dissabte, 8 de juny del 2013

Copa Catalunya: CE Sabadell - Cerdanyola FC 4-1

Les arlequinades donen la sorpresa i eliminen a un Segona Divisió nacional de manera clara

Desprès d'un dia molt plujós, el sol va tornar a aparèixer com a espectador d'excepció i en una tarda amb molt bona temperatura el CE Sabadell va rebre a Olímpia al Cerdanyola FC, favorit en aquesta eliminatòria, sota l'arbitratge molt correcte de Carlos Calderiña assistit per Tamara Martín i Marta González, davant uns 150 espectadors que van gaudir d'un partit molt apassionant.

Flor de Luna ha fet el 0-1 per a les visitants.

La primera part va començar amb molta igualtat sobre la gespa. Els entrenadors visitants, de fa poc al càrrec, varen plantejar un partit amb molt toc i possessió de pilota, per contrarestar el joc ràpid de les sabadellenques, que en el minut 13 no varen poder tallar una passada mil·limètrica a l'espai que Flor de Luna va recollir davant de Natalia i va aprofitar les seves millors virtuts, qualitat i veterania, per superar a la portera local i posar el 0-1 al marcador. Afortunadament, les locals no es van enfonsar moralment i varen seguir fidels amb el seu estil de joc, intentant combinar amb rapidesa per arribar a l'àrea rival, encara que no van tenir gaires oportunitats de provar a Judit, la portera verd-i-blanca. El Cerdanyola, en canvi, amb poc li bastava per fer perill. Flor de Luna va demostrar en moltes jugades tenir una qualitat impressionant en el mig del camp, i va sortir de pilotes a les davanteres del seu equip, que van fallar alguna oportunitat clara, i quan trobaven porta, Natalia salvava els mobles sota pals. Amb aquesta mínima renda al marcador, es va arribar al temps de descompte, on en una falta a uns 10 metres de la frontal, a la dreta de l'atac local, va ser aprofitada per Gisela per marcar un autèntic golàs que va fer aixecar a tots els espectadors dels seus seients, i amb el 1-1 es va arribar al descans.

Gisela amb aquest xut ha empatat el partit abans del descans.

Al segon temps, les tornes es canviarien. El CE Sabadell volia manar i a la primera oportunitat, en un córner, Ruth va rematar dintre de l'àrea petita, al minut 49, per a fer el 2-1, que descol·locava a les visitants enviava en orris tot el plantejament que es pogués haver fet a la mitja part. El joc es va anivellar, però les locals donarien un recital de solidesa defensiva, assumint cadascuna d'elles el seu rol de l'equip i de solidaritat entre companyes a cada pilota que volien recuperar, amb una Mayo imperial en el mig del camp, que a cada bola que acariciava amb el peu donava una lliçó de futbol, amb les jugadores traient el millor d'elles. Quan els canvis de les verd-i-blanques anaven a entrar, al minut 65, Mati remataria un altre cop a l'àrea petita un córner, posant el 3-1 que encaminava el partit. Les visitants llavors, varen ser més ofensives, però les sabadellenques no varen afluixar, i van plasmar la seva victòria en el 4-1, marcat de nou per Mati en el minut 77. Els últims minuts, resistència arlequinada e impotència de les del Cerdanyola, que en cap moment varen poder remuntar el partit. Per les locals, ha debutat en el primer equip Christina Picón, del juvenil en els últims minuts.

Amb el 4-1 final, el CE Sabadell supera la Tercera Ronda i entra a Quarts de Final de la competició, on s'enfrontarà al FC Barcelona, campió de Lliga, semi-finalista de Copa de la Reina, amb serioses opcions d'arribar a la final, i que aquesta temporada ha disputat la Champions League. La data, encara s'haurà d'acordar.