dissabte, 2 d’agost del 2014

Champions League, Fase prèvia (I)

Els dos primers grups a anàlisi


Avui us presentem els dos primers grups de la competició d'on sortiran dos dels equips que competiran a setzens i on s'haurà de tenir en compte les puntuacions per a conèixer si un dels segons classificats pot tenir accès a ser un dels millors 32 conjunts del continent.


En el Grup I de competició, es disputarà a la capital de Letònia, Riga, on les sorprenents jugadores del Konak Belediyesi turc intentaran repetir l'excel·lent paper realitzat la passada campanya, on varen superar la fase de grups com a campiones en la seva primera participació a la competició i on van superar també la ronda de setzens de final per caure sols davant el SV Neulengbach austríac. Com a rivals, tindran al FK Minsk de Bielorússia, un equip que participarà per primer cop a la competició després de guanyar la seva primera lliga. També debutaran a la competició les locals del Rigas Futbola Skola, que varen proclamar-se campiones de la novella competició letona, sobretot gràcies als 29 gols en 12 partits de Renâte Fedotova, jugadora de 17 anys impressionant, però que va abandonar la disciplina de l'equip letó per anar al SK Liepâjas Metalurgs. El quart participant en aquest duríssim grup, serà el FC Zürich, campiones de les tres últimes edicions del campionat suïs i que a la última campanya, va superar la fase prèvia de la Champions com a campiones de grup, va passar setzens patint amb el Sparta Praha i va caure contra el FC Barcelona a vuitens. El partit que disputaran turques i suïsses el 14 d'Agost pot ser una batalla per la supervivència entre els dos equips per passar ronda.

El Grup II, disputarà els seus partits a Cluj, a Romania, en un grup que integraran Hibernians, les campiones de Malta, i que debutaran a la competició, a pesar de que anteriorment havien guanyat la lliga del seu país (2005/06 i 2007/08), però els seus equips no entraven en la màxima cita continental. La NSA Sofia serà el segon integrant del grup. Les búlgares participaran a l'envit per desena temporada consecutiva, però mai han passat de la fase prèvia, a pesar de guanyar alguns partits a la competició. El tercer equip el lliça, son les locals del Olimpia Universitatea Tehnicâ Cluj, que es voldrà treure l'espina clavada de la passada temporada, després de caure a la fase prèvia a casa en l'últim partit per un escandalós 3-8 amb l'Spartak Subotica serbi. Les romaneses vam arribar fa dues temporades a vuitens i fa tres a setzens i son l'equip favorit del grup que tanca les irlandeses del Raheny United, campiones de les dues últimes lligues domèstiques però que en la que per ara és la seva única aparició a la Champions, sols va poder vèncer en un dels tres partits que va disputar a la fase prèvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada