dijous, 5 de setembre del 2013

Canvis d'última hora

La desaparició del primer equip del Girona FC comporta canvis inesperats


Avui saltava la notícia. Desprès de que el Girona FC anunciés que no seguiria a Segona Divisió nacional, començaven moviments de diversos equips per a quedar-se la plaça, i finalment, semblava que seria la EF Bonaire la que es faria amb ella, i fins i tot ja s'havia buscat la fórmula legal per que així fos, però avui mateix, tot s'ha girat.

Possible retorn de la EF Montcada al Grup II de Primera Catalana.

El Girona FC, que va fer una excel·lent temporada anterior, disputant inclòs la fase d'ascens a Primera Divisió nacional, perdent el play-off, va veure que aquesta temporada seria inviable econòmicament la seva participació a la categoria de plata, i va traspassar els drets a la EF Bonaire de Terrassa, notificant el canvi als clubs de la seva categoria i amb el vist-i-plau provisional de la RFEF. El motiu de pes, segons el club gironí, era per motius de no disposar del terreny de joc habitual.

Avui, en canvi, la mateixa RFEF no acceptava els termes de la operació, justificant que aquests motius per al canvi, no s'ajustaven a la normativa vigent, i el club gironí, finalment ha formalitzat la seva renúncia definitiva a la categoria, com bé explicava El 9 esportiu aquest matí: Notícia

A partir d'ara, la EF Bonaire es quedaria a Preferent, i el Girona FC com a màxim començaria al Grup III de Primera Catalana, on té el filial, però tot aquests canvis provocarien diversos moviments en el futbol català. Seria el CF Igualada el que ocupés la plaça del Girona FC a Segona Divisió nacional, mentre que la ECF Les Garrigues faria el salt a Preferent. 

La UD Sant Quirze de Besora, afectat per un descens no compensat, podria mantenir-se així a Preferent, salvant-se in-extremis del descens, però en cas de no fer-ho, al Grup II de Primera Catalana, quedaria una plaça vacant, que possiblement demanarà la EF Montcada, ubicada ara al Grup III, amb els equips gironins. L'equip beneficiat en tot aquest moviment, podria ser el CF Palautordera, que la passada lliga va ser el cinquè millor de tots els sots-campions de Segona Catalana, i que té més a la vora als equips gironins, com us vàrem exposar en un dels articles de tancament de la passada temporada: Article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada