dilluns, 26 d’agost del 2013

Segona Nacional, Grup III

S'acosta l'inici dels campionats i repassem les categories més properes


El 15 de Setembre comença el grup on hi han els equips catalans de Segona Nacional, el grup III, un dels més durs de la categoria. Quatre filials d'equips de Primera, com son FC Barcelona, RCD Espanyol, CD Sant Gabriel i Alcaine de Zaragoza, un equip que va fer el play-off d'ascens, Girona FC, que segurament al final no participarà a la categoria i el substituirà la EF Bonaire, els sis que varen mantenir la categoria, Nàstic, UE Sant Andreu, CF Badalona, Lleida Esportiu, Cerdanyola FC, UE l'Estartit i tres nouvinguts a la categoria: Peñas Oscenses, CE Europa i AEM Lleida, lluitaran per diversos objectius.



Entrevista a Siscu Pujol (Video: Cerdanyola FC).


Les vallesanes del Cerdanyola FC afronten la temporada amb un canvi radical, tant a la banqueta com en gairebé la totalitat de la plantilla. Siscu Pujol, acompanyat d'Àngel Codina, han fet un bloc nou i força més jove que el de la passada temporada per no passar tantes angunies per a firmar la salvació, i millorar la novena plaça de la passada temporada. La cirereta del pastís serà la davantera Marta Cubí, una jugadora amb 1 Lliga nacional, 2 Copes de la Reina, 5 Copes de Catalunya i sent també una temporada la màxima golejadora de la més alta lliga a nivell nacional, que completarà un equip que ha renovat a puntals com Marta Martínez, Sonia Hévéder, Nerea Oñate i Elena Fernández, i ha fitxat a jugadores de gran qualitat però força desconegudes per la seva joventut com son Helena Vallicrosa, Laura Heis i Vane Quesada, a part de Desiré Martínez, una portera excepcional. Per contra, l'equip pateix la baixa d'una de les millors jugadores de la categoria, Flor de Luna, que ha decidit penjar les botes temporalment.

Pes estar a la zona alta, trobarem a equips com el Nàstic/EF Valls, que intentarà millorar el sots-campionat de la passada temporada, on es va quedar a quatre punts de les campiones, un Girona FC, que sembla que no començarà la lliga, i la seva plaça la comprarà la EF Bonaire, que va baixar la passada temporada, però que ha comprat la plaça de les vermell-i-blanques, i s'haurà de veure el seu potencial aquesta temporada . La UE l'Estartit, pot ser l'alternativa gironina per lluitar per el play-off d'ascens. CF Badalona i UE Sant Andreu intentaran per la seva banda repetir la brillant temporada passada, encara que tindran força més difícil l'accés a les places d'honor. 

Lleida Esportiu també vol fugir ràpid del descens, i aquesta temporada tindrà una motivació extra amb un rival ciutadà, l'AEM Lleida, que ha incorporat a la plantilla a jugadores amb molta qualitat provinents d'altres equips de la província. Peñas Oscenses estarà també en el grup d'equips que volen salvar-se del descens, però en el seu cas, desplaçaments força llargs i menys costum de competició de nivell poden ser el seu llast. En canvi, un altre equip que torna a la categoria, el CE Europa, està cridat a ser la sensació dels nouvinguts, amb una plantilla que pot quedar força a dalt a poc que els surtin bé les coses.

FC Barcelona, RCD Espanyol, CD Sant Gabriel i Alcaine de Zaragoza son els quatre filials d'equips de Primera Divisió, i com cada temporada son un meló per obrir, ja que aniran completant les convocatòries depenent de les necessitats dels seus primers equips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada