divendres, 29 de març del 2013

En busca de la segona plaça

Amb el Juan XXIII amb el títol i l'ascens adjudicat, diversos equips estan implicats en la caça del sots-campionat que els pot portar a l'ascens.


Amb la competició castigada per les retirades de L'Ametlla del Vallès abans d'acabar la primera volta, la baixa recent del Vilamajor, per falta de jugadores i l'aplaçament del partit d'aquesta jornada entre el Mercantil i el Martorelles, traslladat a l'1 de Maig, aquesta setmana passada sols es varen jugar 4 partits a la categoria, i seran Palautordera, Caldes, Mercantil i fins i tot el Lliçà d'Amunt, amb una ínfima possibilitat els equips que intentaran aconseguir una segona plaça que els pot comportar el premi de jugar la propera temporada a Primera Catalana.



dijous, 28 de març del 2013

María Michi, jugadora de La Planada: "M'agrada més fer una assistència que marcar un gol"

És la seva cinquena temporada a la UD La Planada i, en conseqüència, és una de les veteranes de l'entitat del nord de Sabadell. Amb només 20 anys, María Michi ja porta el braçalet de capitana en molts partits de l'equip de La Planada del Pintor, un modest equip de Primera Catalana de futbol femení que aporta per a que les noies tinguin l'oportunitat de jugar al futbol.
 
Com vas descobrir el futbol i com vas començar a practicar-lo?

El vaig descobrir gràcies al meu germà, que tot i cuidar-me per les tardes no deixava passar l'ocasió de jugar a futbol sala amb els seus amics. I jo m'hi apuntava. Vaig començar a practicar-lo al carrer perquè la meva creia que el futbol era un esport d'homes i no em deixava apuntar-me a cap club. Després de molt insistir, em va deixar apuntar-me a la U.E. Castellar.

Què és per tu el futbol?

Va començar sent un hobby, però poc a poc em vaig adonar de que és alguna cosa més, com una via d'escapament per riure, oblidar els problemes del dia a dia i practicar esport.

María Michi, jugadora de la UD La Planada. Foto: Jordi Romagosa.
Quins equips creus que estaran lluitant per l'ascens?
 
Crec que la lliga està pràcticament sentenciada a favor del C.E. Sabadell, però el Montcada, Les Garrigues i el Manresa estan fent una bona temporada.

I a quins veus en la lluita per evitar el descens?

El descens està molt renyit entre el Rubí, el Barceloneta i el Seagull, tot i que estan fent una molt bona segona volta.

Què et dóna una major satisfacció, fer una assistència de gol o marcar-ne un?

Per la meva posició sobre el camp, gaudeixo més participant en la jugada del gol.

Contra quins equips tens una motivació especial? En aquests partits, surts al camp més confiada o nerviosa?

Jugar contra el Sabadell motiva molt perquè és el derbi de la ciutat. Enfrontar-se contra els equips que encapçalen la classificació i, sobretot, guanyar-los, també satisfà. Tot i això, mai cal confiar-se amb els cuers, ja que et poden complicar molt un partit que creies tranquil i fàcil.

Quin ha estat el partit més difícil que ha disputat La Planada aquesta temporada?

Realment, el més difícil va ser contra Les Garrigues, tant en el seu camp com en el nostre. És un equip que sap el que ha de fer en tot moment, encara que sembli que no juga a res. La seva posició en la classificació, no obstant, demostra que és un bon equip. Tots els partits són difícils i cal jugar-los per guanyar.



Com veus la temporada de La Planada? Quins objectius us vàreu marcar a principi de temporada?

Ens ha costat adaptar-nos als canvis, tant per l'entrenador, com per les noves incorporacions. Però els resultats reflecteixen la millora i el treball de l'equip al llarg de la temporada. El nostre objectiu principal és salvar la categoria i, si ho aconseguim, lluitar per estar el més a dalt possible de la classificació.

Com definiries la feina que es fa en el club respecte al femení?

L'equip està separat de la resta del futbol base i del amateur. A més, les jugadores ens autofinancem les fitxes federatives i els arbitratges, ja que el club no pot fer-se càrrec del cost. Però l'entitat recolza en tot moment les nostres decisions.

Com veus el futur del futbol femení en general?

Millora poc a poc, però ens falta molt per arribar al nivell del masculí. L'important és que anem fent camí i que cada vegada hi ha més qualitat i professionalitat, i més equips femenins.

I com veus el futbol femení a la ciutat de Sabadell?

A Sabadell hi ha dos equips presents en totes les categories, el Sabadell i el Mercantil, que lluiten per fer créixer el futbol base. La Planada, en canvi, encara té un camp de terra i no disposa de jugadores per crear un futbol base potent. És més, amb prou feines pot mantenir l'amateur. És molt difícil créixer com a club i, a la vegada, competir amb els altres equips de la ciutat.

Trajectòria de María Michi :

2003-04 UE Castellar, Aleví mixte.
2004-05 UE Castellar, Aleví mixte.
2005-06 UE Castellar, Infantil mixte.
2006-07 UE Castellar, 1era Catalana.
2007-08 UE Castellar, 1era Catalana.
2008-09 UD La Planada, 2ona Catalana.
2009-10 UD La Planada, 2ona Catalana. Ascens.
2010-11 UD La Planada, 1era Catalana.
2011-12 UD La Planada, 1era Catalana.
2012-13 UD La Planada, 1era Catalana.

dimecres, 27 de març del 2013

Jornada 23, el Tàrrega s'allunya del descens

Derrota a casa de les blanc-i-vermelles (Foto: Jordi Romagosa).

UE Rubí - UE Tàrrega     0-3

Es disputava un dels partits més importants per definir la zona baixa de la classificació, però van ser les visitants, més concentrades i amb les idees més clares per afrontar aquest partit, les que es varen emportar els 3 punts en joc. Ja de bon principi es va veure un equip local que volia treure la pilota jugada, però es van trobar davant a les blaugranes, que amb molta actitud defensiva i sortides molt ràpides al contracop, que en els minuts 11 i 17, ja van establir el 0-2 al marcador, amb els dos gols de la ràpida punta del Tàrrega, Gemma Vilariño. Amb aquest guarisme al marcador, es va arribar al descans. Al segon temps, i a pesar de que les vallesanes varen sortir amb més ganes intensitat sobre la gespa, Ariadna Turull va establir el 0-3, al minut 54, i el partit va acabar de morir amb la expulsió de les locals Georgina Domenech, per una dura entrada i de Sarai Tortosa per protestar la targeta vermella a la seva companya, al minut 65. Fins al final del partit, poc futbol, i dos equips conscienciats en la seva posició actual a la classificació, amb un Rubí empatades amb 17 punts amb el CF Barceloneta, primer equip en zona de permanència, però amb el gol-average perdut, i un Tàrrega que arriba als 22 punts i per tant posa una distància de 5 punts amb la zona de perill.
Maria V.

dimarts, 26 de març del 2013

La Planada guanya el derbi del Vallès

L'Escola de Futbol no aconsegueix arrancar cap punt en la seva visita al nord de Sabadell i cau a la quarta plaça de la classificació


Aroha va obrir el marcador per a les locals (Foto: Jordi Romagosa).

El passat diumenge, a les 16 hores, es va disputar un interessant La Planada - Escola de Futbol Montcada. Hi havia tres punts en joc importants, sobretot per a les visitants, que volien seguir conservant la segona plaça que les assegura jugar la Copa Catalunya. La victòria, a més, les portaria a un ascens en cas de la renúncia d'un equip de superior categoria o d'un altre campió de grup. Les locals, en canvi, volien continuar sumant per seguir la bona línia d'aquesta temporada, en la que estan lluitant per la cinquena plaça tot i que l'objectiu era la permanència. Una vegada més, La Planada està demostrant que amb ganes i esforç es pot arribar molt lluny.

dilluns, 25 de març del 2013

La derrota més dolorosa del Juvenil-Cadet del Sabadell

El Pubilla Casas goleja (4-1) a les arlequinades, que perden a Yaiza Muñoz per una greu lesió

El partit al Municipal Pubilla Casas va començar amb una velocitat vertiginosa, reflectida ràpidament en el marcador. En el minut vuit, Olga Gómez va avançar el seu equip després d'una polèmica jugada en la que les jugadores arlequinades van demanar falta perquè la seva portera, Raquel Millán havia estat obstruïda dins l'àrea. Amb el contratemps, no es van mostrar còmodes i les components de l'equip local ho van aprofitar ampliant les distàncies en el marcador. En el minut 13, Maria Inés Balde va marcar el segon gol de les locals i només sis minuts més tard, Anna Rois va aprofitar un refús de Raquel per fer la tercera diana de la tarda. 

La polèmica va continuar amb el quart gol del Pubilla Casas: Maria Inés Balde va segellar el seu doblet en un dubtós fora de joc. Però el pitjor estava per arribar. Minuts abans d'arribar al descans, l'arlequinada Yaiza, que va tornar als terrenys de joc fa poc d'un més després de recuperar-se d'una triada al genoll, va haver de ser substitda. La jugadora va rebre una pilota a la zona de mitjos i, al fer el control orientat, la cama se li va quedar clavada, provocant un mal gest que fa presagiar el pitjor. De moment caldrà esperar el diagnòstic oficial, però el més possible es que s'hagi trencat el lligament creuat d'un dels genolls.

Marina Delgado va fer un partit molt meritori (Foto: Pedro Salado).

Amb el contundent 4-0 al marcador i contra pronòstic, la segona part va canviar totalment. Les jugadores arlequinades, encoratjades per la lesió de Yaiza i pels ànims rebuts des de la banda pels tres entrenadors de l'equip, van sortir esperonades i convençudes de que podien remuntar el partit. Van disputar 40 minuts fulgurants, on les vallesanes van tenir totalment la possessió de l'esfèric i grans oportunitats de gol. Marina va avisar amb un xut de falta, però la portera rival el va rebutjar amb una aturada molt elàstica. Patri va marcar l'únic gol del Sabadell, aprofitant una ofensiva per la banda esquerra amb Marina una altra vegada com a protagonista. Christina Picón va estar a prop de celebrar el segon gol al estavellar una pilota al travesser quan només quedaven 10 minuts de partit. Finalment, tot i l’empenta a la segona part, el Sabadell no va capgirar el marcador i va sortir golejat davant un Pubilla Casas que té la permanència a tocar.

Dades del partit

Partit disputat a les 16.00 hores del dissabte 23 de març de 2013 al Municipal Pubilla Casas de L’Hospitalet del Llobregat i corresponent a la 21ª jornada de lliga de la Primera Divisió Juvenil- Cadet.

Des d' Arremendats volem donar ànims a Yaiza Muñoz i desitjar-li un pronòstic favorable i una ràpida recuperació.

diumenge, 24 de març del 2013

L'Artés regala els tres punts al Sabadell

Les bagenques no es presenten a Olímpia i les arlequinades consoliden el seu lideratge amb la victòria imposada, però perden una oportunitat per agafar confiança en el seu joc.


El partit que havia de jugar ahir a la nit el CE Sabadell contra el FC Artés no es va poder disputar perquè les visitants no es van presentar per a disputar-lo. A l'hora del començament de l'encontre, l'àrbitre designat per al partit, Antonio Pinzano, va constatar en l'acta que l'entrenador de l'equip del Bages, Andreu Fernández, es va presentar sense cap jugadora. L'equip rival va al·legar que algunes noies no continuaven a l'equip i que d'altres estaven lesionades, motiu pel qual no va poder formar un onze inicial. Ara caldrà esperar la confirmació oficial per part de la Federació Catalana de Futbol, que donarà els tres punts del partit a les arlequinades i, a la vegada, no se'ls restarà a l'Artés.


La pilota no va rodar a Olímpia (Foto: Jordi Romagosa).


CF Cerdanyola B - CE Seagull

El filial del CF Cerdanyola guanya per 3-2 un partit decisiu per la seva salvació, a costa d'un CE Seagull que seguirà en zona de descens.


En l'altre partit de dissabte a la tarda, el CF Cerdanyola B va aconseguir una ajustada victòria que els permet seguir en la lluita per la permanència, en un partit on les visitants necessitaven imperiosament la victòria per no seguir enfonsades a la classificació. A la primera part, Carla Bartolomé posaria per davant al seu equip, amb el 1-0 quasi a la mitja hora, però abans de la mitja part, Eli Paredes faria el 1-1. Desprès del descans, Blanca Rigau, tardaria sols 4 minuts en posar per davant al seu equip, posant el 2-1 i demostrant, un cop més, que és una de les jugadores més importants d'aquesta plantilla. El 2-2 que tornaria a anivellar el partit, el marcaria Sílvia Romero, al minut 64, i les vallesanes podrien aconseguir al minut 75 el 3-2, un altre cop amb una Carla Bartolomé que aconseguiria marcar el seu segon gol al partit i donar 3 punts a les locals que les deixa amb 29 punts i provisionalment amb 12 per sobre del primer equip en descens. Les badalonines, en canvi, queden quinzenes, amb 16 punts en 23 partits jugats, i amb molt patiment per davant en els 7 partits que els resta per disputar.

divendres, 22 de març del 2013

Les líders reben al fanalet vermell

El Sabadell s'enfronta a un ferit Artés, que només ha sumat dos punts dels últims 21 en joc i és cuer de la lliga


Aquest dissabte es disputa a les 20 hores al Poliesportiu Olímpia, el partit corresponent a la 23ena jornada de Lliga de Primera Catalana de futbol femení en el seu grup II, en un encontre que dirigirà el col·legiat Antonio Pinzano.



Les locals afronten el partit amb un còmode liderat, acumulant 57 punts el els 22 partits que ha jugat fins aquesta jornada, i manté un còmode avantatge sobre la segona plaça del grup, ocupada per la EF Montcada, i la tercera, per el FC Martinenc, amb els quals els supera per 11 punts. La quarta plaça, ocupada per el CECF Les Garrigues, està situat a 12 punts, a pesar de comptar amb 1 partit menys disputat. L'equip arlequinat, a més, és el màxim golejador del grup, amb 80 gols marcats, mentre que és el segon menys golejat, ja que ha encaixat 24 gols, un més que el CECF Les Garrigues, que ha vist perforada la seva porteria 23 cops i un menys que el FC Martinenc, que ha vist com els seus rivals celebraven 25 cops gols en contra d'elles. 

dilluns, 18 de març del 2013

Primera Catalana (J22): poques celebracions dels equips vallesans

Irina Mas, bigolejadora ahir (Foto: Jordi Romagosa).

FC Martinenc - UD La Planada (5-0)

Resultat molt exagerat per el que es va veure sobre la gespa del Municipal del Guinardó, en un partit entre dos equips que varen intentar imposar els seus estils de joc des del primer moment, i sent Ana Peñalva la que marcaria el 1-0 al minut 13 per a les locals, mentre que Irina Mas posaria la tranquil·litat al minut 24 amb el 2-0 amb el que s'arribaria a la mitja part. Al segon temps, molta igualtat, amb un equip local que intentava aprofitar que les sabadellenques havien estirat línies, i unes visitants que en cap moment varen abaixar el cap, però que als últims 20 minuts varen patir el desgast de l'esforç per intentar acostar-se al marcador, e Irina Mas al minut 79, Anna Ollé al 80 i Mònica Pigrau al 89, varen posar un marcador més ampli del que s'havia vist sobre la gespa. Amb aquest resultat, les del Guinardó es col·loquen terceres, a 11 punts del liderat, i les del Nord de Sabadell seguiran sisenes, amb 34 punts que els garantitzen plenament la permanència.

FC Artés - Soses (3-3)

Les locals varen aprofitar la sortida sense tensió de les lleidatanes per marcar, per mitjà d'Ada, dos gols consecutius, al minut 8 i posar-se amb un còmode 2-0, que es va ampliar al minut 42 amb el gol de Laura Escayola que significava el 3-0, amb el que semblava que s'arribaria al descans, però gairebé al final de la primera part, Cristina Polo faria un gol per a les visitants que feia que els dos equips anessin al vestuari a recompondre's amb el 3-1 al marcador. A la segona part, les bagenques intentarien adormir el partit, davant un equip que va sortir molt motivat, i l'únic que aconseguirien seria perdre el ritme necessari i Aida Esteve al minut 53 i Cristina Polo al 68 farien 2 gols per posar el marcador en el 3-3 final, encara que en els últims 20 minuts, varen estar més a prop les visitants del gol, però Carmina va salvar els mobles per a un FC Artés que segueix a la cua de la classificació, amb 14 punts i a 3 de la salvació que marca el CF Barceloneta, mentre que el Soses Femení es quedarà a la novena plaça, amb 31 punts i amb 14 sobre la zona de descens.
Gemma M. 

diumenge, 17 de març del 2013

El Sabadell aguanta l'envit del Montcada

Les arlequinades aconsegueixen un important empat (2-2) al camp de les segones classificades, que van igualar el partit en dues ocasions  

 

Matinal de núvols, bona temperatura, fina pluja i bon futbol en el Municipal de Can Sant Joan aquest diumenge al matí, en el partit corresponent a la 22ena jornada de Lliga entre les segones classificades, una EF Montcada que no tenia res a perdre i molt a guanyar en aquest partit, i un CE Sabadell que volia guanyar per assegurar-se augmentar la distància amb un dels seus perseguidors en aquesta últim terç del campionat de Lliga.

 

Ambient durant el partit. Foto: Jordi Romagosa.

El partit, començava amb imprecisions i forces aturades en el joc, però al minut 3, un xut llunyà d'una jugadora del CE Sabadell, ha acabat sent tocat per una defensa i la pilota s'ha desviat cap a la frontal esquerra de l'àrea local, on Mati ha recollit la pilota i ha encarat a Davínia, superant-la en un u contra u amb el que suposaria el 0-1 en el marcador. A partir d'allà, les de la Escola de Futbol han començar a assentar-se amb molta consistència sobre la gespa i anant guanyant terreny, dominant el partit amb claredat, i Adriana, Ronnie per als que ens agrada el futbol, ha donat mostres de la seva qualitat fent el 1-1 al minut 17 i anivellant de nou el partit, en el marcador, i en el joc, ja que les arlequinades han espavilat i han començat a tornar a intentar combinar amb més sentit el seu joc, encara que en cap moment de manera còmode. Les jugades amb més perill, eren de les de Montcada, però el gol, ha caigut cap al cantó visitant. Una falta treta per Gisela, al minut 41, desprès d'un rebot al pal, ha sigut rematada per Gemma Rey, per posar el 1-2 amb el que s'ha arribat a mig partit.

dissabte, 16 de març del 2013

Prèvia: EF Montcada - CE Sabadell

EF Montcada - CE Sabadell


Aquest Diumenge, 17 de Març, a les 12 del migdia, es disputarà el partit més interessant de la categoria, amb l'enfrontament que dirigirà el col·legiat Marc Segarra entre les locals, una EF Montcada situada en segona plaça de la classificació, amb 45 punts i un CE Sabadell situat en el liderat de la categoria, amb 56 punts, en un partit on les locals poden acurtar distàncies amb la primera plaça, o on les arlequinades poden consolidar una distància prou important com per afrontar amb tranquil·litat el tram final de la lliga.

Per part de les vermelles, la passada jornada varen aconseguir 3 punts molt importants en el sempre difícil camp del Soses Femení, on varen guanyar per un ajustat 1-2, però demostrant que son un equip que quan rendeix a gran nivell, no té rival. L'equip porta els 5 últims partits invicte, amb sols una petita ensopegada en forma d'empat a casa contra el sempre complicat CE Júpiter, però els números dels 10 partits que ha disputat a casa, donen molt de respecte, amb 8 victòries, 2 empats (el nombrat contra el CE Júpiter i contra el Soses), i cap derrota. La seva màxima artillera és Adriana Domínguez, oficialment amb 14 gols, però és un equip que reparteix molt bé les seves dianes, amb jugadores com Nerea Rodríguez (10 gols) i Nerea Talavera (9 gols), que en qualsevol moment et poden complicar la vida. A la part posterior de l'equip, la contundència de la veterana Pili Pérez, o la bona col·locació, ordre i saber-se sumar a l'atac en jugades a pilota aturada d'Isa Rodríguez, sumada a una de les millors porteres de la categoria, Davínia Rodríguez, fan de les vermelles un equip amb molta qualitat i molt perillós.

dijous, 14 de març del 2013

Segona Catalana: Jornada 19

El CS Juan XXIII més a prop de l'ascens (Foto: CS Juan XXIII).

CS Juan XXIII - CE Mercantil: 1-0

El partit més esperat de la jornada, i que podia deixar clar les aspiracions del CE Mercantil, es va disputar el passat diumenge, a les 17 hores sota la vigilància de l'àrbitre  Daniel Galera i en el Municipal de Les Arenes de Terrassa. El partit va ser mogut i emocionant, com calia esperar del joc de qualitat que acostumen a oferir els dos equips, però el gat a l'aigua i els 3 punts se'ls va acabar emportant l'equip local, un CS Juan XXIII que ha guanyat els 17 partits que ha disputat, però que va haver de treballar de valent per a poder sumar aquesta victòria tant important. Les noies conduïdes per Sílvia Díaz varen fer un partit amb molt més esforç que l'habitual, i des de la portera, Maria Ángeles Expósito, fins a la golejadora de Diumenge, Ivette Aluja, que va marcar el 1-0 al minut 38, varen fer un partit perfecte per guanyar i descartar per a la primera plaça a un CE Mercantil que encara pot optar a la segona plaça, però que ara sap que no podrà fallar en cap partit i que haurà d'esperar l'errada del CF Palautordera, ferm a la segona plaça. 

dimarts, 12 de març del 2013

Primera Catalana: Jornada 19

Davínia, clau per la victòria del seu equip a Soses (Foto: Jordi Romagosa).

 

Soses - EF Montcada: 1-2


Partit molt complicat per als dos equips, en un camp força tou i amb alguna zona amb fang, que va fer que el joc no fos molt lluït, però on es va veure molta intensitat per part dels dos equips. Al minut 24 Adriana faria el 0-1, que plasmaria el lleuger domini de les vallesanes amb el que s'arribaria al descans. A la segona part, i amb el terreny de joc molt complicat, el gol local arribaria per posar l'empat, 1-1, al minut 65, amb un gol de falta de Sílvia Ginés que col·locaria la pilota de manera espectacular on no arribaria la portera visitant, però l'alegria local sols duraria 5 minuts, ja que Nerea Talavera faria el 1-2 en una jugada d'una EF Montcada que en cap moment va deixar d'intentar jugar la pilota a pesar de que el terreny de joc no era el més propici per fer-ho. Cap als minuts finals, la defensa visitant es doctoraria i demostraria estar a un gran nivell, confiades en la gran feina que Davínia va fer també sota pals. Amb aquests 3 punts, les de Montcada i Reixac aconsegueixen mantenir-se en segona plaça i retallar a 11 la distància de punts amb el liderat, ocupat per el CE Sabadell, al que rebran la propera jornada a Can Sant Joan.

CE Manresa - UE Tàrrega: 1-1


La sorpresa de la jornada la donaria la UE Tàrrega, que es va desplaçar a Manresa amb un munt de baixes i amb sols 12 jugadores disponibles per al partit, i quan Luminita marcava el 1-0 al minut 7, es presagiava una debacle per a les blau-granes, però les de l'Urgell varen donar la cara i amb aquesta petit llast varen arribar al descans. A la segona part, les locals es van dedicar a posar cerc a la porteria de les de Jónatan Jiménez, però aquestes, lluny d'espantar-se, primer varen empatar, 1-1, per mitjà d'Alba Morales, al minut 54 i desprès es varen créixer i varen ofegar a les bagenques, encara que la mala sort i els pals van impedir que es registrés al final una victòria visitant. Amb aquest resultat, el CE Manresa queda amb 39 punts, a 17 del liderat i a 6 de la segona plaça, mentre que la UE Tàrrega es posa amb 19 punts, 5 sobre del descens.

dilluns, 11 de març del 2013

UD La Planada - CE Seagull 4-1

UD La Planada, pocs recursos però molt esforç i dedicació (Foto: Jordi Romagosa).

Partit corresponent a la Jornada 21 de la Lliga de Primera Catalana, en el seu grup II i que enfrontava a la UD La Planada, que lluita per establir-se en una interessant sisena plaça, contra el CE Seagull, que intenta escapar del descens, en una tarda amb molt bona temperatura, i desprès de saber els resultats dels partits del matí, que deien que els dos equips farien un salt important en les seves aspiracions en cas de guanyar.

El partit, començaria amb les locals embalades i marcant el 1-0 en la primera jugada de perill, amb Bonsi anotant el gol en una errada clamorosa de la defensa badalonina, i a la següent oportunitat, Nadia, al minut 3, remataria de cap una pilota que s'esmunyiria fins al fons de la xarxa de l'equip visitant, per fer un sorprenent 2-0 que va deixar perplexes als que acostumen a arribar tard al Municipal de La Planada-Can Deu. A partir d'allà, el joc es va anivellar força, i les sabadellenques havien de posar molta més atenció defensiva, on varen fer un partit molt correcte, amb una Ivet que va haver d'actuar poc, però que ho va fer excel·lentment quan calia. Les del nord de Sabadell, però, trobaven forat en mig de la defensa escapulada, tenint un parell d'oportunitats per ampliar el marcador abans de la mitja part, però, sense aconseguir-ho.

Al segon temps, les carbassa-i-verd introduïrien diversos canvis a l'equip, per a mantenir la frescura en el joc i donar descans a jugadores força carregades de minuts, i al minut 61, dues jugadores entrades a la mitja part, serien les protagonistes del 3-0 en un servei de falta de Maria Michi, que seria rematat perfectament per Sara García, i on la portera visitant, Noelia Maese sols podria acariciar la pilota que va entrar a la seva porteria. Amb les badalonines destrossades, la capitana local, Maria Michi faria dos minuts desprès el 4-0, mentre que les visitants, sols podrien maquillar el marcador amb un gol de Gemma Mataró al minut 87.

Amb aquest resultat, les noies de la UD La Planada, es col·loquen sisenes, a 5 punts de la cinquena plaça, ocupada per el CE Manresa, mentre que les visitants, segueixen amb 13 punts en places de descens, i ara ja a 4 del primer equip que se salvaria, la UE Rubí.

Maria Stefania Bonsi, celebrant el 1-0, obra seva (Foto: Jordi Romagosa).

diumenge, 10 de març del 2013

UE Rubí - UE Sant Andreu B 2-1

La unió de l'equip va ser cabdal en un complicat partit per les locals (Foto: Jordi Romagosa).

Matinal de futbol amb molt de sol però encara més de vent viscuda aquest diumenge a Rubí, on a les 11.30 es citaven la UE Rubí i el filial de la UE Sant Andreu per jugar el seu partit corresponent a la Jornada 21 de la Lliga de Primera Catalana, Grup II, amb les locals lluitant per escapar del descens, i les visitants intentant seguir sumant per quedar el més a munt de la lliga, ja que amb els 31 punts tenen la permanència quasi assegurada. Durant el primer temps, el migcampisme va ser la constant del partit, amb poques ocasions per part dels dos equips, i si les quatribarrades tenien més el control de la pilota, eren les rubinenques les que donaven més sensació de poder desequilibrar el partit, amb Georgina Doménech i Marjorie com a màximes exponents d'aquest perill, però a pesar de tot, el partit arribaria al descans amb el 0-0 inicial.


Al segon temps, el partit començaria amb les quatribarrades intentant arribar amb més opcions a la porteria defensada avui per Andrea Ramírez, força segura sota pals, mentre que les blanc-i-vermelles van ser prou pacients per esperar a que Marjorie Flores marquès el 1-0 al minut 64. Amb aquest gol, les visitants es llançaven més a l'atac i l'hàbil davantera local repetiria al minut 69, fent el 2-0 que semblava donar definitivament els 3 punts a una UE Rubí molt seriosa en el seu joc, i més amb la expulsió de l'andreuenca Laura Martín. Tot i això, les jugadores de Siscu Pujol patirien una mica amb el gol de Lara Mundo al minut 90, que suposaria el 2-1 definitiu, en un curt descompte. Amb aquest resultat, la UE Rubí es queda amb 17 punts i 3 sobre les places de descens.

Gran partit d'Andrea Ramírez, portera de la UE Rubí (Foto: Jordi Romagosa).

divendres, 8 de març del 2013

CE Sabadell - FC Martinenc

-
CE Sabadell - FC Martinenc

Partit corresponent a la 21ena Jornada de Lliga de Primera Catalana, en el seu grup II i que enfrontarà a les locals, instal·lades al liderat, el CE Sabadell, contra les quartes classificades, el FC Martinenc en un partit que es disputarà aquest dissabte, a les 20 hores, en el Poliesportiu Municipal Olímpia i que xiularà el col·legiat Carlos López Buendia.

Les locals començaran el partit amb els 56 punts aconseguits en els 20 partits que han disputat, repartits en 18 victòries i 2 empats, intentant sumar els punts que els permetin seguir amb els 14 de diferència sobre les segones classificades, la EF Montcada, i sent actualment les màximes golejadores del grup, amb 77 gols marcats i sent les menys golejades, amb sols 19 gols encaixats, empatades en aquest aspecte amb el CECF Les Garrigues, encara que les arlequinades han disputat un partit més que les liles. Per aquest partit, les sabadellenques segueixen comptant amb les baixes de Chicho i de Peque, i amb alguna jugadora tocada, però amb la seguretat de tenir una plantilla amb molta qualitat i molta competitivitat per a qualsevol posició de l'equip.

Per part de les visitants, el FC Martinenc, estan situades en una interessant quarta plaça, amb 40 punts i a 16 de les arlequinades, però sols a 2 punts de la segona plaça que els donaria accés directe a la Copa Catalunya i a un possible ascens en cas de renúncia d'un equip de superior categoria, però sent el setè equip més golejador, amb 46 gols marcats i la dada més important, el tercer equip amb millor balanç defensiu, amb sols 24 gols encaixats aquesta temporada. Sota pals, Júlia Peral i Maria Teresa Mayol son les garanties d'aquest equip, però altres punts forts de l'equip son la defensa dreta Irina Mas, bona xutadora de faltes, i al davant els gols de Laura Cantó (14), que és dubte per sortir d'una lesió i Mònica Pigrau (11). També està pràcticament descartada Roser Parellada, per lesió.

Mª Teresa Mayol, una de les porteres, amb molta qualitat, e Irina Mas, la capitana (Foto: Jordi Romagosa).

dijous, 7 de març del 2013

Jornada 18. Segona Catalana.

Resum del CE Sant Celoni - CF Palautordera (Vídeo CE Sant Celoni).

CE Sant Celoni - CF Palautordera 3-4
Derbi amb tots els ingredients, fins i tot gols i polèmica el disputat diumenge a la tarda al Municipal de Sant Celoni. Les visitants, volent refermar la segona plaça, van sortir molt motivades, i ja al minut 5 Clara Cardona faria el 0-1, confirmant el seu domini al minut 21 amb gol d'Alina que posaria el 0-2 amb el que es va arribar al mig temps. A la segona part, de nou Clara Cardona faria al minut 48 el 0-3 que semblava sentenciar el marcador, però un penal al minut 60 feia que les locals despertessin, amb la transformació de Josefa i el 1-3. Les de Sant Celoni espavilaven i tenien les oportunitats més clares i així, arribaria el 2-3 al minut 71, per part de Maite Ferrer i el empat, 3-3 al minut 72, per part de Josefa i els nervis apareixien sobre la gespa, amb unes gualdi-blaves que atacaven sense parar, conscients de que els calia la victòria per a poder seguir aspirant a la segona plaça de la categoria. Per la seva part, les locals, amb les lesions de dues jugadores, jugaven molt mermades i es veia a venir el gol visitant. El cop de gràcia els va venir al minut 90 quan Jèssica Mandret va haver de fer penal a una jugadora rival i Lídia costa va transformar el definitiu 3-4, emportant-se 3 punts vitals per lluitar la segona plaça.
Ferran M.

CD Badia - ADEFB Ripollet     3-5
Partit molt interessant, amb molts gols i molt mogut el que es va poder veure la tarda de diumenge a Badia del Vallès, on la temperatura va acompanyar al partit. Els primers minuts de partit, van ser de molta igualtat, a pesar de que el Badia tenia més iniciativa i que les visitants basaven el seu joc en el contracop, fins que al minut 24, Carolina Novillo va fer el 1-0 desprès d'un penal. Les visitants llavors varen començar a tenir una actitud més ofensiva, i arribaria cinc minuts més tard l'empat 1-1 obra de Raquel Corral, que també el 1-2 al minut 37, demostrant que la seva greu lesió de genoll ja és sols un mal record. El primer temps, però, va acabar amb el 2-2 obra de nou de Carolina Novillo. El segon temps va començar amb les locals en tromba i el gol de Judit Galán, que feia al primer minut el 3-2 que les posava per davant del marcador, però amb el pas dels minuts, les verdes varen anar perdent terreny i fallant físicament, fins que al minut 55 va arribar l'empat, 3-3 obra d'Iris Téllez, i la remuntada es va confirmar amb el tercer gol de la tarda de Raquel Corral, al minut 70 i que posava el 3-4 al marcador. El partit es va anar escalfant, fins que al minut 80, la col·legiada Dévani Cervantes va haver d'ensenyar dues vermelles directes a una jugadora de cada equip, per empentes mútues i així va poder controlar de nou el partit, que va acabar amb el 3-5 definitiu, obra de Blanca Martín al minut 85, ja que encara que les locals ho varen intentar, no van ser capaces d'acostar-se de nou al marcador.

CF Vilamajor - CE Lliçà d'Amunt     Suspès     
L'àrbitre, Albert Ganduxer va presentar-se al camp de les locals i va trobar-se a les jugadores i equip tècnic del CE Lliçà d'Amunt a les portes del recinte esportiu, que eren tancades i sense ningú de l'equip local present. Passades 1 hora, i en continuar aquesta situació, va donar per suspès el partit.

CE Mercantil - CF Caldes     3-0
CF Martorelles - FC Palau     1-3
CF Ripollet - CS Juan XXIII     0-5
UD Lourdes     Descans

Classificació:

1-  CS Juan XXIII     48 punts (1 partit menys).
2-  CF Palautordera     37 pts.
3-  CE Mercantil     34 pts.
4-  CF Caldes de Montbui     31 pts.
5-  ADEFB Ripollet     28 pts.
6-  CE Lliçà d'Amunt     25 pts (1 partit menys).
7-  CD Badia     25 pts (1 partit menys).
8-  CE Sant Celoni     21 pts (1 partit menys).
9-  FC Palau-Solità     20 pts.
10-CF Ripollet     17 pts (1 partit menys).
11-UD Lourdes     16 pts 
(1 partit menys).
12-CF Martorelles     7 pts .
13-CF Vilamajor     4 pts (1 partit menys).
14-CF Ametlla del Vallès     Retirat.

dimecres, 6 de març del 2013

Jornada 20. Primera Catalana

La EF Montcada segueix en segona plaça provisional (Foto: Jordi Romagosa).

EF Montcada - FC Sant Quirze     3-1
Les locals volien guanyar per seguir-se aferrant a la lluita per la segona plaça, mentre que les verdes arribaven al Municipal de Can Sant Joan amb la intenció de sumar els punts que els calen per no patir per la zona baixa, i al minut 22, Cristina Campos posaria el 0-1 al marcador, que sols s'igualaria al minut 31 amb un gol d'Adriana, i això portaria al descans el partit amb el 1-1 desprès d'una primera part molt anivellada. Al segon temps, les locals sortirien amb  més empenta, però sense poder definir en els metres finals, fins que Nerea Talavera faria el 2-1 al minut 86. Amb aquest resultat, les visitants es llançaven a l'atac, i en un contracop, la seva portera, Andrea Hidalgo hauria de tallar una jugada de gol i s'emportaria la vermella directe, i a la següent jugada, Cristina Fuentes posaria el 3-1 al marcador. Les locals segueixen segones, a 14 punts del liderat.

UE Tàrrega - UD La Planada     0-1
CECF Les Garrigues - UE Rubí     6-1
UE Sant Andreu B - CF Cerdanyola B     4-2
CF Barceloneta - CE Manresa     5-2
FC Martinenc - Soses Femení     4-0
FC Artés - CE Júpiter     2-2
CE Seagull - CE Sabadell     Crònica


Classificació:
1.   CE Sabadell     56 pts.
2.   EF Montcada     42 pts.
3.   CECF Les Garrigues     41 pts (1 partit pendent).
4.   FC Martinenc     40 pts.
5.   CE Manresa     38 pts.
6.   UE Sant Andreu B     31 pts.
7.   UD La Planada     31 pts.
8.   Soses Femení     30 pts.
9.   CE Júpiter     29 pts.
10. FC Sant Quirze     27 pts.
11. CF Cerdanyola B     22 pts  (1 partit pendent).
12. UE Tàrrega     18 pts.
13. UE Rubí     14 pts.
14. CE Seagull     13 pts.
15. FC Artés     13 pts.
16. CF Barceloneta     13 pts.

dimarts, 5 de març del 2013

Primera Divisió Juvenil: CE Sabadell - CE Mercantil 5-0

El CE Sabadell es va imposar al CE Mercantil al derbi (Foto: Pedro Salado).

El derbi de Sabadell a Primera Divisió Juvenil femenina, va acabar amb una victòria de les locals, en un partit molt més complicat per a elles a pesar del resultat final, on pot semblar que les d'Olímpia passessin el rodet per sobre de les mercantilistes. El partit va comptar amb força ambient a les grades i cal destacar que es varen penjar unes pancartes motivadores per a les locals i la presència de la penya La Força Arlequinada animant a les locals.

De bon principi el partit va ser molt obert per totes dues esquadres, que varen treballar la possessió enmig del camp, on es va viure una autèntica lluita per la pilota, on cal destacar la noblesa dels dos equips en aquesta batalla per la bola i per poder assortir a les davanteres de l'esfèric de cara a intentar avançar-se al marcador, cosa que al minut 17, va fer el CE Sabadell, quan desprès d'un xut al pal de Sara Zauner, Marina Delgado va recollir el rebot a l'altre pal i va batre a Vanessa, que no va poder fer res en el dia del seu retorn sota pals de l'equip de Gràcia. Fins a la mitja part, les blanc-i-blaves varen tenir una mica més d'empenta, però les visitants sortien amb molt bon criteri al contracop, encara que els primers 40 minuts acabarien definitivament amb un ajustat 1-0.

A la segona part, sortida amb molta actitud de les locals, i Sara Zauner, al minut 43, va recollir una bola en la punta de l'atac i la va col·locar en el mà a mà amb la portera en el lloc on no podia arribar-hi, marcant el 2-0, un gol força brillant. Allà, la entrenadora de les visitants, Sònia Lorenzo, cremaria les seves naus i el seu equip començava a carburar amb una mica més d'intensitat, tenint els seus millors minuts de joc, però arribaria el minut 61 i la menuda Patri Ballesteros, sentenciaria el partit, posant el 3-0. Les locals varen saber portar els temps del partit, i les visitants varen rebre llavors un excessiu càstig, no sols al marcador, si no en forma de lesions. Mentre el CE Sabadell feia el 4-0, per mitjà d'Anna Canyís, al minut 75, la seva rival Ivet Lloansi cauria lesionada, del genoll, i hauria de ser substituïda, mentre que la portera Vanessa López, també es faria mal al costat dret, havent de ser enviades les dues a un centre mèdic. El partit en sí, el tancaria Cristina Gómez al minut 79 amb el 5-0 definitiu.

Amb aquest resultat, el CE Sabadell FC acaba la jornada 18 amb 25 punts i en sisena plaça, i el que és més important, 10 punts sobre el primer equip en zona de descens, mentre que el CE Mercantil, es queda amb sols 10 punts, a 8 de la primera plaça de salvació, i en la quinzena plaça.

Crònica: Pedro Salado i Jordi Romagosa.
Correccions: Patri Ballesteros.

Victòria local al derbi sabadellenc (Foto: Jordi Romagosa).

Classificació:
1.   FC Barcelona      52 pts.
2.   RCD Espanyol     42 pts.
3.   Reus D.     42  pts.
4.   UE L'Estartit     37 pts.
5.   CD Sant Gabriel     32 pts.
6.   CE Sabadell     25 pts.
7.   CE Pubilla Casas     20 pts (1 partit menys).
8.   Vic-Riuprimer     23 pts.
9.   CF Pallejà     22 pts.
10. At. Vilafranca     20 pts.
11. CE Europa     20 pts.
12. PBB La Roca     18 pts (1 partit menys).
13. Stoitchkov     15 pts (1 partit menys).
14. CF Molins de Rei     13 pts.
15. CE Mercantil     10 pts.
16. UE Seva     9 pts (1 partit menys).

dilluns, 4 de març del 2013

CE Seagull - CE Sabadell 0-2

El CE Sabadell guanya davant un equip molt treballat defensivament (Foto: Jordi Romagosa).

C.E. Seagull     0-2     C.E. Sabadell

C.E. Seagull: Noelia Maese, Irene, Laura, Aida, Enola, Rocio, Eli, Gemma, Carolina, Patri i Ester. També varen jugar: Leticia i Veronica.

C.E. Sabadell: Natalia, Desiree, Marisol, Tania, Mayo, Melània, Mati, Lola, Gisela, Judith i Arantxa. També varen jugar: Ruth, Cosi, Aranda i Sandra. Convocades sense jugar: Vero i Carla López..

Gols: 0-1 Mati (min. 2), 0-2 Gisela (min. 14).

Incidències: Uns 150 espectadors al municipal de la Badalona, en una tarda amb força sol i una temperatura molt agradable per a la pràctica del futbol, a pesar de que la gespa té moltes marques de futbol americà i en l'àrea nord hi ha un enfonsament força pronunciat.


Partit molt pràctic de les líders al Municipal de Badalona on visitaven a un dels equips que està en zona de descens però vol intentar sortir de la zona de perill, amb un equip que a pesar de la seva joventut, té molta qualitat i molt bona actitud per intentar sortir d'aquestes posicions.

El partit començaria amb un CE Sabadell molt endollat, i en la primera jugada de perill, Lola robaria una pilota en la zona d'atac per xutar i el refús l'aprofitaria Mati per a fer el 0-1, just quan era el minut 2 de partit. El gol deixaria una mica tocades a les locals, que intentarien reaccionar, però sols donaven senyals de vida en xuts des de llarga distància. Amb aquests paràmetres de joc, arribaria el 0-2, en un córner que llançaria Gisela i que s'escolaria a la porteria defensada per Noelia Maese, al minut 14. En aquell moment, les locals s'espavilarien, posarien una mica més d'intensitat i les arlequinades es replegaven una mica més, per sortir al contracop, encara que amb el pas dels minuts es tornarien a estirar, tenint el domini de la pilota i del marcador, amb un 0-2 amb el que s'arribaria a la mitja part.

Al segon temps, les arlequinades han mogut força la banqueta, per donar aire a l'equip, fent entrar en joc a Cosi, Ruth, Sandra i Ana Aranda per no decaure en el joc, ja que les escapulades han sortit amb molta més intensitat i amb ganes d'intentar tenir opcions de puntuar, però els ha faltat molta més serenitat en les seves sortides amb la pilota controlada i en canvi el CE Sabadell ha posat molt més temple i experiència sobre la gespa, per contenir la rapidesa local i per sortir amb molt més perill sobre la porteria de les de Badalona. Al final, el partit ha acabat amb el 0-2 que marcava el marcador a la mitja part que deixa a les arlequinades amb 56 punts i seguir mantenint 14 punts sobre les segones, EF Montcada, i al CE Seagull seguirà en zona de descens, en catorzena plaça, a 1 sols punt de la salvació, però ara empatades amb les dues darreres classificades, FC Artés i CF Barceloneta, que han aconseguit puntuar aquesta jornada.