dissabte, 14 de juny del 2014

Final del Campionat de Catalunya Infantil

El Barça venç 3-0 al Mercantil

Per perdre una final, primer s'hi ha d'arribar, un cop estàs en ella, molts factors intervenen per a que a pesar del resultat final, es surti del camp amb un o altre estat d'ànim, i el CE Mercantil va sortir del Municipal Les Grasses de Sant Feliu de Llobregat amb la cara alta a pesar de la derrota, 3-0 davant el FC Barcelona, que va haver de fer un esforç molt més gran del que es creien per a aconseguir reeditar un títol que la temporada passada varen aconseguir apallissant al CE Sant Gabriel per un clar 9-2.

Excel·lent final entre els dos equips (Foto: Jordi Romagosa).

Ja abans del partit, les coses no pintaven molt bé per l'entitat sabadellenca. Una de les seves jugadores importants, Amanda Manjón no podia disputar la final amb un braç enguixat i les mercantilistes perdien una bona peça en atac. A primer quart, a més, Mariona Segalés, marcaria en el minut sis, en un bon xut des de l'esquerra de l'atac i al minut 15 en una jugada força assajada per l'entitat barcelonista per anar al primer descans amb el 2-0 al marcador. En el segon quart, va seguir el domini blaugrana, però les ocasions eren tallades per la defensa vallesana amb contundència o en última instància per a Montse Quesada, fins que va arribar el 3-0 al minut 36 d'Andrea Martínez, que va tenir per resposta un xut al travesser de Natalia Ruiz per part de les arlequinades.

Al principi del tercer quart, es va veure un fet clau que va canviar la tendència del partit, un canvi tàctic de les sabadellenques, trencava l'estil de joc barcelonista, posant forces dubtes en les seves jugadores a partir de mig camp sense que podessin arribar amb molt perill a l'àrea rival, i aconseguint les jugadores de Pep Rodila arribar en alguns contracops a l'àrea blaugrana, encara que no varen poder aconseguir moure el marcador. En l'últim quart, el Barça va canviar també alguna de les seves principals premisses de joc i varen haver de treure alguna pilotada per evitar que les vallesanes robessin pilotes a la seva defensa, i ja cap al final de l'encontre, el cansament va fer que les arlequinades cedissin una mica de terreny i seria el moment on Montse Quesada va fer un parell d'aturades de mèrit que van evitar un marcador més ampli però al mateix temps més injust.

El CE Mercantil va jugar la final amb: Montse Quesada, Natalia Muñoz, Desiree Zambrano, Natalia Ruiz, Livia Martínez, Núria Frochoso i Paula Cabeza. També varen intervenir-hi: Paula Sánchez, Andrea Tapia, Paula Boza i Júlia Diviu. Amanda Manjón va ser-hi present també.