebook.com/groups/164808807190/ i http://www.facebook.com/ceef.uetarrega
Camp: Camp d'Esports Municipal Joan Capdevila
Superfície: Gespa artificial
Dia i horari habitual: Dissabte, 16 hores.

El Tàrrega participarà a Primera Catalana com a subcampiones del Grup VIII de Segona Catalana la passada temporada en una lliga on va aconseguir 55 punts en 24 partits i 33 d'aquests punts a casa, deixant de guanyar sols un dels partits que va disputar en el seu terreny, contra el Femení Tortosa-Ebre, un equip que va guanyar els 24 partits de tota la lliga. Les targarines van acabar la lliga amb 88 gols a favor i 35 en contra.

L'equip de Jonathan Jiménez és un equip que intenta elaborar força les jugades però si veu que el rival no permet construir joc, no dubta tirar cap al joc directe i canviar així el partit, encara que és una arma de doble tall que en alguns partits se'ls va girar en contra.

En la Copa Federació van quedar sub-campiones de la competició al perdre la final contra la EFF Ponent.

A favor: Solidesa a casa, treball en equip i un gran grup que es manté desprès de la temporada passada i que li dona forces opcions a fer una campanya que li permeti la permanència.

En contra: En els derbis acostumen a patir més del compte. També és un equip que si bé és sòlid de mig camp cap endavant, en defensa acostumen a ser una mica més toves.

dijous, 23 d’agost del 2012

Champions femenina, 1/16 de Final

Futbol Internacional, també en clau femenina.

Avui s'ha sortejat els enfrontaments corresponents a la eliminatòria de 1/16 de final de la Champions League de futbol femení. Els 32 millors equips del continent s'enfrontaran així:

A- Apollon Limassol - Sassari Torres Calcio
B- Olimpia Cluj - NÖSV Neulengbach
C- Stabæk Fotball - Brøndby
D- Zürich - FCF Juvisy Essonne
E- Birmingham City - ASD CF Verona
F- MTK - Malmö WFC
G- Glasgow City - Fortuna Hjørring
H- Spartak Subotika - Göteborg FC
I- Unia Racibórz - Wolfsburg
J- BIIK Kazygurt - Røa Fotball Elite
K- SFK2000 Sarajevo - AC Sparta Praha
L- ADO Den Haag - FC Rossiyanka
M- PK35 - Olympique Lyonnais
N- Stjarnan - Zorky
O- FC Barcelona - Arsenal Ladies FC
P- Standard Liege - 1.FFC Turbine Postdamm

Els partits d'anada es disputaran el 26 i 27 de Setembre en el camp de l'equip en primer lloc dels emparellaments i la tornada, el 3 i 4 d'Octubre en el camp del segon equip. Els guanyadors jugaran els vuitens de final, el 31 d'Octubre i el 7 de Novembre, conforme a aquest patró de competició:

Guanyador A - Guanyador B
Guanyador C - Guanyador D
Guanyador E - Guanyador F
Guanyador G - Guanyador H
Guanyador I - Guanyador J
Guanyador K - Guanyador L
Guanyador M - Guanyador N
Guanyador O - Guanyador P

dimecres, 22 d’agost del 2012

Club de Futbol Barceloneta


Nom club: Club de Futbol Barceloneta
Ciutat: Barcelona
Web: No en té
Twitter: No en té
Facebook: No en té
Camp: Municipal de la Barceloneta.
Superfície: Gespa artificial.
Dia i horari habitual: Diumenges, 18 hores.

La temporada passada actuava al Grup I de Primera Catalana, on va aconseguir una excel·lent cinquena plaça, donant molt bona imatge, sobretot en els partits de fora de casa, ja que va ser el tercer millor equip com a visitant, guanyant 8 partits, empatant 4 i sols perdent 3 partits en els seus desplaçaments per recollir 28 punts fora del seu terreny de joc.

La fortalesa de l'equip estava basada la passada temporada amb una potent davantera que aprofitava la majoria de les moltes oportunitats que creava un bon mig del camp, encara que el seu defecte era que en els contracops l'equip donava la seva pitjor versió. 

El millor: Un equip que no especula i que intenta sempre anar a buscar la porteria contrària, donant sempre sensació de perill.

El pitjor: A l'equip li costa aturar els contracops que li monten els equips rivals, i en alguns partits els va costar trobar la manera de tallar-los a temps, i en altres els va sobrar duresa.

dimarts, 21 d’agost del 2012

UE Sant Andreu B



Nom club: Unió Esportiva Sant Andreu B
Ciutat: Barcelona
Poble: Sant Andreu
Web: www.uesantandreu.cat
Twitter: @uesantandreu
Facebook: http://www.facebook.com/uesaoficial?ref=sgm
Camp: Narcís Sala i també Camp del Centenari.
Superfície: Gespa artificial els dos.
Dia i horari habitual: Narcís Sala, diumenge 20 hores. Camp del Centenari, dissabtes 16 hores.

Narcís Sala i Centenari, els dos camps qutribarrats (Foto: UE Sant Andreu).

La temporada passada l'equip va estar jugant a Primera Catalana, però al Grup I, aconseguint el seu objectiu inicial, que era la permanència, amb una acceptable onzena plaça, lluny del perill de l'ascens i fent el que s'espera d'un filial, que és sobretot formar jugadores i que coneguin els patrons de joc que se'ls exigirà a les que arribin al primer equip, situat actualment a Segona divisió nacional, on també va aconseguir la permanència, encara que patint una mica més del compte.

Es tracta d'un equip jove, on l'aprenentatge del control de la pilota i de la construcció primen sobre la resta dels aspectes del futbol, incidint sobretot en sortir amb la pilota sota control des dels centrals e intentant no rifar cap bola amb passades llargues. També la temporada passada va ser un equip molt equilibrat en les seves línies, sense gaires individualitats destacables, però sense llacunes greus en l'equip. Mantenen el bloc a pesar d'alguna jugadora que puja al primer equip i alguna fuga.

El millor: És un equip que gaudeix jugant al futbol i es nota, ja que les jugadores donen una mica més de les seves possibilitats sobre la gespa.

El pitjor: Els costa gestionar les situacions de nervis i la pressió en contra quan van sota el marcador o en partits on el rival té molt en joc.

dilluns, 20 d’agost del 2012

CECF Les Garrigues


Nom club: Club Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues.
Ciutat: Les Borges Blanques
Web: No en té 
Twitter: No en té
Facebook: http://www.facebook.com/femeni.garrigues
Camp: Municipal de les Borges Blanques.
Superfície: Gespa artificial
Dia i horari habitual: Dissabtes 16.30 hores.

Les Garrigues repeteix al grup (Foto: Pedro Salado).

Al primer equip al que s'enfrontarà el nostre CE Sabadell, a la primera jornada a casa, i la primera jornada de la segona volta al seu camp, és la Escola Comarcal de Futbol Les Garrigues, equip de Les Borges Blanques que fa una gran feina de cantera i que és un referent comarcal per el que atreu a jugadores de totes les poblacions del voltant.


Cinquenes la passada temporada en el Grup II de Primera Catalana, van fer una temporada excel·lent, puix que acabaven de pujar de categoria, i a més va ser un dels equips que varen aconseguir derrotar a les arlequinades en els dos partits disputats amb elles, al seu camp per 3-0, i a Olímpia per 1-4, davant un equip que ofensivament acostuma a tenir molt d'encert.

El millor: Aquesta temporada compta amb que ha mantingut gran part del bloc de la temporada passada, i ha pogut incorporar canteranes amb força nivell.

El pitjor: Dependre en excés de la baixa densitat de població de la zona que pot fer que algunes temporades vagin justes de jugadores.


diumenge, 19 d’agost del 2012

Copa Catalunya, Segona Ronda de Segona Fase.

El CE Sabadell espera rival.

Copa Catalunya, Segona Ronda de Segona Fase:
Resultats finals:

Amposta - Reus                                    0-3
CD Cervera - Lleida Esportiu              1-2
Base Roses - UE Llagostera                0-2
Terrassa Olímpica - UE Vic                   3-3, guanya la UE Vic als penals.
Muntanyesa - UE Sant Andreu             0-1
Roda de Barà - UE Castelldefels           2-2, guanya el Roda de Barà als penals.
Vila-roja B - AEC Manlleu                   1-3
AE Prat - UE Cornellà                           1-0
CE Vilassar de Dalt - CE L'Hospitalet  1-1, guanya el CE L'Hospitalet per penals.

Els equips en negreta, passen ronda.

divendres, 17 d’agost del 2012

Champions League femenina 2012-13

Ana Baró, primera participació a la Champions. 3 partits i 2 gols.

Ja ha començat la competició màxima per equips a Europa de Futbol Femení, la Champions League, i aquesta passada setmana s'han jugat les fases prèvies, amb 8 grups de 4 equips amb els campions de totes les lligues no tant conegudes d'Europa, com son les de Eslovènia, Polònia, Ucraïna, Albània i un llarg etcètera de països.

Entraran a 1/16 de final els següents equips:
-Olympique Lyonnais, campió de les dues últimes edicions, 2010-11 i 2011-12, amb un equip que és la base de la selecció francesa que ha acabat en quarta plaça a les últimes olimpiades.
-1. FFC Turbine Potsdam, amb 2 Champions en la seva conta, la última a la temporada 2009-10.
-Arsenal Ladies FC, un gran equip, amb una Champions a les seves vitrines (2006-07), 6 Premier League i 1 FA Cup.
-FC Rossiyanka, l'equip rus, es presenta sense títols internacionals, però amb 2 Lligues aconseguides a pesar de la seva joventut com a equip, ja que va ser fundat el 2003.
-Brøndby IF, les campiones daneses, amb 1 Lliga i 2 Copes sempre donen guerra a Europa.
-Sassari Torres Calcio. L'equip sard, amb 3 Lligues, 1 Co-ppa i 1 Supercopa, es presenta amb el repte d'arribar a semi-finals com a màxima aspiració.
-FCF Juvisy Essonne, campiones de França la temporada 2005-06, com a únic mèrit però amb un potent equip que ha donat problemes a la lliga domèstica a les campiones d'Europa.
-NÖSV Neulengbach, equip austríac amb 4 brasileires de nivell que permeten a l'equip fer un joc força de toc, ja que les 4 estan en posicions de construcció.
-Göteborg FC, un històric renascut el 2004 i que la temporada passada va quedar en una excel·lent segona plaça a la seva lliga. Amb l'americana Press a la davantera poden donar molta guerra.
-AC Sparta Praha, 3 Lligues i 1 Copa a les seves vitrines, i la obligació de deixar molt enlaire el nom d'un país que evoluciona força ràpid en el futbol femení.
-Malmö WFC, les campiones sueques, tenen un equip molt compensat que pot donar que parlar. Combinació de veterania i joventut a la seva plantilla.
-FC Barcelona, que debuta a la competició, desprès de guanyar la seva primera Lliga.
-Stjarnan, equip islandès, amb la davantera americana Ashley Bares com a atractiu de la formació.
-Standard Fémina de Liège de Bèlgica, amb 2 Lligues, 1 Copa, 1 Supercopa Belga i 2 Supercopa BeNe, la última aconseguida aquesta setmana, competició que enfronta als campions de Bèlgica i Països Baixos.
-ADO Den Haag, campiones de Lliga i Copa dels Països Baixos la passada temporada.
-Fortuna Hjørring de Dinamarca.
-ASD CF Verona d'Itàlia
-Røa Fotball Elite i també el Stabæk Fotball de Noruega.
-VfL Wolfsburg d'Alemanya.
-ZORKY de Rússia.
-Birmingham City Ladies FC d'Anglaterra.

I els següents 10 equips de la Fase Prèvia:

-Del grup A: FC Zürich, que s'ha classificat sense encaixar cap gol, però patint amb el segon de grup, ZNP Pomurje d'Eslovènia, en el seu partit directe, també queden eliminades les campiones turques i lituanes.
-Del grup B: BIIK Kazygurt del Kazakhstan, equip en alça que compta amb la equatoguineana nascuda a Brasil i mundialista Bruna Amarante da Silva, que ha ajudat a l'equip a no encaixar cap gol en 3 els partits que ha guanyat i on l'equip ha marcat 9 gols. En aquest grup, Spartak Subotica també s'ha classificat, al ser un dels millors segons de grup de la competició, patint fins al minut 79 que han marcat el 0-1 contra les campiones estonianes, eliminades juntament amb les campines de Bulgària.
-Del grup C: L'Olimpia Cluj romanès, amb una plantilla 100% local, ha batut als seus rivals còmodament, on el 1ºDezembro, i les campiones d'Irlanda del Nord i de Malta han quedat eliminades.
-Del grup D: L'Unia Racibórz de Polònia, doble campió de Lliga del seu país, ha batut a les seves tres rivals, eslovaques, bielorusses i montenegrines, guanyant els 3 partits, la mundialista equatoguineana Glória Chinasa porta el motor d'aquest equip.
-Del grup E: Les bosnianes del SFK 2000 han patit per passar ronda com a primeres de grup. Guanyar 2 partits i empatar 1, les ha fet patir això, per eliminar a les campiones de Gales, Israel i EIRE. 
-Del grup F: Les organitzadores del grup, Apollon Limassol, han fet un torneig perfecte. Bon hotel, bons instal·lacions, bon menjar, gran tracte a les rivals i 3 partits guanyats de 3 jugats, amb 31 gols a favor i 0 en contra, amb un equip que pot donar més d'una sorpresa a poc que el sorteig de setzens li sigui favorable en un grup on queden eliminats els campions de les Illes Feröe, Ucraïna i d'Albània, un ADA Velipoje que aquest estiu ha fitxat a Ana Baro, la millor jugadora del país i que ha marcat els 2 gols del seu equip al torneig.
-Del grup G: Les noies del MTK hongarès han guanyat el grup, eliminant al PAOK Salònica grec, vencent-les per 2-0 a l'últim partit. També queden eliminades les campiones de Macedònia i Letònia.
-Del grup H: Queden eliminades les campiones de Moldàvia i Croàcia, i passen ronda les campiones de grup, les escoceses del Glasgow City, i les segones de grup, les fineses del PK-35, en un partit on els 2 gols han arribat abans dels 10 minuts i on en la resta de partit, no ha passat absolutament res de destacable, i on els nervis per no encaixar s'ha notat en excés.

dijous, 16 d’agost del 2012

Copa Catalunya, Segona Ronda de Segona Fase

Quim Araujo tornarà al camp de la Muntanyesa, com a rival (Foto: Pedro Salado)

Copa Catalunya, Segona Ronda de Segona Fase:

Aquests partits es disputaran el cap de setmana del 18 i 19 d'Agost, amb els següents camps i horaris coneguts, i és la primera ronda on entren ja equips de Segona B. Recordeu que els enfrontaments son a partit únic, d'eliminatòria directe i en cas d'empat, es procedeix sense pròrroga al llançaments de penals. Els partits son els següents:

Amposta - Reus                                    19 d'Agost, 18.00 hores.
CD Cervera - Lleida Esportiu                 18 d'Agost, 20.00 hores.
Base Roses - UE Llagostera                  18 d'Agost, 19.30 hores.
Terrassa Olímpica - UE Vic                   19 d'Agost, 20.00 hores.
Muntanyesa - UE Sant Andreu               19 d'Agost, 19.00 hores.
Roda de Barà - UE Castelldefels            19 d'Agost, 19.00 hores.
Vila-roja B - AEC Manlleu                     19 d'Agost, 19.00 hores.
AE Prat - UE Cornellà                           19 d'Agost, 19.00 hores.
CE Vilassar de Dalt - CE L'Hospitalet     18 d'Agost, 19.45 hores.

Desprès a veure amb que ens sorprèn la FCF...

dimecres, 15 d’agost del 2012

Pretemporada: Gavà - CE Sabadell 0-1


CF Gavà - CE Sabadell FC     0-1

El CE Sabadell s'emporta el Trofeig Ciutat de Gavà, guanyant un partit on ha tocat molt la bola però no ha definit fins a la segona part. A la primera part, l'equip ha jugat amb: De Navas, Paz, Víctor, Hidalgo, Hèctor, Ramírez, Aníbal, Gato, Pablo, Collantes i Fito, encara que a falta de 3 minuts, Eneko ha hagut d'entrar per un tocat Collantes.

A la segona part, el CE Sabadell ha sortit amb Nauzet, Lao, Juanjo, Juve, Tortolero, Moha, Llorente, Ulises, Eneko, Arteaga i Baha, i ha estat una mica més incisiu, marcant al minut 60 el 0-1 Ulises, desprès de rebre una precisa passada de Llorente i regatejant al porter local, que desprès ha salvat un parell de xuts arlequinats amb molta intenció.

El CE Sabadell ha acabat amb 10 jugadors, amb la expulsió de Baha al minut 72 i amb un pal d'Eneko al minut 78. Victòria i la Lliga de Segona A ens espera dissabte a Girona.



dimarts, 14 d’agost del 2012

Fase final Copa Catalunya femenina 2012


L'Estadi municipal Nou Congost de Manresa congregarà als quatre semi-finalistes de la Copa Catalunya 2012 del 24 al 27 d'Agost, sent el divendres les dues semi-finals, la primera entre el RCD Espanyol i el CD Sant Gabriel, a les 19 hores, on les blanc-i-blaves amb les noves incorporacions a la plantilla que fan preveure que seran un dels aspirants a guanyar la Lliga de Primera divisió, seran clares favorites per a classificar-se per a la final, on només hi han faltat un cop de les set edicions disputades.  Les periquites, actuals campiones també de la Copa de la Reina, es varen classificar eliminant al Nàstic de Tarragona, equip punter de Segona divisió, amb un 1-4 a domicili i les de Sant Adrià de Besós varen eliminat al modest CE Júpiter de Primera Catalana per un còmode 0-13.

A les 21 hores, les campiones actuals de la competició i campiones de Lliga, el FC Barcelona, parteixen com a favorites, desprès de derrotar a les semi-finals al CF Lloret de Preferent per un contundent 2-8, mentre que la UE L'Estartit, que va perdre la categoria de Primera divisió però està conformant un bon equip per ser el millor del seu grup de Segona divisió per tornar a l'èlit, es presentarà al Bages amb un altre 2-8 aconseguit al camp de l'AEM Lleida, de Preferent.

El Dilluns, 27 d'Agost, a les 18.45, es disputarà la final entre els dos vencedors dels encontres de semi-finals. Si l'aconsegueixen la UE L'Estartit o el CD Sant Gabriel, seria el primer títol de la seva història, en canvi seria la cinquena si la guanyés el RCD Espanyol o la quarta si la guanyés el FC Barcelona, que aconseguiria així també el seu quart títol consecutiu. També com a curiositat, seria la primera final si hi accedís el CD Sant Gabriel, o la primera final que no disputaria el FC Barcelona en cas de perdre les semi-finals, ja que ha disputat les 7 finals jugades fins ara.

Títols i finals:
RCD Espanyol, 4 títols en 6 finals.
FC Barcelona, 3 títols en 7 finals.
UE L'Estartit, 0 títols en 1 final. 

dilluns, 13 d’agost del 2012

Primera Catalana Femenina Grup II

El Femení ja coneix a les seves rivals (Foto: Pedro Salado).

Ja ha sortit el calendari de la Primera Catalana de futbol femení, al Grup II, que és on hi actua el CE Sabadell FC, i per tant ja es coneixen els rivals que tindrà l'equip arlequinat en la seva lliga, on es marquen l'objectiu d'estar a la part mitja-alta de la taula classificatòria.

Els equips que es mantenen de la passada temporada al grup son: EF Montcada, que varen quedar terceres la passada campanya, i que son un dels equips favorits per aconseguir el títol i l'ascens, amb un bloc que es manté en la majoria i amb incorporacions de gran qualitat. CECF Les Garrigues, que amb la cinquena plaça aconseguida la passada temporada, es permeten somniar amb donar aquesta la campanada i acabar en les primeres places també, basant la seva fortalesa en el seu camp, inexpugnable. FC Sant Quirze del Vallès, que perd alguna de les seves jugadores de nivell, però que manté a la majoria del bloc de la passada campanya i des de la banqueta es faran de nou miracles, per mantenir el nivell de l'equip. UD La Planada, desenes la passada temporada, però un equip que a la segona volta va fer números per estar a la part alta de la taula, a més, com a local, va tenir el sisè millor registre de la categoria, amb 8 victòries, 3 empats i 4 derrotes, aconseguint vèncer a equips com el CF Pardinyes, ara a Preferent. El Soses Femení, en la onzena plaça la passada temporada, també es manté en el grup, sent un altre dels equips que sap treure rendiment del seu camp i d'un estil de joc força ordenat, amb un treball institucional envejable. Per últim, el Cerdanyola del Vallès B, equip de toc de bola, de formació i un gust veure com remenen la pilota, i que en les jornades que el primer equip no tingui lliga segurament el veurem reforçat amb alguna jugadora del primer equip per a assegurar una permanència més còmode.

D'equips nous, que mantenen la categoria, però que venen d'altres grups, trobarem els que procedeixen del Grup I la temporada 2011-12, com son: CE Júpiter, subcampió la passada campanya al seu grup i sens dubte el favorit per aconseguir el títol i l'ascens aquesta temporada, ja que son un equip molt compacte. El FC Martinenc, terceres la passada campanya, son un altre equip cridat a lluitar per el títol, sent les segones més golejadores al Grup I amb 100 gols en 30 partits. CF Barceloneta, que es presenta amb una excel·lent cinquena plaça la passada campanya, però sent el tercer millor equip del seu grup com a visitant. UE Sant Andreu B, que la passada temporada va acabar en onzena plaça, un filial amb jugadores amb molta qualitat i que intenta jugar la pilota amb criteri. Per últim, la UE Rubí, tretzenes la passada 2012-13 però que tampoc va passar excessius patiments per salvar la categoria.

Del Grup III de la passada temporada tindrem al grup al FC Pradenc. L'equip de Prats de Lluçanès, format gairebé exclusivament per jugadores de la casa, tindrà com a clar objectiu la permanència, que va aconseguir la temporada passada amb una tretzena plaça força patida però aconseguida gràcies a un joc que té en la serietat defensiva la seva base. A final de la campanya 2011-12, el CE Sabadell FC va anar a disputar-hi un amistós, guanyant-hi còmodament per 0-5. Amb els 3 punts en joc, no serà tant fàcil.

Equips nous desprès d'aconseguir l'ascens, gaudiran de la Primera Catalana equips com el FC Artés, un equip campió del Grup IV de Segona Catalana, guanyant tots els partits que va disputar com a local, màxim golejador i mínim golejat de la categoria, amb una proposta de base molt treballada. També el CE Manresa, que desprès d'una sola temporada a Segona Catalana desprès d'un descens, ha tornat a pujar, com a campió del Grup III sense cap derrota en tota la lliga, guanyant absolutament tots els partits al Nou Congost i només empatant 2 partits a domicili . I per últim, el CE EF Tàrrega, subcampiones del grup VIII de Segona Catalana, i un equip que només va deixar de guanyar en tota la temporada un sols partit com a local, fent del seu camp un autèntic fortí.

Son baixes al grup, Bellavista Milan i CF Pardinyes, campió i subcampió la passada temporada i que aquesta 2012-13 actuaran a la Preferent Catalana, i ENFAF, UD Lourdes i CP San Cristóbal, que varen perdre la categoria la passada temporada amb dolorosos descensos a Segona Catalana. També son baixes, per motiu més trist, ja que renuncien a la categoria (i no està clar si continuaran a Segona Catalana), el CF Santa Eulàlia de Ronçana, setè classificat la passada campanya, i U.At. d'Horta, amb una meritòria novena plaça aconseguida.

També trobarem a faltar al Sant Ignasi Esportiu, enquadrat al Grup I de Primera Catalana amb Can Buixeres, CE Xaica, Riudoms, FC Escola Valls, Pallejà, Santfeliuenc, Suburense, Base Olèrdola, Fontsanta-Fatjó, CF Vilanova i la Geltrú, Femení Tortosa-Ebre, AEAEF Catalunya, Molins de Rei, Llevant Les Planes B i FC Gladiador.

Del grup, també marxa, en aquest cas al Grup III un equip força difícil, el CE Llerona, que tindrà com a rivals a la UE Breda, CF Lloret B, UE Gurb, Les Preses, UE L'Estartit B, UE Porqueres, CE Portbou, Sant Pere Pescador, FC Girona B, CF Peralada, Sant Julià de Vilatorta, Plà d'en Boet, Bàscara, AEC Manlleu i UE Cabanes.

diumenge, 12 d’agost del 2012

Copa Catalunya 2012-13


La UE Cornellà també va passar ronda (Foto: Jordi Romagosa).

Aquest cap de setmana ja s'han disputat partits de la Primera eliminatòria de la Segona Fase de la competició, amb els següents resultats: 

A     Rapitenca - Amposta     1-1, guanya l'Amposta els penals.
B     CD Cervera -  CF Balaguer     1-0
C     Base Roses - UE Figueres     3-2
D     Terrassa Olímpica - UE Rubí     1-0
E     Equipo Ja - Muntanyesa     1-2
F     Roda de Barà - Vilanova     2-0
G    FC Vilafranca - UE Castelldefels     3-3, guanya la UE Castelldefels els penals.
H    Vila-roja B - EC Granollers     3-3, guanya el Vila-roja B els penals.
I     AEC Manlleu - UE Olot     2-2, guanya la AEC Manlleu els penals.
K    La Guàrdia - UE Cornellà     2-4
J     FC Santboià - AE Prat     0-1
L    CE Vilassar de Dalt - CE Europa     2-1              Jugat Dimecres, 8 d'Agost.
Exempt: UE Vic

A la següent eliminatòria, on entraran els equips que varen jugar la passada temporada a Segona B, jugaran com segueix:

Amposta - Reus
CD Cervera - Lleida Esportiu
Base Roses - UE Llagostera
Terrassa Olímpica - UE Vic
Muntanyesa - UE Sant Andreu
Roda de Barà - UE Castelldefels
Vila-roja B - AEC Manlleu
AE Prat - UE Cornellà
CE Vilassar de Dalt - CE L'Hospitalet

Aquests partits es disputarien el cap de setmana del 18 i 19 d'Agost i no tenim confirmats els camps correctes encara on es jugaran els partits.

dissabte, 11 d’agost del 2012

El FC Santboià aconsegueix l'Històrics

El FC Santboià alça el seu primer Històrics (Foto: Jordi Romagosa).

Cap dels dos tenia cap títol del torneig, ni cap dels dos havia ni tant sols jugat la final. És més, el FC Santboià acudia per segon cop en la seva història al torneig d'Històrics i la UE Cornellà debutava en el mateix.

Els dos equips del Baix Llobregat, militants a Tercera divisió, trencaven apostes i ahir eliminaven a 2 equips de Segona B, i avui s'enfrontaven a la final del torneig, amb el que previsiblement seran en lliga els seu 11 de gala, i Franco a la sortida d'un córner en una errada de marcatge posava el 0-1 al marcador. Els vermells reaccionarien i entre Cristian, Iván Díaz, Jonathan i un espectacular Jordi Martínez, arribarien al descans amb la volta al marcador aconseguida.

A la segona part, gairebé en la primera jugada, un impressionant 'cueta' Martínez feia una vaselina perfecte per posar el 3-1 que semblava definitiu, però la UE Cornellà seguiria jugant amb consistència i Boris al minut 60 aconseguia posar el 3-2 al marcador. Allà el partit s'igualaria i hi hauria més emoció i més intensitat sobretot per part dels verds, que bolcats en atac, al minut 88, deixarien sol a Reyes, que dispararia, Bermúdez refusaria i de nou Reyes sentenciava amb el 4-2.

Excel·lent colofó per a la 27ena edició del torneig, amb un FC Santboià campió per primer cop en la seva segona participació i que ha demostrat que donarà molta guerra a Tercera Divisió.

La organització, excel·lent en els detalls (Foto: Jordi Romagosa).

FC Santboià: Jaume Albert, Calvo, Fran Erencia (Moreno, 55’), Márquez, Jaime (Carlos Tristán, 48’), Iván Díaz, Álex Fernández, Kevin (Estrada, 70’), Cristian (Dani García, 48’), Jonathan (Heredia, 87') i Jordi Martínez (Reyes, 64’).

UE Cornellà: Iñigo (José Bermúdez, 46’), Jose (Joel, 52’), Raúl Capó, Israel (Guille, 46’), Franco, Plà (Ñito, 72’), David, Luís (Puerto, 56’), Pere Olivé (Caballé, 52’), Civil i Boris.

Gols: 0-1, Franco (16’). 1-1, Jordi Martínez. 2-1, (36'), Àlex Fernández (40’). 3-1, Jordi Martínez (47’). 3-2, Boris (60’). 4-2, Reyes (88′).

-Premi al millor jugador del torneig: Jordi Martínez (FC Santboià).
-Premi al màxim golejador del torneig: Jordi Martínez (FC Santboià), 3 gols.

Triomfador de la tarda, Jordi Martínez  (Foto: Jordi Romagosa).


divendres, 10 d’agost del 2012

Final de derbi!


Avui es jugaven les semifinals del XXVII Torneig d'Històrics, on a pesar de no veure cap gol en els 90 minuts de cadascun dels partits, s'ha viscut molta emoció, bon joc i que ha acabat firmant una final inèdita entre dos equips que tampoc mai havien arribat a la final, i a més, un dels debutants al torneig, la UE Cornellà, s'ha classificat de manera sorprenent eliminant a un equip de categoria superior.

Al primer partit, jugaven el favorit, CF Badalona, de Segona B, contra el FC Santboià de Tercera divisió, i molts donaven al pentacampió, l'equip escapolat gairebé finalista, però s'han trobat un rocós equip davant, molt ben armat en defensa, amb bona construcció i que al davant donava força sensació de perill, i que ha demostrat que la propera temporada a Tercera divisió pot donar molta guerra. Amb el 0-0 s'arribaven als últims minuts de partit, fins que al minut 90, un clar penal era desaprofitat per Jordi Martínez, que l'enviava al travesser i els dos equips s'haurien de jugar el passi a la final a la loteria dels penals, on la sort i l'encert somriuria al FC Santboià.

A la segona semifinal, començada amb un lleuger retard per els penals del primer partit, un favorit, la UE Sant Andreu, de Segona B, es batria contra la UE Cornellà, debutant al torneig i un dels equips punters a Tercera divisió. A pesar d'un lleuger domini dels quatribarrats, els verds han demostrat qualitat i ordre sobre el camp, i també s'ha arribat al final de partit sense gols al marcador. Als penals, el canvi fet a la mitja part, entre els porters del Baix Llobregat, sortint Bermúdez i entrant Íñigo, seria cabdal per la sort de la sèrie des dels 11 metres, ja que aquest faria una actuació estel·lar que permet a la UE Cornellà lluitar per a aconseguir aixecar el torneig.

Aquest dissabte, a les 18.30, hi haurà un equip que aconseguirà guanyar per primer cop aquest torneig, i a més s'espera força ambient a les grades al ser un derbi del Baix Llobregat, a més amb quelcom en joc, al municipal del Guinardó. Allà estarem!

dijous, 9 d’agost del 2012

Ja tenim semi-finals!

Ja tenim les semi-finals preparades!

Avui Quarta i definitiva jornada per saber els semi-finalistes que actuaran aquest divendres al Torneig Històrics, ja que avui es disputava el grup IV, més conegut com el dels debutants, amb la presència de la UE Cornellà, l'AEC Manlleu i la UE Vilassar de Mar.

La UE Cornellà ha sigut al final l'equip que disputarà aquest divendres les semi-finals, desprès de que en el primer partit empatés amb l'AEC Manlleu per 0-0 i que els osonencs en el segon partit empatessin, aquest cop 1-1 amb la UE Vilassar. Amb els quatribarrats eliminats, la UE Cornellà s'ha enfrontat amb la UE Vilassar per el passi a semi-finals, i en un partit força disputat, els del Baix Llobregat han vençut per 0-1.

Demà doncs, a les 18 hores, el CF Badalona es jugarà el passi a la final amb el FC Santboià, i el que guanyi diputarà la final el dissabte a les 18.30 contra el guanyador de la segona semifinal, que enfrontarà a la UE Sant Andreu contra la UE Cornellà.