dijous, 28 de febrer del 2013

Entrevista a Ana Carralero, jugadora del CE Sabadell (Part I de II).

Ana Carralero, brillant migcampista arlequinada (Foto: Jordi Romagosa).

Avui us presentem l'entrevista a una jugadora que va venir a l'estiu al CE Sabadell, com a fitxatge per a intentar l'ascens a Preferent, camí en el que està treballant l'equip arlequinat, ocupant actualment el liderat de la categoria, però no s'ha de perdre la perspectiva de que Ana Carralero és part de la història del CE Sabadell FC femení, ja que va estar vestint la samarreta arlequinada des de 1995 al 2003, va jugar a Superlliga, aconseguint amb l'equip arlequinat l'únic títol a nivell nacional que podem lluïr, la Copa de la Reina, el mateix 2003, concretament el 29 de Juny, en una final que es va disputar a la Nova Creu Alta.

Com vas descobrir el futbol?
El futbol el vaig descobrir jugant en el col·legi i a les places del meu barri. Tinc dos germans, però ells mai han practicat cap esport ni han sentit afició per ells. Sempre era l'única noia que jugava a futbol i ja des de petita podies veure'm amb una pilota entre les mans.

On vas començar a practicar-lo?
Vaig començar a practicar-ho en un equip que actualment no té formació femenina, el Rómulo Tronchoni. Un dia em va dir una companya d'Institut si volia anar un dimarts a entrenar a aquest equip que formaven nou i ja jugar un amistós aquell mateix diumenge. Vaig acceptar. Encara recordo els nervis anteriors al partit!

Vaig jugar, vaig marcar i en acabar van venir les directives del CE Sabadell a "obligar-me" a fitxar pel seu equip. Només tenia 13 anys i encara no podia jugar a futbol-11 així que vaig ingressar en el filial del CE Sabadell aleshores (Can Casablancas). Mig any més tard, vaig començar a jugar a futbol-11 a Segona Nacional. Desgraciadament, en aquells anys no hi havia categories per edats on et formessin com a jugadora i ja des de molt jove vaig haver d'adaptar-me a jugar en categories altes.

Que és per tu el futbol?
El futbol per a mi, ha estat i és tot. Ara com ara és molt fàcil canviar d'equip per que no et paguen, o perquè no jugues... S'ha perdut el que moltes jugadores de la meva edat tenen molt assimilat: El compromís. Abans es jugava per hobby, per superació, per il·lusió... Recordo que si et donaven un xandall i una dessuadora la cuidaves i guardaves com si fos or. Ara els objectius són uns altres, sobretot si estàs en categories màximes. Si bé haig de dir que va haver-hi anys en els quals vaig rebre diners per jugar, aquest va arribar tard en la meva carrera com a futbolista i potser per això, veig el futbol d'una manera diferent. Gràcies a ell sóc qui sóc. He descobert ciutats, països, amics, amigues, companyes increïbles,sensacions, valors... Em costarà imaginar-me un diumenge sense futbol en el meu futur.

Entre d'altres, la nostre protagonista d'avui, va ser el 2001 sots-campiona 
d'Espanya sots-25 de seleccions territorials (Font: www.elmundodeportivo.com )

Veieu l'ascens encaminat? Quin equip dels que us persegueixen creus que pot donar més guerra?
Aquest any l'equip està tenint resultats sorprenents. De 19 partits, tot victòries i 2 únics empats. No està sent una temporada fàcil en l'apartar que es refereix a les lesions i hem perdut a jugadores molt importants durant diverses setmanes. Per això encara més és més valuosa cada victòria. Gràcies al treball dels entrenadors i cos tècnic i a l'entrega de les jugadores, l'equip porta una considerable avantatge sobre el segon classificat i ara com ara m'atreveixo a dir que, personalment m'estic ja preparant para obrir l'ampolla de cava per celebrar el títol de lliga i l'ascens a Preferent. Sense oblidar tampoc que aconseguir això ens enllaçaria directament a jugar la Copa Catalunya, competició que la majoria de les meves companyes no han disputat mai i estan il·lusionades amb aconseguir-ho.

Aconseguir aquest pas o no, ha depès des de la primera jornada sempre de nosaltres mateixes. Hem sabut aguantar la pressió, que no és gens fàcil, i pas a pas seguir estant líders, a pesar del gran treball que estan fent les nostres perseguidores més directes, com son CECF Les Garrigues, CE Manresa i EF Montcada.

Dels equips de la zona de descens, quins 3 creus que cauran a final de lliga?
Desgraciadament penso que l'Artés, Seagull i Rubí seran els possibles candidats a baixar de categoria aquesta temporada. El CF Barceloneta crec que se salvarà, gràcies a que han recuperat jugadores lesionades i això començarà a notar-se en el seu joc. Però en aquestes categories tot és possible i fins a l'última jornada de lliga poden passar coses impensables.

En el que porteu de lliga, quin equip creus que us ha donat més problemes i us ha plantat més cara?
En totes les jornades que hem disputat crec que cap equip ens ho ha posat fàcil. Com a jugadora que sóc, és molt motivador enfrontar-te al líder, enfrontar-te a l'equip invicte... això és una etiqueta que portem clavada, de moment, en les nostres esquenes, cadascuna de nosaltres. Per això, tots els equips són complicats. Hem de sortir al camp mentalitzades d'aconseguir (de la manera que sigui) els 3 punts i deixar-nos la pell.

Si hagués de pensar en equips que ens ho han posat realment complicat diria UD La Planada, el CE Manresa i CF Barceloneta. Aquests dos últims han estat nostres dos únics empats. 

Tens algun rival contra el que surtis amb una motivació afegida?
Sempre, en tots els meus anys com a futbolista, surto al camp concentrada i motivada. És una cosa que t'ensenya l'elit. A cada jugadora li pot motivar diferents coses, però considero que és molt important sortir amb aquesta actitud. En el futbol si jugues per jugar, no passaràs de ser una jugadora mediocre. S'ha de tenir sempre ambició.
Aquesta temporada l'equip amb el qual he sortit més motivada ha estat el FC Sant Quirze. Les meves motivacions eren personals ja que jo militava la temporada passada allà. També des del principi de lliga, desitjava que arribés el partit contra el CE Manresa i desgraciadament vaig haver de veure-ho des de la graderia per lesió.
Lluita e intel·ligència, dues qualitats que destaquen en aquesta jugadora (Foto: Pedro Salado).

dimecres, 27 de febrer del 2013

Jornada 17. Segona Catalana

El Juan XXIII segueix comandant la categoria amb mà ferma.

La jornada 17 de Segona Catalana ens va portar els següents partits i resultats:

CS Juan XXIII - Caldes de Montbui     5-0
Les locals, i líders imbatudes de la categoria s'enfrontaven a les segones classificades, que venien molt tocades per la derrota a casa contra el CE Lliçà d'Amunt l'anterior jornada, i que a més es varen presentar al Municipal de Les arenes amb 10 jugadores, cosa que deixava clara que patirien força durant el partit. Les calderines, varen aguantar molt bé defensivament, a pesar de que les locals van tenir alguna ocasió clara durant la primera mitja hora, però la ex-UD La Planada, Míriam Menéndez obriria el marcador per a les egarenques tot just al minut 30. El 2-0 amb el que s'arribaria al temps de descans, el marcaria Saray Vidaña just un minut abans de xiular l'àrbitre l'intermig del partit. A la segona part, només 3 minuts van tardar les locals en marcar de nou, aquest cop per mitjà de Laura Arribas per posar el 3-0. A partir d'allà, defensa numantina de les visitants i sols el seu trencament físic i les constants oportunitats locals sortides de la gran qualitat d'un Juan XXIII que ha posat la directe al títol, va permetre que Sílvia González marqués dos gols més, als minuts 75 i 87 que posarien el definitiu 5-0 al marcador.

FC Palau - CF Vilamajor     5-0
CE Lliçà d'Amunt - CE Mercantil     2-2
CF Palautordera - Martorelles     8-0
ADEFB Ripollet - CE Sant Celoni     10-4
UD Lourdes - CD Badia     2-4
CF Ripollet     Descansa

Classificació:

1-  CS Juan XXIII     45 punts (1 partit menys).
2-  CF Palautordera     34 pts.
3-  CF Caldes de Montbui     31 pts.
4-  CE Mercantil     31 pts.
5-  CD Badia     25 pts (1 partit menys).
6-  ADEFB Ripollet     25 pts.
7-  CE Lliçà d'Amunt     25 pts.
8-  CE Sant Celoni     21 pts (1 partit menys).
9-  FC Palau-Solità     17 pts (1 partit menys).
10-CF Ripollet     17 pts.
11-UD Lourdes     16 pts.
12-CF Martorelles     7 pts .
13-CF Vilamajor     4 pts.
14-CF Ametlla del Vallès     Retirat.

dimarts, 26 de febrer del 2013

Juvenil-Cadet A: RCD Espanyol - CE Sabadell 2-1

Derrota a pesar del bon partit de les arlequinades (Foto: Pedro Salado).

El Juvenil-Cadet del CE Sabadell tenia un dur compromís a la ciutat esportiva Dani Jarque, a Sant Adrià de Besós, davant el RCD Espanyol, que necessitava guanyar per aconseguir pujar a la tercera plaça, puix que les seves rivals per aquella posició, la UE L'Estartit havia jugat a domicili al camp del FC Barcelona i havien caigut derrotades per un exigu 1-0.

Amb aquests condicionants, va començar el partit, en un vespre molt fred, i amb domini força altern per part dels dos equips, sobretot els primers 25 minuts, on la pilota no va tenir propietari, però tampoc hi varen haver ocasions clares de gol, degut a la serietat dels dos equips en les seves posicions defensives. A pesar d'això, les locals a partir de la mitja hora de partit es varen fer propietàries del joc i abans de la mitja part varen tenir dues clares ocasions, desbaratades per una gran Sílvia, que situada sota pals va evitar cap gol de les periquites, arribant a la mitja part amb el mateix 0-0 que va presidir l'inici de l'encontre.

Al segon temps, i al minut 49, Sílvia salvaria de nou a les arlequinades, enviant a córner un xut enverinat, però al següent minut les locals estrenarien el marcador, posant el 1-0 per mitjà d'Ainhoa Alonso, i portarien la batuta del joc, per marcar de nou el 2-0 al minut 57, amb gol de Laia Torres. Amb aquest resultat, semblava que es tancava el partit, però les vallesanes en cap moment varen abaixar els braços, i varen començar a intentar agafar més protagonisme, fins que en una jugada força embolicada, Laura Heis va xutar, i en un rebot entre Mireia Soler i una defensora local, la bola entraria per posar el 2-1 al minut 76 i que faria que els últims minuts de partit, les locals patissin força davant l'empenta sabadellenca.

Al final, derrota per 2-1, però el CE Sabadell FC va deixar una excel·lent imatge i va realitzar un partit que li ha de donar força moral per la propera jornada, la 18, on rebrà al CE Mercantil en el derbi sabadellenc, on les blanc-i-blaves ocupen la 8ena plaça amb 22 punts i 8 punts sobre el descens i unes blau-granes que quinzenes, amb 10 punts, ja es troben a 7 de la salvació, desprès de perdre aquesta passada setmana en el seu partit contra el CE Europa, en un partit molt ajustat, i amb una plantilla plena de baixes,  per 1-2.

La propera setmana derbi ciutadà contra el CE Mercantil (Foto: Jordi Romagosa).

Classificació:
1.   FC Barcelona      49 pts.
2.   Reus D.     42  pts.
3.   RCD Espanyol     39 pts.
4.   UE L'Estartit     36 pts.
5.   CD Sant Gabriel     31 pts.
6.   Vic-Riuprimer     23 pts.
7.   CF Pallejà     22 pts.
8.   CE Sabadell     22 pts.
9.   CE Pubilla Casas     20 pts (1 partit menys).
10. CE Europa     20 pts.
11. At. Vilafranca     19 pts.
12. PBB La Roca     17 pts (1 partit menys).
13. Stoitchkov     14 pts (1 partit menys).
14. CF Molins de Rei     10 pts.
15. CE Mercantil     10 pts.
16. UE Seva     8 pts (1 partit menys).

dilluns, 25 de febrer del 2013

Jornada 19. Primera Catalana

Soses Femení, més que un equip de futbol (Foto: Soses Femení).

Soses Femení - CE Seagull     2-1

El partit entre el Soses Femeni i el CE Seagull es va disputar finalment al camp municipal d’Alcarràs, ja que el camp de les locals no estava en les millors condicions per la disputa del partit. Ja en el temps de joc, les condicions climatològiques no van ser les més favorables, ja que el fort vent no deixava a cap dels dos equips poder jugar amb normalitat i era una difícil tenir el partit controlat, encara que el domini era clar per les visitants que van sortir a la primera part amb una marxa més que les locals, que no trobaven el seu joc. El gol va arribar aviat per part del CE Seagull que va saber aprofitar el vent a favor i d'una falta a prop de l’àrea van fer pujar el 0-1 al marcador, obra de Rocio González al minut 25. Les locals a partir de llavors van pressionar una mica més, amb la mala fortuna de perdre una jugadora, Neus Guiu, per lesió. Els últims minuts del primer temps varen ser força disputats per els dos equips, però sense cap dominador clar i es va arribar al descans amb el 0-1 al marcador.

A la segona part, el Soses va sortir amb les piles ben ficades, i des del primer minut va anar a per el partit, i fet d'això va arribar el gol d’Esther Pau, al minut 60, desprès d'una jugada individual en la qual va arribar fins l'àrea i sense pensar-s'ho dues vegades, es va treure un xut creuat que va sorpendre a la portera i la defensa rival per posar el 1-1 al marcador. La pressió es notava al camp i els dos equips volien marxar d’Alcarràs amb els tres punts, el joc era dur i la tensió s'anava acumulant a mesura que avançaven els minuts. El Seagull va gaudir de bastantes ocasions, a pesar de tenir el vent en contra, i per sort de l’equip local. El segon gol a favor de les blau-granes, va caure després d'una falta a pocs metres de l'àrea llançada magistralment per Sílvia Ginés, al minut 82 i que posava el 2-1 al marcador. La tensió estava assegurada fins al final, ja que  s'havia convertit en un partit molt igualat i amb moltes alternatives, però l'alegria amb el xiulet final va arribar per a les locals i les jugadores del Soses van dedicar la victòria al seu entrenador, Josep Francesc Bieto, que està passant uns mals moments. També cal a dir que des de aquí li envien molts ànims, molta força i cal dir l'article ens l'ha enviat gent del Soses, demostrant que més que un equip, és un grup de persones humanes que estan molt unides.

CF Cerdanyola B - CECF Les Garrigues Suspès
El partit es va suspendre per que les visitants no varen poder sortir de Les Borges Blanques degut a la nevada que va caure el divendres a la matinada.

FC Artés - EF Montcada     2-6
CE Júpiter - UE Rubí     4-4
CE Manresa - UE Sant Andreu B     8-3
UD La Planada - CF Barceloneta     2-3
FC Sant Quirze del Vallès - FC Martinenc     0-2
CE Sabadell - UE Tàrrega     6-1     Crònica


Classificació:

1.   CE Sabadell     53 pts.
2.   EF Montcada     39 pts.
3.   CECF Les Garrigues     38 pts (1 partit pendent).
4.   CE Manresa     38 pts.
5.   FC Martinenc     37 pts.
6.   Soses Femení     30 pts.
7.   UD La Planada     28 pts.
8.   UE Sant Andreu B     28 pts.
9.   CE Júpiter     28 pts.
10. FC Sant Quirze     27 pts.
11. CF Cerdanyola B     22 pts  (1 partit pendent).
12. UE Tàrrega     18 pts.
13. UE Rubí     14 pts.
14. CE Seagull     13 pts.
15. FC Artés     12 pts.
16. CF Barceloneta     10 pts.

dissabte, 23 de febrer del 2013

CE Sabadell - UE Tàrrega 6-1

Mati inauguraria el marcador (Foto: Jordi Romagosa).

C.E. Sabadell     6-1     U.E. Tàrrega

C.E. Sabadell: Pinto, Gemma, Desiree, Tania, Mayo, Melania, Mati, Ruth, Lola, Gisela i Judith. També varen jugar: Arantxa, Carla López, Cosy.

U.E. Tàrrega: Rosa Maria, Ariadna Turull, Ariadna Salla, Núria, Milena, Alba, Núria Hidalgo, Sandra, Laia, Gemma e Iris. També varen jugar: Berta i Karena.

Gols: 1-0 Mati (min. 14), 2-0 Iris (pp) (min. 22), 3-0 Lola (min. 25), 4-0 Mayo (min. 27), 5-0 Lola (min. 36), 6-0 Lola (min. 65) i 6-1 (Ariadna Turull (min.69).

Incidències: Uns 75 espectadors al Municipal d'Olímpia. El fort fred i el vent va castigar molt l'assistència de públic.


El CE Sabadell rebia a la UE Tàrrega que es presentava a Olímpia amb moltes baixes, però amb la intenció d'esgarrapar almenys algun puntet de la capital del Vallès Occidental, i a pesar de començar amb un bon entramat defensiu i sortides amb molt de perill, en ràpids contracops, seria el CE Sabadell, que desprès d'un córner rematat per Mati al minut 14, amb una pilota que Gisela li va posar just al cap, el que es posaria per davant del marcador, amb un 1-0 que canviaria ja el partit. A partir d'allà, les locals van ser més incisives en atac, i al minut 22, un altre xut de Mati estaria desviat cap a dintre de la porteria per Iris, fent el 2-0 i 3 minuts més tard, Lola remataria de nou amb un bon gol posant el 3-0. Amb les blau-granes desarbolades, Mayo faria al minut 27 el 4-0 i al minut 36, Lola faria el 5-0 amb el que s'arribaria al descans.

A la segona part, entrarien en joc Arantxa, Cosy i Carla López, per donar descans a algunes companyes i el ritme del partit es tranquil·litzaria, fins que en una bona jugada, Lola faria el seu tercer gol de la nit, al minut 65, que significaria el 6-0, i a pesar de que quatre minuts desprès, la migcampista Ariadna Boldú, faria el gol de l'honor visitant, el partit aniria morint, en un vespre molt fred i amb un lleuger vent que congelaria les idees als dos equips, en un partit que acabaria amb el 6-1, amb el xiulet final de Paula Líndez i que deixa a les arlequinades amb 53 punts en els 19 partits disputats i amb el liderat ferm de la categoria. 

divendres, 22 de febrer del 2013

CE Sabadell - UE Tàrrega

-
CE Sabadell - UE Tàrrega

Aquest dissabte, 23 de Febrer, a les 20 hores es disputa el partit corresponent a la 19ena jornada de Lliga entre el CE Sabadell FC i la UE Tàrrega de Primera Catalana femenina, en el seu Grup II, en un encontre que serà xiulat per na Paula Líndez i que es disputarà al Poliesportiu Olímpia.

Les locals, líders, amb 50 punts en els 18 partits disputats, arriben amb 16 victòries i 2 empats a l'encontre,  amb 12 punts d'avantatge sobre les segones classificades i havent acabat l'últim partit amb taules, al camp del CF Barceloneta, la setmana passada, on un munt de baixes van fer que l'equip no pogués donar la millor versió de la temporada. Aquesta setmana, es mantenen el gruix de baixes però es recupera algun efectiu, i segurament tornarà a estar sota pals Natalia Pinto, baixa d'última hora la jornada anterior.

Per contra, la UE Tàrrega, es presenta en 12ena plaça de la categoria, amb 18 punts i 5 sobre el descens, amb intencions d'intentar arrancar quelcom de positiu a Sabadell, però conscients de que les sis baixes que presentaran faran molt difícil aquesta missió. A més, la moral de l'equip no està en el millor moment, ja que la  setmana passada es va perdre el derbi contra el Soses per un exigu 0-1.

Amb tot, el partit es preveu molt fred per la baixa temperatura, però com sempre, les jugadores dels dos equips donaran tot el que puguin sobre la gespa per oferir espectacle, gols i emocions al rectangle de joc. Us deixem el reportatge sobre el partit de la primera volta, guanyat per les arlequinades per un ajustat 2-3:  UE Tàrrega - CE Sabadell

dimecres, 20 de febrer del 2013

Jornada 18. Primera Catalana

La UE Rubí va tornar a guanyar i surt del descens (Foto: Jordi Romagosa).

UE Sant Andreu - UD La Planada     2-4
Les locals segueixen amb la mala ratxa i ja porten 3 jornades consecutives caient derrotades, i aquest cop ho varen fer davant una UD La Planada que va saber remuntar el resultat advers amb el que va arribar a la mitja part. Primer Vane Quesada va posar el 1-0 al minut 22 i seguidament Marta Tomás va empatar en el 33, per que de nou Quesada posés el 2-1 un minut abans d'arribar a la mitja part. Al segon temps, les sabadellenques varen ser molt més efectives i van lligar per tots els mitjans a la golejadora local, que no va poder tornar a marcar, i va aixecar el marcador, amb una Marta Tomás que va fer dos gols més (minuts 46 i 84) i Sara Garcia que també va marcar, al minut 58. Els dos equips es posen amb 28 punts en la sisena plaça de la classificació, però el goal-average segueix a favor de les andreuenques.

UE Tàrrega - Soses Femení     0-1
La UE Tàrrega afrontava el partit amb moltes lesions i amb sols un canvi a la banqueta, i va plantejar un partit amb força contenció defensiva, que conjuntament amb l'estil de joc habitual de les visitants, es va plasmar amb un just 0-0 al marcador a la mitja part. Al segon temps, varen ser les visitants les que per mitjà de Helena, van posar el 0-1 al marcador al minut 58. A la classificació, les locals segueixen dotzenes, amb 18 punts i amb el descens a 5 punts, mentre que les de Soses ja arriben als 27 punts i tenen el descens a 14.

CECF Les Garrigues - CE Manresa     5-0
El partit més interessant de la jornada, a efectes classificatoris, ja que s'enfrontaven dos rivals directes per la segona plaça, va començar amb les de Les Borges Blanques marcant, per mitjà de Judit Vilaró, al minut 8, i amb l'1-0, les locals varen seguir empenyent contra un rival, el CE Manresa que amb els minuts es va anar desdibuixant  i que varen rebre el 2-0 i el 3-0 als minuts 26 i 29 per mitjà d'Irene i Gemma, i amb el que es va arribar a la mitja part. Al segon temps, el partit es va igualar força, però les locals van acabar golejant, amb dos gols més d'Irene i Anna Roset, per posar el 5-0 final que deixa a les locals segones a la classificació, a 12 punts de les líders i al CE Manresa en la quarta plaça, ja a 15 del liderat.

UE Rubí - Cerdanyola FC B     3-2
CE Seagull - FC Sant Quirze     2-3
FC Martinenc - FC Artés     4-1
EF Montcada - CE Júpiter     3-3


Classificació:

1.   CE Sabadell     50 pts.
2.   CECF Les Garrigues     38 pts.
3.   EF Montcada     36 pts.
4.   CE Manresa     35 pts.
5.   FC Martinenc     34 pts.
6.   UE Sant Andreu B     28 pts.
7.   UD La Planada     28 pts.
8.   CE Júpiter     27 pts.
9.   Soses Femení     27 pts.
10. FC Sant Quirze     27 pts.
11. CF Cerdanyola B     22 pts.
12. UE Tàrrega     18 pts.
13. UE Rubí     13 pts.
14. CE Seagull     13 pts.
15. FC Artés     12 pts.
16. CF Barceloneta     7 pts.

dimarts, 19 de febrer del 2013

Juvenil-Cadet A: CE Sabadell - Vic-Riuprimer 2-1

Salutació entre capitanes amb el beneplàcit de Tamara Martín, l'àrbitre (Foto: Pedro Salado).

Aquest passat Diumenge, 17 de Febrer, es va disputar el partit de Primera Divisió Juvenil Cadet femení entre els equips del CE Sabadell FC i el Vic-Riuprimer, que va començar al final 22 minuts tard per que l'equip visitant va oblidar les llicències federatives i aquestes varen arribar més tard.

El partit va ser molt mogut i les locals l'esperaven amb molta ànsia, esperançades en venjar la derrota a la primera jornada a la comarca d'Osona, on varen perdre per un contundent 8-1, i varen sortir amb una actitud envejable sobre la gespa. La possessió estava molt repartida, però serien les arlequinades les que pegarien primer, amb un gol de traca i mocador que Christina Picón va marcar, al minut 23, amb un xut duríssim des del vèrtex dret de l'àrea, imparable per a la portera Anna Rovira i que va significar el 1-0 que va pujar al marcador. A pesar d'intentar-ho, les visitants en cap moment van poder empatar abans del descans, tot i que varen reclamar un penal a l'àrea arlequinada.

Al segon temps, les vigatanes, per mitjà d'Anna Jutglar varen fer al minut 45 el 1-1, però dos minuts desprès, en un ràpid contraatac, la menuda Patri Ballesteros va fer el 2-1. Desprès, el partit es va començar a trencar. Les locals defensaven amb ordre, però sense renunciar a sortir al contracop, confiant en la rapidesa que té aquest equip al davant, però sense encert final, i les osonenques varen tenir més la pilota, intentant construïr amb criteri, però sense saber com arribar a la porteria sabadellenca, i el partit, a pesar d'algun ensurt, va acabar amb la victòria i els 3 punts per a un equip, el CE Sabadell FC que amb el pas de les jornades s'ha mostrat cada cop més compacte i amb un envejable esperit de superació.

L'equip ha aconseguit una millora destacable (Foto: Pedro Salado).

Per altre banda, el CE Mercantil, equip sabadellenc a la mateixa categoria, va perdre al camp de la UE L'Estartit, actuals terceres classificades, per 4-1.

Classificació:
FC Barcelona      46 pts.
Reus D.     39  pts.
UE L'Estartit     36 pts.
RCD Espanyol     36 pts.
CD Sant Gabriel     28 pts.
Vic-Riuprimer     23 pts.
CF Pallejà     22 pts.
CE Sabadell     22 pts.
CE Pubilla Casas     20 pts.
CE Europa     17 pts.
PBB La Roca     17 pts.
At. Vilafranca     16 pts.
Stoitchkov     14 pts.
CF Molins de Rei     10 pts.
CE Mercantil     10 pts.
UE Seva     8 pts.

dilluns, 18 de febrer del 2013

CF Barceloneta - CE Sabadell 3-3



C.F. Barceloneta     3-3     C.E. Sabadell

C.F. Barceloneta: Marina, Patrícia, Erika, Sophie Amélie, Eva Maria, Dolores, Marlene, Soraya, Nerea, Marta i Laura Ruíz. També varen jugar: Gimena, Carla, Carme i Raquel.

C.E. Sabadell: Vero, Gemma, Tania, Mayo, Melània, Mati, Ruth, Lola, Gisela, Judith i Sandra. També varen jugar: Desiree, Marisol, Carla i Cosi.

Gols: 0-1 Mati (min. 7), 0-2 Ruth (min. 20), 1-2 Sophie Amélie (min. 21), 1-3 Ruth (min. 24), 2-3 Marlene (min. 52) i 3-3 Eva Maria (min. 88).

Incidències: Un centenar d'espectadors al municipal de la Barceloneta, amb forta presència arlequinada a les grades. Temps fresc i humit.

Les arlequinades es presentaven al Municipal de la Barceloneta amb moltes baixes però amb la confiança que els dona ser les líders de la categoria i visitar el camp d'un cuer que en tot moment va donar la cara i que va demostrar que si haguessin començat la lliga amb aquesta confiança, segurament no estarien des de principi del campionat en zona de descens. El partit, això si, va començar amb un gol de Mati al minut 7 que posava el 0-1 al marcador, i el domini arlequinat s'acabaria plasmant amb el 0-2 obra de Ruth al minut 20, encara que a la següent jugada, Sophie Amélie faria el 1-2. Tres minuts més tard, les vallesanes tornarien a marcar, fent de nou Ruth un gol que posaria el 1-3 al marcador amb el que s'arribaria a la mitja part, a pesar dels intents de les jugadores del CE Sabadell per ampliar el marcador, però uns cops la mala fortuna, com per exemple la vaselina lleugerament desviada de Judith Fresquet al minut 40 o altres cops una Marina Febrero excepcional, varen fer que no es tornés a moure el marcador.

Al segon temps, les locals varen sortir amb molta més intensitat, i Marlene amb un fort xut des de la banda dreta de l'atac va posar al minut 52 el 2-3 que posava la por al cos de les arlequinades, les quals varen notar el pes de les cames, fent una davallada física molt notòria e igualant-se en termes de possessió el partit, encara que les sabadellenques varen tenir més ocasions, però més clares les blanc-i-vermelles, una d'elles aturada de forma inverosímil per Vero al minut 78 quan tothom ja cantava gol, encara que poc va poder fer a la rematada a boca de gol d'Eva Maria al minut 88, que va posar el 3-3 definitiu i que va deixar el partit amb un just repartiment de punts quan l'àrbitre, Àlex Gómez, que va acabar lesionat a la cama dreta, va xiular el final de l'encontre.

Amb aquest resultat, el CE Sabadell FC segueix líder, amb 12 punts d'avantatge sobre el CECF Les Garrigues, que ahir va guanyar 5-0 al CE Manresa. Per la seva part, el CF Barceloneta segueix en última posició, amb 7 punts i a 6 de la UE Rubí, que és qui ara marca la salvació.

dissabte, 16 de febrer del 2013

CF Barceloneta - CE Sabadell

-
CF Barceloneta - CE Sabadell FC

Aquest diumenge, 17 de Febrer, el líder, el CE Sabadell es desplaça a Barcelona per jugar a les 18 hores a l'estadi Municipal de la Barceloneta, l'encontre corresponent a la 18ena jornada de Lliga  contra l'equip local, cuer de la categoria, el CF Barceloneta en un partit xiulat per Àlex Gómez.

Les locals afronten el partit com les cueres de la categoria, però bé faran les arlequinades de no sortir confiades al rectangle de joc, ja que si les blanc-i-vermelles van encadenar 15 partits consecutius sols coneixent la derrota, en les dues últimes jornades han donat la seva millor versió i han aconseguit dues victòries que els donen aire per a intentar abordar una salvació que tenen a 7 punts a la classificació, desprès d'haver guanyat a casa al FC Sant Quirze del Vallès per 3-1 i a domicili en la seva visita al Soses Femení, també vencent per 1-3. En contra de les marineres pesa ser l'equip més golejat del grup, encaixant 79 gols en el que portem de lliga i sent el segon que menys gols marca, amb sols 25 gols en el que portem de campionat.

Per contra, un CE Sabadell FC embalat es presenta sent les màximes golejadores en Lliga, amb 66 gols marcats i sent també les que menys han encaixat, amb 15 cops batuda la seva porteria. A més, les arlequinades porten una increïble ratxa de 17 partits sense conèixer la derrota i actualment 4 jornades seguides guanyant, cosa que el fa un rival molt perillós, ja que l'equip és conscient de que son el rival a batre per a qualsevol equip de la categoria i volen sentenciar l'abans possible el títol i conseqüent ascens de categoria, mantenint la distància de 14 punts respecte als 3 equips que les persegueixen, EF Montcada, CE Manresa i CECF Les Garrigues.

Cap dels dos equips presentarà baixa per sancions, però Josefa per les locals i Peque i Chicho per les arlequinades poden ser baixa per lesió. En el partit d'anada es va registrar un clar 7-0 a favor de les locals i del que us deixem l'enllaç: CE Sabadell FC - Barceloneta CF

divendres, 15 de febrer del 2013

Prèvia Primera Catalana Femenina


Desprès d'un cap de setmana de vacances per les festes del carnaval, torna la competició, en la seva 18ena jornada a Primera Catalana femenina, en el seu Grup II i ho fa amb els següents partits:

Dissabte:

UE Sant Andreu - UD La Planada
3 punts separen a les locals, amb 28 i les visitants amb 25 i situades les dues esquadres en una zona molt tranquil·la de la classificació, en un partit on les locals volen tornar a conèixer el sabor de la victòria desprès de dues derrotes consecutives, davant unes sabadellenques que tenen a una de les seves jugadores més destacades, Arantxa Tobal sancionada i a altres dues de les seves peces més preuades sobre el terreny de joc, Esther Munné i Maria del Mar sancionades.

UE Tàrrega - Soses Femení
Les locals, en dotzena plaça, amb 18 punts, volen sumar una victòria que els doni més marge sobre el descens, sobre el que ara tenen 6 punts, en el derbi de les terres de ponent, i on rebran a un Soses que es troba amb 24 punts actualment, en novena plaça i en la zona tranquil·la de la classificació, però al que li calen encara com a mínim 6 punts per firmar la permanència. Els dos equips varen perdre l'últim partit que varen disputar.

Diumenge:

UE Rubí - Cerdanyola FC B
La UE Rubí afronta el partit amb molta necessitat d'aconseguir els 3 punts en joc, ja que es troba en penúltima plaça, a 3 de la permanència. Afrontarà aquest important partit amb la gairebé segura baixa per lesió d'una de les seves millors jugadores, la central Saray Tortosa, i s'enfrontaran a un filial del Cerdanyola que amb 22 punts vol seguir sumant per no trobar-se amb cap problema a la recta final de la lliga.

CECF Les Garrigues - CE Manresa
3 punts en joc per desfer la igualtat a 35 punts entre les locals, quartes classificades i les bagenques, terceres en aquest moment. Els dos equips volen col·locar-se en segona plaça per assegurar-se jugar la Copa Catalunya i poder aspirar a un ascens en cas de que algun equip de superior categoria renuncii a la seva plaça. Les de Les Borges Blanques volen trencar la ratxa de dos partits sense guanyar, i tornar a agafar la bona dinàmica que varen tenir durant la primera volta, a pesar de comptar amb la baixa de Freixes, per sanció i les visitants intentaran redreçar la nau desprès de que han perdut 10 dels últims 15 punts disputats.

CE Seagull - FC Sant Quirze
Desprès de dues victòries consecutives, les locals, amb 13 punts es troben per fí fora del descens, amb 1 sols punt de marge sobre la zona fatídica, i amb una dinàmica que volen mantenir, a pesar de ser encara l'equip menys golejador del grup, amb sols 23 gols en tots els partits que han disputat, davant un FC Sant Quirze que amb 24 punts està demostrant molta irregularitat però també ser una caixa de sorpreses en qualsevol moment dels partits.

FC Martinenc - FC Artés
Les del Guinardó, amb 31 punts, segueixen treballant per sumar e intentar per arribar a la segona plaça, que tenen a sols 4 punts, a pesar de la derrota que van patir en la última jornada disputada al camp d'unes de les seves rivals, la EF Montcada per 2-1, i rebran al FC Artés, un equip en descens directe, amb 12 punts i a 1 de la salvació, i amb els dos últims partits perduts, però que no perd l'esperança d'acabar salvant la categoria.

EF Montcada - CE Júpiter
L'equip local, un dels que practica un futbol més atractiu i pràctic de la categoria, vol reafirmar la seva candidatura a la segona plaça amb una nova victòria, desprès de la de la setmana passada, i rebrà a un CE Júpiter que amb 26 punts i en la zona sense patiments de la classificació, però un equip molt perillós, sobretot en la zona davantera de l'equip. El partit, però, es disputarà a les 10 del matí, i les locals poden notar la menor afluència de públic al que els hi és habitual.

CF Barceloneta - CE Sabadell
Demà tindreu una extensa prèvia sobre aquest partit, que es disputarà a la tarda de diumenge.

dimecres, 13 de febrer del 2013

Lesionar-se i tornar a intentar-ho

El futbol femení encara conserva els valors del respecte i companyonia (Foto: Pedro Salado).

Avui tenim un article diferent, d'una ex-jugadora que col·labora amb el nostre blog sovint i que vol donar ànims a totes les jugadores que ens llegiu, algunes a diari, altres sovint i altres molt de tant en tant, però també a la resta d'esportistes i gent que s'interessa per el futbol femení modest, que és del que es tracta aquesta plana. Aquí us el deixem: 

Sentir el cop, caure al terra i notar aquell dolor tant insuportable que sembla que no hagis notat mai. 'Com pot fer tant mal? No n'hi haurà per tant!' Tocar la zona, veure que fa més mal, alguna cosa passa, segur, o no, o és que com que estem jugant tant tard i fa força fred el cop m'ha fet més mal del compte. 'Res, ara m'aixecaré'... però és que no puc!. 'No em toquis, que em fot molt mal', l'entrenador em mira amb mala cara, mentre deixo anar unes llàgrimes que no vull que marxin dels meus ulls. Això no em pot estar passant a mi, aquesta temporada m'ha costat molt posar-me en forma i començo a estar ara al màxim, com per que ara en quedi un parell de setmanes sense entrenar, però és que alguna cosa m'he fet, que fot molt mal!
El dolor persisteix, i fins i tot sembla que va a més, amb la merda de fred que fa, m'agafen entre l'entrenador i el delegat i em porten a la banda. Sembla que han demanat el canvi, és evident que no puc continuar, però espereu-vos un moment, que m'esteu espantant. A la banda, encara més dolor. Ja començo a dubtar que sigui el fred, això fa mal de veres i aquesta nit em costarà dormir. A sobre l'entrenador va dient que està tot trencat... 'Ves a la merda fill, i mira'm que collons passa', no puc ser més fina, se m'escapen les males paraules.
Fins i tot sento que algú ha avisat a una ambulància, ara si que em començo a preocupar. No vull tocar-me la cama, em fa mal, molt mal, però em comença a fer por, i començo a pensar que aquesta temporada poca pilota tornaré a tocar. En el millor moment, que injust que és el futbol. 'Per que a mi!' Sorpresa per la rapidesa de l'ambulància em trobo de cop a dintre, sense vamba, mitjó, ni canyellera i no sé si mirar. Em fa mal, però veure-ho encara em sembla que em farà més mal. 'Res, a ser valenta, que m'he trencat moles coses i un os més, no es notarà'. És una de les pitjors decisions que he près en aquesta vida, mirar allà a baix.
'Un bony, que és això?' i desmaiar-me. Per sort només recordo entrar a l'hospital i que m'estaven animant, mentre em posaven en un box i em remenava un metge. Perfecte, ja sabia per que no em podia ni incorporar. Tíbia i peroné van decidir que aquella temporada havia acabat per mi, i varen començar uns dies de metges, operació i post-operació que es van tornar en mesos de recuperació. Al final, tot al seu lloc, però sempre em quedarà el record d'aquell xoc tant absurd lluitant una pilota que semblava que sortiria de banda.
El millor record dels primers dies, és que un dia s'obrís la porta de l'habitació de l'hospital i trobar-me a la majoria de les companyes de l'equip, amb una afegida, la companya de l'altre equip que va topar amb mi i que va caure sobre la meva cama. Amb ella venia també alguna companya més de l'altre equip. Ella no en tenia cap culpa i el seu gest sempre el recordo quan vaig a veure-la jugar. El futbol femení és un esport on hi ha esforç, treball i en alguns partits força contacte, però on millor per fer amigues i on conèixer el significat de la paraula valors, respecte i companyonia encara que et trenquin la cama al primer dia? 
Gemma M.

dilluns, 11 de febrer del 2013

CE Sabadell FC, liderat sòlid


Aquest cap de setmana la activitat en lliga de futbol femení ha sigut nul·la. La festa de carnaval i les jornades del Campionat d'Espanya de seleccions territorials, han paralitzat el futbol femení en totes les seves categories. Farem un reconeixement al sènior del CE Sabadell FC que està fent una meritòria campanya.

L'equip porta una trajectòria gairebé implacable i cal destacar que porta tots els partits disputats fins a la data sense conèixer la derrota, en total son 17 partits on ha recollit 16 victòries i sols 1 empat. De fet, és l'equip que porta més victòries en tota la lliga, sent també el que porta més victòries com a local, però també com a visitant (8 de cada).

En l'apartat golejador, és l'equip de la categoria amb més gols marcats, portant ja 66 gols, el que representa marcar 3'88 gols per partit a les seves rivals, i rebent-ne sols 15 en contra, el que seria encaixar sols 0'88 gols per partit, sent també d'aquesta manera l'equip menys golejat de la categoria.

Us deixem també la cronologia de resultats que fins ara ha fet el primer equip arlequinat, incloent un enllaç a tots els partits disputats (menys al de Manresa, que per indisposició la persona que havia d'anar a cobrir el partit no va ser-hi present): 

Partits disputats:
CE Sabadell FC - CECF Les Garrigues     4-0 Crònica
UE Sant Andreu - CE Sabadell FC     1-3     Crònica
CE Sabadell FC - CF Barceloneta     7-0   Crònica
UE Tàrrega - CE Sabadell FC     2-3     Crònica
CE Sabadell FC - CE Seagull     6-0     Crònica
FC Martinenc - CE Sabadell     1-2     Crònica  
CE Sabadell - EF Montcada     4-1     Crònica
FC Artés - CE Sabadell     0-2     Crònica
CE Sabadell - FC Sant Quirze     5-2     Crònica
Soses Femení - CE Sabadell     1-4     Crònica
CE Júpiter - CE Sabadell     2-5     Crònica
CE Sabadell - UD La Planada     3-2     Crònica
CE Manresa - CE Sabadell     1-1     
CE Sabadell - Cerdanyola FC B     4-0     Crònica
UE Rubí - CE Sabadell     1-5     Crònica
CECF Les Garrigues - CE Sabadell   0-3     Crònica
CE Sabadell - UE Sant Andreu B     5-1     Crònica

Plantilla:
Natàlia Pinto
Verònica Espinosa
Ana Aranda
Ana Carralero
Matilde Esteves
Estefania González
Marisol Conde
Carla López
Arantxa López
Eli Martínez
Mary Mayoral
Sandra Navarro
Esther Rodríguez
Melània Sierra
Dolores Torres
Gisela Vidal
Gemma Rey
Desiree Moya

Jugadores amb fitxa juvenil que juguen sovint o han anat a jugar amb el primer equip:
Tania Cabello
Ruth Méndez
Judith Fresquet
Laura Heis

Cos tècnic:
Óscar Quintana.
Toni Ramos.
José Ezequiel.