dimecres, 5 de novembre del 2014

Copa Libertadores 2014

La màxima competició continental a Sud-Amèrica


Aquest dimecres, 5 de Novembre, comença la màxima competició de clubs de futbol femenins al continent sud-americà. 12 clubs, distribuïts en tres grups de quatre equips, classificaran als campions i al millor segon per jugar les semifinals i posteriorment coronar a les campiones del continent el proper 16 de Novembre.


El Grup A el composen les actuals campiones de la competició, de la Copa de Brasil 2013, i sots-campiones de lliga nacional 2013, el potent Sâo José EC, que volen començar mantenint l'hegemonia continental batent en la fase de grups a les campiones de l'Apertura 2014, Boca Juniors. Més desconegudes, però un rival complicat, seran les campiones de Bolívia, Mundo Futuro, equip que va quedar en quarta plaça de la passada competició i les peruanes del Real Maracaná, campiones de la lliga 2014.

El Grup B, el composa l'ADECO, conegut també com a Centro Olímpico, campiones de Brasil el 2013 i semi-finalistes de l'actual edició de la lliga brasilera, encara que no podran repetir títol nacional, ja que estan eliminades. El Colo-Colo xilè, campiones fa dues edicions del torneig i de l'Apertura i Clausura 2013 nacional, serà un dels rivals a tenir en compte. Completen el grup les veneçolanes del Caracas i el Colón uruguaià, campiones dels seus països.

El Grup C, té com a representants del Brasil al Vitória, finalista de la Copa de Brasil 2013, guanyada per Sâo José EC, que competiran contra les actuals sots-campiones continentals, les colombianes del Formas Íntimas, campiones del Pre-libertadores del seu país, ja que allà no hi ha lliga pròpia. El grup el completen les guaranís del Cerro Porteño, guanyadores del clausura del 2013 i les equatorianes del Rocafuerte, que van vèncer el campionat nacional del 2014.

Palmarès:
2009 Santos (Brasil)
2010 Santos (Brasil)
2011 Sâo José EC (Brasil)
2012 Colo-Colo (Xile)
2013 Sâo José EC (Brasil)

Títols:
Santos 2 títols.
Sâo José EC 2 títols.
Colo-Colo 1 títol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada