diumenge, 1 de setembre del 2013

Campiones per sorpresa

El RCD Espanyol aconsegueix la seva cinquena Copa Catalunya als penals

Contra tot pronòstic, les periquites aconseguien guanyar per cinquena vegada aquesta competició, tot i que no eren les favorites per aconseguir el títol i trencant la ratxa de quatre campionats consecutius del FC Barcelona, les seves rivals avui, en un partit on inicialment les blaugranes s'han avançat en el marcador, però a pesar de mantenir més en el seu poder la pilota, les blanc-i-blaves els han anat guanyant terreny i desprès d'empatar en la segona part, han aconseguit endur-se la copa a casa en la tanda de penals.

Les Blanc-i-blaves aconsegueixen recuperar el títol (Foro: Pedro Salado).

Amb el Barça sortint amb el domini de la pilota i del joc, semblava que el partit seria per a elles un simple tràmit en aquest principi de temporada i que firmarien el primer títol de la campanya, i més quan Sonia al minut 14 executava una falta per posar el 1-0 davant l'estàtua que faria Jamila en aquest llançament. Uns minuts desprès, seria Vicky la que llançaria magistralment una altre falta i quan el camp ja assumia el segon gol blaugrana, la portera portuguesa de les periquites faria una aturada extraordinària, per mantenir al seu equip en el partit. Poc a poc, les jugadores de l'Espanyol anirien aconseguint posar la por al cos a les seves rivals i seria Laura Ràfols la que faria dues aturades de mèrit per mantenir el resultat favorable al seu equip.

A la segona part, la tònica seguiria sent amb domini de la possessió del FC Barcelona, però sense concretar en la zona d'atac, i el RCD Espanyol intentaria aprofitar qualsevol errada per a intentar empatar, com així gairebé ho aconseguiria Bàrbara Latorre en una arrencada que acabaria amb polèmica, ja que les seves companyes demanarien penal quan li han tret amb contundència la pilota dintre de l'àrea, però seria Núria Mendoza, la que en el minut 76, faria el 1-1 en una jugada on la indecisió blaugrana li permetria xutar per a empatar. La última jugada del partit, podia haver sigut decisiva, amb un remat de Marta Torrejón que ha sortit desviat per poc.

En els penals, la emoció s'ha anat traslladant d'equip a equip, i mentre que la primera sèrie de cinc penes màximes ha acabat amb empat, 3-3, en la primera mort sobtada, Jamila ha aturat el xut de Kenti Robles i Júlia ha fet el 3-4 que donava la copa al RCD Espanyol.

FC Barcelona - RCD Espanyol     1-1, 3-4 en els penals.

FC Barcelona: Ràfols, M. Unzue, Marta Torrejón, Ruth, Melani, Virginia, Corredera, Mírian, Vicky, Sonia, Alexia. També han jugat: Núria, Chelsea, Lau, Romi, Gema, Kenti i Andrea.

RCD Espanyol: Jamila, Pereira, Neto, Matias, Alba Pomares, Mendoza, Emma Marqués, Zarza, León, Paloma i Bàrbara. També han jugat: Cristina, Júlia, Débora, Mireia, Cotado, Yaiza i Sara Navarro.

Gols: 1 – 0 Soni (min. 14), 1 – 1 Núria Mendoza (min. 76)