dijous, 25 de juliol del 2013

El futbol femení de clubs a Àustria

Un país amb més tradició en el futbol femení del que sembla


Àustria, un país poc conegut per la majoria i encara menys conegut en el futbol femení, però amb gran tradició en el futbol femení i que avui us el volem presentar en aquest article. Desprès d'uns anys on les noies només jugaven al futbol als gimnasos i als patis de l'escola, el 1924, a Viena es va formar el 1.Wiener Damenfußballklub, més conegut per 'Diana', impulsat per un conegut jugador del Austria Wien, en Ferdinand Swatosch, que va decidir-se a donar un cop de mà i ajudar a organitzar torneigs seriosos entre dames. Al cap d'uns anys, es va fundar la ÖDU, la federació de futbol femení, que va fer possible les dues primeres lligues, el 1936 i el 1937, guanyades ambdós per el DFC Austria Wien, que a més es va apuntar la Copa de 1937, en partits que arribaven a congregar 3.000 persones. Tot, però, es va trencar quan el 1938, Àustria va patir l'Anschluß i tot l'ordre establert fins aquell moment va desaparèixer, amb el país abocat seguidament a la Segona Guerra mundial.


dimarts, 23 de juliol del 2013

El futbol femení de clubs a Argentina

Avui toca un país amb molta tradició futbolística però poca en el futfem


A Argentina hi ha una passió gairebé malaltissa per el futbol, però durant molts anys ha sigut un coto tancat per a les dones. Futbol era sinònim de joc masclista només practicat per a homes, i hauria d'arribar el Mundial de Futbol (masculí) de 1978, per que es comencés a parlar de futbol entre les dones. Com a espectadores en un principi, i poc a poc, entrant a practicar-lo a escoles i a l'interior del país en clubs privats.



dilluns, 22 de juliol del 2013

Sud-Amèrica: Copa Libertadores

Tot el que cal saber de la Copa Libertadores en format femení

La màxima competició a nivell sud-americà, també es disputa en el futbol femení, encara que fa pocs anys i a un nivell encara inferior a nivell organitzatiu que no pas el masculí. Això si, els nivells de progressió son increïbles i amb un creixement força ràpid.


El Colo-Colo xilè, actuals campiones.

diumenge, 21 de juliol del 2013

Europa: Champions League

Coneixem detalls sobre la màxima competició al nostre continent


A Europa el futbol femení està força desenvolupat, però no ha sigut fins aquest segle XXI que no ha donat un pas de gegant, quan la UEFA va decidir donar un pas endavant en la professionalització i creixement de l'esport, quan no va decidir fer un campionat a nivell continental amb les millors esquadres de futbol femení Europees, i va ser la temporada 2001/02 quan va començar la Champions League femenina.

 Vicky Losada i Alèxia Putellas, dues ex-arlequinades que han jugat la Champions (Fotos: UEFA).

dimecres, 17 de juliol del 2013

Champions League, anàlisi de la fase prèvia (i III)

Els dos grups amb més interès de la fase prèvia


Avui, en la tercera part dels grups de la primera fase de la Champions League femenina, us presentem els dos últims grups, que classificaran a les esquadres que guanyin el grup i a les que se les sumarà els dos millors segons dels vuit grups per a setzens de final.


Un somni que comença a l'estiu.

dimarts, 16 de juliol del 2013

Champions League, anàlisi de la fase prèvia (II)

Tres grups amb alguns dels equips que donaran emoció als setzens de final

Avui us presentem 3 grups més d'equips que disputaran la prèvia de la Champions League femenina, on recordem que les campiones de grup, passaran a setzens de final, i a més, les dues millors segones classificades, també podran trobar-se amb els grans de la competició europea.


dilluns, 15 de juliol del 2013

Champions League, anàlisi de la fase prèvia (I)

Avui us portem l'anàlisi dels grups 1, 2 i 3


Avui comencem un petit anàlisis dels grups de la fase prèvia de la Champions League, en la seva versió femenina, i començarem per els tres primers grups. Recordem que es qualifiquen per 16ens de final sols el campió de grup i el dos millors segons.