divendres, 13 de setembre del 2013

Posem al dia les categories

Un estiu complicat on les desercions han remogut les categories del futbol femení


Primer va ser el Girona FC que intentava desprendre's del futbol femení de Segona divisió nacional i desprès, quan tot semblava que s'arreglaria amb l'Igualada CF agafant la seva plaça, va venir el terratrèmol final amb la Escola Valls de Futbol. Tots aquests moviments, han tingut reflex en les categories inferiors del futbol femení català, i avui us els intentem esclarir.


El FC Santfeliuenc acaba pujant a Preferent.

Com ja hem comentat fa uns dies, la primera baixa, la del Girona FC, semblava que seria amb una cessió de plaça a la EF Bonaire, però al no acceptar la RFEF aquest fet, seria al final l'Igualada CF el que n'ocuparia la seva plaça a Segona divisió nacional, i quan semblava tot que aniria per bon camí, deu dies abans de començar la competició, seria la Escola Valls de Futbol (més conegut per molts com a Nàstic a la categoria), la que plegaria veles i deixava el grup amb sols 13 equips. Afortunadament, una ràpida gestió de la FCF i de la EF Guineueta, seria aprofitada per la nostre territorial per que les substitutes de les vallenques també fos un equip català, que debutarà a la categoria quasi sense temps de celebrar aquest ascens.

Aquests moviments, comporten també canvis a Preferent. Amb aquests dos ascens, la competició quedava amb sols 14 equips per disputar-la, i finalment la UD Sant Quirze de Besora, que havia quedat en tretzena plaça i havia perdut la categoria per un descens compensat, es quedava a la categoria. Per completar-la, i seguint la normativa vigent, seria el segon millor sots-campió de Primera catalana (barem que es coneix dividint els punts aconseguits entre els partits disputats), el que pujaria a la categoria. Així, el FC Santfeliuenc era l'equip afortunat i acompanyava amb els ascens a CE Sabadell, CF Pallejà i CE Llerona.

A Primera Catalana també comporta canvis, i al Grup I, perden per ascens al FC Santfeliuenc per incorporar-hi al filial de la UE Sant Andreu, que marxa del Grup II. També cal a dir que la Escola Valls Futbol, al perdre el seu equip de referència a Segona divisió nacional, serà segurament reforçat amb alguna jugadora del primer equip i serà un dels equips a seguir en aquesta competició.

Al Grup II, els canvis, son, com hem comentat, la marxa de la UE Sant Andreu B, i per tant, la incorporació de l'equip vallesà que estava ubicat al Grup III, la EF Montcada, un dels equips favorits per estar a la part alta del que possiblement serà el grup més fort de la categoria.

I al Grup III, marxa com hem dit la EF Montcada, al seu grup natural, i la UD Sant Quirze de Besora, que recupera la categoria Preferent al salvar-se finalment del descens compensat. Així, s'incorporen al grup el CF Palautordera i la Penya Bons Aires, sots-campions del Grup III i VII respectivament de Segona Catalana.

En els propers dies, posarem en clar tots els grups de les lligues de futbol femení.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada