dilluns, 22 de juliol del 2013

Sud-Amèrica: Copa Libertadores

Tot el que cal saber de la Copa Libertadores en format femení

La màxima competició a nivell sud-americà, també es disputa en el futbol femení, encara que fa pocs anys i a un nivell encara inferior a nivell organitzatiu que no pas el masculí. Això si, els nivells de progressió son increïbles i amb un creixement força ràpid.


El Colo-Colo xilè, actuals campiones.

La primera edició es va disputar el 2009, amb sols 10 equips, un per cada país de la CONCACAF, i amb un equip molt superior als demés, el Santos brasiler, que amb jugadores com Cristiane, o sobretot la coneguda mundialment Marta Vieira da Silva, jugadora que ha guanyat 5 cops el FIFA World Player, va superar amb solvència als seus rivals a la primera fase (2 grups de 5 equips), i va deixar veure tot el seu potencial a semi-finals i final, demostrant ser el millor equip de llarg del torneig.

Repetirien el 2010, però ja amb menys diferència qualitativa sobre els seus rivals. Si a la primera fase (també 2 grups de 5 equips), va arrasar a les seves companyes de grup, a les semi-finals va suar de valent per guanyar a Boca Júniors per 2-0, i a la final va derrotar patint, a l'Everton xilè, per un ajustat 1-0 marcat per la brasileira Maurine al minut 89.

Seria un preludi del 2011, on, amb el torneig obert ja a 12 equips (3 grups de 4 equips), en la primera fase Santos guanyaria els seus 3 partits, però en un d'ells, patint, contra el Caracas veneçolà, i a les semi-finals cauria davant l'amfitrió, el Sâo José EC, al final campió, per 2-1. A la final, l'equip local es trobaria al Colo-Colo xilè, al que derrotaria per un simple 1-0.

El 2012, aconseguiria el primer títol un equip de fora de Brasil. Es repetiria el sistema de competició (12 equips en 3 grups de 4), i a la primera fase els 3 equips locals aconseguirien ser campiones de grup, Sâo José EC, Vitória i Foz Cataratas, sent el millor segon de grup Colo-Colo, que aniria a semi-finals a eliminar al Vitória i es trobaria a la final a Foz Cataratas, amb el que empataria, 0-0 i al que batria als penals.

Aquest 2013, la competició es tornarà a disputar en Novembre, de nou a Brasil (totes s'han disputat allà), amb el mateix format de competició, però encara amb molts equips per definir.

Palmarès: 
2009     Santos (Brasil)
2010     Santos (Brasil)
2011     Sâo José EC (Brasil)
2012     Colo-Colo (Xile)
2013     A disputar el Novembre

Títols:
Santos     2 títols.
Sâo José EC     1 títol.
Colo-Colo     1 títol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada