dimarts, 6 de maig del 2014

Primera Catalana, jornada 28

El descens, candent


Amb els partits aplaçats i suspesos posats al dia, ja es comença a albirar la classificació final de la categoria, on a falta de dos jornades, a les líders, CD Sant Gabriel els falta sols un punt per ser campiones. A sis punts, EF Montcada i en tercera plaça, amb 62 punts i a 12 ja de les líders, la UD La Planada. En la zona baixa, molta més complicació per a eludir la última plaça de descens, doncs CFJ Mollerussa i CE Òdena tenen assignada una des de fa jornades.

Maria i Yaiza formen part d'un Sant Quirze que pot fer història.

El CE Seagull i el CE Manresa es jugaven quelcom més que tres punts per a agafar aire en la lluita contra el descens, guanyant les de Badalona per 3-1 (i mantenint el goal-average a favor) i podent així seguir mantenint distàncies amb una UE Tàrrega que segueix en el descens a pesar de guanyar 1-2 al camp del CE Òdena. L'altre implicat en aquesta lluita contra-rellotge és la UDA Gramenet, que va fer un excepcional partit per a trencar al CEF Les Garrigues, endollant-li un contundent 8-0. 

L'altre equip vallesà al grup, FC Sant Quirze, va guanyar al FC Martinenc per un ajustat 3-2 el diumenge i va caure al camp de les líders dimarts a la nit per un ampli 6-1, però segueixen aspirant a la quarta plaça de la categoria.

Zona ascens:
1.   CD Sant Gabriel     74 pts.
2.   EF Montcada     68 pts.
3.   UD La Planada     62 pts.

Queda per jugar a la última jornada el CD Sant Gabriel - EF Montcada, que depenent de si les de Sant Adrià no puntuen al camp del CE Júpiter, i la EF Montcada guanya a casa al Lleida Esportiu pot decidir el títol i l'ascens. Tant les vermelles com la UD La Planada estan classificades per la Copa Catalunya.

Quarta plaça:
4.   FC Sant Quirze     51 pts.
5.   ECF Les Garrigues     50 pts.
6.   FC Martinenc     49 pts.
7.   Lleida Esportiu B     49 pts.
8.   CE Júpiter     47 pts.

El FC Sant Quirze té a l'abast la millor classificació de la seva història, i li queda visitar al CE Manresa i rebre al CS Juan XXIII. Les primeres es juguen la permanència i les segones ja l'han aconseguit. FC Martinenc visita Òdena (descengudes) i rep al CE Manresa (en lluita per no baixar), i CE Júpiter rep a les líders i visita al CE Seagull, que pot jugar-se el descens a la última jornada.

Cas apart és el dels dos equips lleidatans. Les blaves visiten Montcada i les liles reben al CFJ Mollerussa, però a la última jornada es disputa un Lleida Esportiu B - ECF Les Garrigues molt interessant.

Zona tranquil·la:
9.   CS Juan XXIII     41 pts.
10. Soses Femení     38 pts.

Dos equips que han complert amb el seu objectiu, la permanència, però seran jutges del descens, ja que les terrassenques reben al CE Seagull i les blau-granes a la UDA Gramenet aquesta penúltima jornada.

Zona descens:
11. UDA Gramenet     28 pts.
12. CE Seagull     27 pts.
13. CE Manresa     27 pts.
14. UE Tàrrega     26 pts.
15. CE Òdena     8 pts.
16. CFJ Mollerussa     1 pt.

Amb CE Òdena i CFJ Mollerussa amb el descens a la mà, queda una plaça per a quatre equips. CE Seagull té una complicada visita al CS Juan XXIII i desprès rep al CE Júpiter, però té l'avantatge de que la lliga de Segona Nacional ha acabat ja i el seu primer equip, el CF Badalona, posarà tot el seu esforç per salvar la plaça del seu filial. 

El CE Manresa rep al FC Sant Quirze i visita desprès al FC Martinenc, dos dels equips que millor futbol practiquen a la categoria, i té molt complicat puntuar, però tenen un punt d'avantatge sobre el descens.

En canvi, el UDA Gramenet - UE Tàrrega de la última jornada, pot ser el que decideixi el descens. Les gramanetenques, a pesar de la crisi institucional del seu club, estan donant tot per intentar salvar-se i aquest cap de setmana intentaran anar amb tot al camp del Soses. Les targarines, per contra, son les que pitjor ho tenen,  rebent la visita de la UD La Planada aquest diumenge i anant-se-la a jugar a Santa Coloma la última jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada