dilluns, 17 de novembre del 2014

Copa Libertadores 2014

Tercer títol per a Sâo José

Aquest passat diumenge, es va disputar la final de la Copa Libertadores femenina, amb el triomf, per tercera vegada en l'historial de la competició i a més, serà el cinquè títol que cau en mans brasileres. Les de
Sâo José dos Campos, una ciutat de 637.000 habitants situada a l'estat de Sâo Paulo, aconsegueix el seu segon títol consecutiu també.

Al Grup A, el Sâo José competia amb Real Maracaná, a les que van guanyar per 7-0, Boca Júniors a les que van batre per 5-1 i a Mundo Futuro, a les que van superar per un clar 4-0. Amb nou punts i un balanç de 16 gols a favor i sols un encaixat, varen passar a semifinals, i els seus tres rivals, varen quedar eliminats.

En el Grup B, es va viure una de les sorpreses de la competició, ja que les veneçolanes del Caracas, en el primer partit van guanyar al Colo-Colo xilè, posseïdor d'una Libertadores per 3-2 i a la segona jornada, van empatar contra les brasileres del ADECO per 2-2. La victòria 3-4 a l'últim partit contra Colón els va donar els 7 punts que les classificava per semi-finals, i la decepció per ADECO, que empatant amb Colo-Colo per 1-1 es va quedar fora de competició

Dos equips es van classificar al Grup C per a semi-finals, sent inesperadament Cerro Porteño el campió de grup amb tres victòries, incloent la que van infringir a les brasileres de Vitória per 1-3. Segones classificades, Formas Íntimas, les sotscampiones de la competició, que també van guanyar a Vitória, per un clar 0-3.

A Semi-finalsSâo José va batre a Cerro Porteño amb moltes dificultats, ja que Liz Peña va marcar primer per les guaranís al minut 62 i després Formiga i Rosana, al 68 i 78 van remuntar el partit per guanyar per 2-1. Emoció també va tenir el partit entre Caracas i Formas Íntimas, empatant les veneçolanes al minut 93 amb gol de Lisbeth Castro i fent el 2-2 final, per emportar-se la victòria, 6-5 als penals.

La Final, doncs, va enfrontar Sâo José i Caracas, l'actual campiona contra un equip que havia tocat sostre sent quartes el 2011, i les brasileres ja es van posar 1-0 al minut cinc amb gol de Rosana. L'emoció arribava al minut 60 amb el 2-1 de Ysaura Viso, però les locals van acabar guanyant per 5-1. La tercera plaça va ser per Cerro Porteño que va vèncer per 5-3 als penals a Formas Íntimas després del 0-0 en els 90 minuts de joc.