divendres, 14 de març del 2014

Primera Catalana

Tres campions que ascendiran a Preferent


La Primera Catalana es compon de tres grups amb 16 equips cada grup, on els campions ascendeixen a la categoria superior, Preferent. Avui us desgranem una mica els tres grups i els equips amb més possibilitats d'ascens, així com els equips que apunten que poden quedar segons i jugar la Copa Catalunya, sens dubte un bon premi per una bona temporada a la categoria. També farem un repàs als clubs que poden perdre la categoria i anar a parar a l'infern de Segona Catalana, on sols tornen els equips més valents.


Una categoria que requereix esforç i competitivitat (Foto: Pedro Salado).

Grup I: Liderat per el CD Fontsanta-Fatjó, amb 54 punts i perseguides per el CFF Tortosa-Ebre, a sis punts, aquest grup està composat per clubs de Barcelona, Tarragona i Terres de l'Ebre, amb el que és un dels grups on els desplaçaments son més llargs. En tercera plaça trobem al CF Molins de Rei amb 45 punts i quartes, la Escola Valls. A la zona baixa, trobem instal·lats encara en zona de permanència a CF Suburense i CD Riudoms, amb 21 i 18 punts respectivament, i ja en descens, el CE Base Olèrdola, amb 12 punts i pràcticament sentenciat, el FC Gladiador, amb 5 punts. Es va haver de retirar, l'AEAF Catalunya, que n'acumulava 10. D'aquest grup, teniu setmanalment notícies a www.eltravesser.cat, centrades sobretot en els equips tarragonins i especialment en la Escola Valls.

Grup II: Domina el grup el CD Sant Gabriel C, amb 55 punts i amb sis sobre la EF Montcada, un dels dos equips que les ha aconseguit guanyar. La tercera plaça és per un altre equip vallesà, la UD La Planada, amb 43 punts i que ha sorprès per el seu bon rendiment aquesta temporada, tot el contrari que la ECF Les Garrigues, que amb problemes, ocupa actualment també amb la mateixa puntuació que les sabadellenques la quarta plaça. L'altre equip vallesà del grup, el FC Sant Quirze, ocupa una còmode vuitena plaça amb 35 punts sumats i té l'honor de ser un dels dos equips que ha derrotat a les líders. A la zona baixa, lluita entre UE Tàrrega i UDA Gramenet amb 19 punts i CE Manresa, amb 15 per eludir una fatídica catorzena plaça, mentre que CE Òdena, amb 8 punts i CFJ Mollerussa, amb 1, semblen pràcticament sentenciats.

Grup III: El grup amb majoria d'equips de les comarques gironines, està dominat per el FC Sant Pere Pescador, que ha sumat ja 57 punts, cinc més que el CF Les Preses i la Penya Bons Aires, que intenten donar-li caça. Lluny queden ja les quartes classificades, una UE Porqueres que suma 46 punts. En la zona baixa, lluiten aferrissadament per eludir el descens el filial del CF Lloret, amb 17 punts, seguit per CF Sant Julià de Vilatorta, amb 15 i la fatídica catorzena plaça la ocupa per ara el CF Palautordera, amb 13, mentre que cada cop veuen més lluny la salvació, el FC Pradenc, amb vuit punts i l'OAR Vic, amb sols dos.

Els equips situats en segona plaça, que actualment anirien a jugar a la Copa Catalunya i en cas de renúncies pujarien a Preferent, son els següents, amb les seves corresponents mitjanes de puntuació:

CF Les Preses     2'60 pts.
EF Montcada     2'33 pts.
CFF Tortosa-Ebre     2'29 pts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada